بهترین الکترود برای جوشکاری

زمانی که می خواهیم جوشکاری ذوبی را انجام دهیم به تجهیزات مختلفی نیاز داریم تا فرایند جوش را به خوبی انجام دهیم. یکی از این وسایل مهم و اصلی الکترود و سیم جوش است که در انجام فرایند جوشکاری دارای اهمیت می باشد. همه ما به دنبال این هستیم که تجهیزات و وسایل با کیفتی در اختیار داشته باشیم و بهترین ها را خریداری کنیم که برای این موضوع باید راهنمای خرید خوبