قطر الکترود جوشکاری

ناگفته پیدا است که جوشکاری چه تاثیر مهمی در پروژه‌های عمرانی و صنعتی دارد و عملیاتی است که اگر استفاده از دستگاه جوشکاری با دقت و به درستی انجام شود، تاثیر بسیار مهمی در به ثمر رسیدن پروژه ایفا می‌کند اما اگر استفاده از اینورتر جوشکاری با مشکلی مواجه شود، پروژه با خطری جدی رو به رو می‌شود. از این رو به بررسی دو مورد از عوامل تأثیر گذار در جوشکاری که قطر الکترود جوشکاری و شدت جریان مصرفی است میپردازیم.

پس در نتیجه مهم است که اپراتورها و جوشکاران دانش کافی در زمینه مورد تخصص خود را داشته باشند و از آن جایی که جوشکاری کار بسیار حساسی است باید بدانند که در زمان و موقعیت مشخص چگونه باید تصمیم بگیرند و از دستگاه جوشکاری استفاده کنند.

جوشکاری موفق به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که بررسی هر کدام از آن‌ها به پژوهش تحقیقاتی مفصلی نیاز دارد (برای آشنایی بیشتر می‌توانید روی پارامترهای جوشکاری کلیک کنید.) اما قصد داریم در این متن تنها به دو پارامتر موثر در زمان کار با اینورتر جوشکاری بپردازیم و به طور مختصر توضیحاتی در این باره بدهیم. این دو عبارت است از شدت جریان مصرفی در جوشکاری و قطر الکترود جوشکاری . اما در ادامه به این دو پرسش پاسخ خواهیم داد که:

  • قطر الکترود جوشکاری چه تاثیری بر عمق جوش دارد؟
  • شدت جریان در جوشکاری چه تاثیری بر عمق جوش دارد؟

بیشتر بخوانید: جوشکاری الکترود دستی SMAW چیست؟


اندازه قطر الکترود چیست

قطر الکترود جوشکاری چه تاثیری بر عمق جوش دارد؟

قطر الکترود در جوشکاری یکی از نکات مهم در هنگام کار با دستگاه جوشکاری است که بر کیفیت و عمق جوش تاثیر می‌گذارد. زمانی قطر الکترود مناسب است که با جریان و سرعت حرکت مناسب در کوتاه­ ترین زمان، محل مورد نظر را جوشکاری کند. نکته دیگری که در انتخاب قطر الکترود جوشکاری اهمیت دارد، ضخامت متریال جوشکاری است.

از عوامل دیگر نیز می‌توان از وضعیت جوشکاری و نوع اتصال نام برد. زمانی که می‌خواهیم، متریال ضخیمی را جوشکاری کنیم یا در حالت مسطح قرار داریم برای جوشکاری با نفوذ بیشتر و زمان کوتاه تر باید از الکترودهایی با قطر بیشتر استفاده کنیم.


بیشتر بخوانید: الکترود جوشکاری چیست؟


همواره باید انتخاب ما ضخیم­ ترین الکترود ممکن باشد، البته باید به این نکته دقت کنیم که این میزان نباید به گونه‌ای باشد که روی محدوده گرمای ورودی و میزان رسوب جوش تاثیر منفی بگذارد. در صورت انتخاب نادرست ممکن است که جوش بیش از اندازه بزرگ شود و این موضوع ممکن است، مشکلات بسیاری مانند افزایش هزینه یا زیان را به دنبال داشته باشد.

همچنین تغییر ناگهانی قطر الکترود جوشکاری مصرفی نیز می‌تواند جوش را دچار مشکل کند و مشکلاتی که پیش­تر درباره الکترود بیش از حد ضخیم برشمردیم، ایجاد کند و علاوه بر آن می‌تواند باعث ایجاد نقاط تمرکز تنش شود. 

شدت جریان جوشکاری

شدت جریان در جوشکاری چه تاثیری بر عمق جوش دارد؟

شدت جریان مصرفی فاکتوری مهم در اینورتر جوشکاری است و همچنین عاملی تعیین کننده بر عمق جوش است و بر آن تاثیری مستقیم دارد و اگر شدت جریان جوشکاری مصرفی به درستی انتخاب نشود، عیوب بسیاری ممکن است در کار با دستگاه جوشکاری به وجود بیاید. دلیل این موضوع این است که حرارت قوس جوش با مقدار شدت جریان و ولتاژ رابطه‌ای مستقیم دارد.

به همین منظور هم برای کنترل شدت جریان مصرفی اینورتر جوشکاری کلیدهایی بر روی آن قرار داده شده است تا شما بتوانید به راحتی میزان شدت جریان مصرفی مورد نیاز خود را تنظیم کنید. شدت جریان مصرفی باید به اندازه‌ای باشد که اپراتور بتواند بر حوضچه جوش کنترل کافی را داشته باشد و هم ذوب و نفوذ به خوبی انجام شود.


بیشتر بخوانید: آشنایی با کلید ها و ولوم های دستگاه جوش


همان طور که پیش ­تر نیز گفته شد، اپراتورها و جوشکار باید بدانند که در شرایط مختلف باید چه تصمیمی اتخاذ کنند. این موضوع در زمینه شدت جریان نیز برقرار است. هر چند که در پاراگراف قبلی درباره میزان مناسب شدت جریان گفتیم اما این میزان بسته به موقعیت جوشکاری عوض می‌شود. اگر جوشکاری بالای سر جوشکار انجام می‌شود باید از کمترین میزان شدت جریان استفاده کرد. اگر این موضوع رعایت نشود، گرمای بیش از حدی در الکترود ایجاد می‌شود و همراه جرقه‌های بسیار، ترک در جوش به وجود می‌آید.

کلام آروا:

همان طور که می‌دانید، جوشکاری عملیات بسیار مهمی در پروژه‌های عمرانی و صنعتی است و جوشکاران و اپراتورها در شرایط مختلفی باید اقدام به استفاده از دستگاه جوشکاری نمایند و کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند تا پروژه به سرانجام مناسبی برسد و به مشکل برنخورد.

برای این منظور جوشکار باید با عوامل مختلفی که می‌تواند جوشکاری او را تحت تاثیر قرار بدهد، آشنا باشد و بداند چگونه باید آن‌ها را در کنترل خود قرار دهد. عوامل متعددی در این زمینه وجود دارد که توجه به هر کدام از آن‌ها می‌تواند موضوع یک پژوهش علمی باشد که در این مطلب به ۲ نوع از این پارامتر ها یعنی شدت جریان الکتریکی مصرفی در جوشکاری و دیگری قطر الکترود جوشکاری پرداختیم .

در زمینه قطر الکترود در جوشکاری گفتیم که قطر الکترود جوشکاری مناسب می‌تواند، تحت شرایط کنترل شده ،جوشکاری در محل را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهد و گفتیم تا جای ممکن باید از الکترود ضخیم استفاده کنیم که البته این موضوع هم محدودیتی دارد و اگر الکترود بیش از حد ضخیم باشد، باعث زیان و افزایش هزینه‌ها می‌شود.

در قسمت بعدی به شدت جریان الکتریکی مصرفی در جوشکاری پرداختیم که عامل بسیار مهم دیگری است و گفتیم که شدت جریان الکتریکی مصرفی ارتباط مستقیمی با حرارت قوس الکتریکی دارد و اگر درست انتخاب نشود، عیوب بسیاری برای جوش به وجود خواهد آمد.


بیشتر بخوانید : عیوب جوش و جوشکاری


برای مشاهده محصولات و دستگاه های اینورتر جوشکاری شرکت آروا اینجا کلیک کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *