میزان مصرف برق دستگاه اینورتر جوشکاری

اگر قصد دارید بررسی کنید میزان مصرف برق دستگاه جوش قدیمی بیشتر است یا میزان مصرف برق اینورتر جوشکاری؟ از همین ابتدا به شما می گوییم اگر یک دستگاه جوش قدیمی دارید به فکر خرید یک دستگاه اینورتر باشید چون مصرف برق اینورتر جوشکاری نسبت به دستگاه جوش قدیمی بسیار پایین است. توجه به خرید یک دستگاه جوش مناسب می تواند در میزان مصرف برق دستگاه جوش اینورتر تاثیرگذار باشد و به شما برای کاهش هزینه و بالا بردن طول عمر مفید محصولات کمک کند.

ما می خواهیم به طور کاملا دقیق و علمی بررسی کنیم که مصرف برق اینورتر جوشکاری چقدر است و چرا میزان مصرف برق اینورتر جوشکاری از دستگاه های جوش قدیمی کمتر است؟

دانلود مقاله

هر شرکتی که اینورتر جوشکاری تولید می کند در دفترچه راهنما یا بر روی محصول استاندارد ها و میزان مصرف انرژی آن را مشخص می کند. اگر اطلاعات کمی در این مورد دارید در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی در میزان مصرف برق دستگاه جوش اینورتر و مقایسه آن ها با دستگاه جوش های قدیمی را به دست آورید.

معرفی انواع دستگاه جوش قدیمی

دستگاه جوش های قدیمی انواع متفاوتی دارند که هر کدام به نسبت دیگری مزایا و معایبی دارند. برای اینکه متوجه میزان مصرف برق دستگاه جوش اینورتر شوید بهتر است ابتدا اطلاعات کاملی در مورد انواع دستگاه جوش قدیمی به دست آورید. به طور خلاصه انواع دستگاه جوش قدیمی که مصرف برق بیشتری نسبت به اینورتر ها دارند موارد زیر است.

دستگاه جوش ژنراتور الکتریکی

در پروژه‌ هایی که نیاز به جوشکاری در سطح گسترده‌ای دارید، از دستگاه جوش ژنراتور الکتریکی مجهز به دینام استفاده می‌شود.

از انرژی شیمیایی برای تولید جریان الکتریکی استفاده می‌کند.

معمولاً در صنعت ساختمان، تولید تجهیزات ماشین‌آلات صنعتی و ساخت کانتینرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نسبت به دستگاه جوش ترانسفورماتور کارایی بالاتری دارد، اما به دلیل وزن و حجم زیاد، هزینه بالای نگهداری و تعمیر و صدای زیادی که تولید می‌کند، استفاده چندانی ندارد.

دستگاه جوش ژنراتور احتراقی

این دستگاه‌ها با استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند بنزین یا گازوئیل برای تولید جریان الکتریکی کار می‌کنند.

نحوه عملکرد مشابه دستگاه جوش ژنراتور الکتریکی است.

به دلیل وزن و حجم بالا و هزینه زیاد تعمیر و نگهداری، استفاده‌ محدودی دارند و به محیط زیست آسیب می‌زنند.

در پروژه هایی که برق شهری در دسترس نیست یا نیاز به جریان با آمپراژ بالا دارید، استفاده می‌شوند.

دستگاه جوش رکتیفایر

این دستگاه ها برای ایجاد قوس الکتریکی در جوشکاری استفاده می‌شوند و معمولاً با برق سه‌فاز کار می‌کنند.

تبدیل جریان متناوب به مستقیم را انجام می‌دهند و قادر به کار با الکترودهای مختلف و تنظیم جریان مورد نظر هستند.

از نظر کیفیت جوشکاری، قوت برتری دارند و امکان کارکردن در شرایط عدم دسترسی به برق شهری را فراهم می‌کنند.

وزن بالا و حجم زیادی دارند و به دلیل حساسیت به افت ولتاژ، در شبکه‌های برق دچار مشکلات می‌شوند.

دستگاه جوش ترانسفورماتور

دستگاه جوش ترانسفورماتور ساده‌ترین نوع دستگاه جوش است که از ترانسفورماتور برای تغییر ولتاژ استفاده می‌کند.

نیاز به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا دارد.

میزان ولتاژ آن حدود ۱۰ تا ۵۰ ولت و شدت جریان الکتریکی آن ۵۰ تا ۴۰۰ آمپر است.

از مزایای آن می‌توان به صدای کم و جرقه زیاد اشاره کرد.

با توجه به قدیمی بودن و محدودیت‌ها ی کیفیت جوش، در حال حاضر استفاده چندانی ندارد.

وزن بالا و حجم زیادی دارد و مصرف برق نیز زیاد است.

تاثیر مصرف برق بالای دستگاه جوشکاری قدیمی

شاید به خود بگویید بالا بودن مصرف برق دستگاه جوشکاری نهایتا کمی بر روی پول برق شما تاثیر گذار است اما واقعیت این است که بالا بودن مصرف برق باعث گرم تر شدن دستگاه و داغ شدن اجزای داخلی و کابل جوشکاری و … می شود و در نهایت داغ شدن اجزای داخلی بر روی طول عمر اجزا و خود محصول خروجی کار است.

معرفی دستگاه های اینورتر جوشکاری

معرفی دستگاه اینورتر جوشکاری

اینورتر (Inverter) یک دستگاه الکتریکی است که نقش مهمی در تبدیل برق و کنترل سرعت و ولتاژ موتورها و دستگاه های الکتریکی دارد. عمده وظیفه اینورتر، تبدیل برق مستقیم (DC) به برق متناوب (AC) است. اینورتر به صورت دیجیتال عمل کرده و می‌تواند ویژگی‌های فرکانس، ولتاژ، و جریان خروجی را به دقت کنترل کند. دقیقا وجود این تکنولوژی در دستگاه ها ی جوشکاری باعث شده است که مصرف برق کمتری به نسب دستگاه ها ی قدیمی داشته باشند در ادامه توضیحات بیشتری در مورد اینورتر ارائه شده است.

عملکرد اصلی اینورتر

عملکرد اصلی یک اینورتر، تبدیل برق مستقیم DC به برق متناوب AC است. این برق متناوب تولید شده توسط اینورتر، ولتاژ و فرکانس متغیر دلخواه دارد و می‌تواند برای کنترل سرعت و ولتاژ موتورها و دستگاه های الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای اینورتر

کنترل سرعت موتورها: با استفاده از اینورتر، می‌توان سرعت موتورهای الکتریکی را به دقت کنترل کرد. این کاربرد به صرفه جویی در انرژی و بهبود عملکرد ماشین‌آلات صنعتی کمک می‌کند.

تنظیم ولتاژ خروجی: اینورترها قادر به تنظیم ولتاژ خروجی برق AC هستند، که در کنترل ورودی برق به تجهیزات مختلف مانند پمپ‌ها و فن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مصرف انرژی خانگی: اینورترها در سیستم‌های خورشیدی و تولید برق خانگی به منظور تبدیل برق DC تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی به برق AC مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای هوشمندانه: اینورترها در دستگاه های هوشمندانه مانند آسانسورها، ماشین ‌لباسشویی‌ها، یخچال ‌ها و تجهیزات خانگی دیگر به منظور کنترل دقیق ولتاژ و فرکانس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای استفاده از اینورتر

مزایای اینورتر جوشکاری

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های برق
  • کاهش ضربات مکانیکی و افزایش عمر موتورها
  • امکان تغییر سرعت و ولتاژ موتورها به صورت دقیق و بدون نیاز به قطع ‌و وصل برق اصلی

اهمیت دانستن میزان مصرف برق دستگاه جوش اینورتر

دانستن میزان مصرف برق دستگاه های اینورتر به دو دلیل است اولین دلیل این است که بدانید به چه منبع برقی باید آن ها را نصب کنید؛ نیاز به فیوز و… است یا نه؟

دومین دلیل برای این است که متوجه شوید چه موتور برقی با چه توانی باید تهیه کنید؟

در ادامه نحوه محاسبه میزان مصرف برق اینورتر را به شما می گوییم. البته میزان مصرف برق پارامتری برای بدست آوردن توان دستگاه است که در ادامه به طور کامل توضیح داده شده است.

نحوه محاسبه توان دستگاه جوش

محاسبه توان و مصرف برق دستگاه اینورتر جوشکاری

دستگاه های جوش اینورتر برای مصارف متنوعی از خانگی تا صنعتی تولید می‌شوند و دارای توان‌های مصرفی مختلفی هستند.

برای خرید موتور برق و تأمین برق برای این دستگاه‌ها، مهم است که توان مصرفی آن‌ها را بشناسید. دو پارامتر اصلی برای محاسبه توان مصرفی دستگاه های جوش اینورتر ولتاژ و جریان مصرفی آن‌ها هستند. رابطه میان توان مصرفی، ولتاژ و جریان به این صورت است:

توان مصرفی (به وات) = ولتاژ (به ولت) × جریان مصرفی (به آمپر)

به عنوان مثال، اگر یک دستگاه جوش اینورتر ولتاژی با ۲۲۰ ولت داشته باشد و جریان مصرفی آن ۴۰ آمپر باشد، توان مصرفی آن به این صورت محاسبه می‌شود:

توان مصرفی = ۲۲۰ ولت × ۴۰ آمپر = ۸۸۰۰ وات یا ۸.۸ کیلو وات

کلام آروا:

خوب است بدانید بر روی تمام اینورتر های آروا توان دستگاه، ولتاژ و آمپر در دفترچه محصول و بر روی برچسب پشت محصول گذاشته شده است و شما می توانید در زمان خرید اطلاعات لازم را در مورد میزان مصرف برق دستگاه جوش اینورتر بدست آورید.

تمام اینورتر های آروا دارای ۷۰ ماه گارانتی هستند وشما به راحتی می توانید با خیال راحت از یک اینورتر استاندارد که مصرف برق مناسبی نیز داشته باشد را استفاده کنید. برای دیدن مشخصات اینورتر ها می توانید به صفحه محصولات اینورتر مراجعه کنید.

۲ دیدگاه

  • با سلام
    سوال بنده اینه که وقتی توان برق ورودی تک فاز نهایتا ۶.۵ کیلووات هست چطور می‌توان در خروجی یک اینورتر جوشکاری تک فاز ۸ الی ۱۲ کیلووات کیلووات را انتظار داشت.؟!

    • درود بر شما
      طبق فرمول فیزیک، توان برابر است با ولتاژ ضرب در جریان. ولتاژ برق ورودی بین ۲۲۰ تا ۳۸۰ ولت برای حالت تکفاز و سه فاز می باشد. اما جریان کاملا می تواند متفاوت باشد بنابراین توان نیز متفاوت است. نکته بعدی اینکه با استفاده از تقویت کننده ها می توان سطح توان رو بالاتر برد.
      توان خروجی در اینورتر های جوشکاری نیز با توجه به سطح ولتاژ خروجی و جریان خروجی دستگاه کاملا متغییر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *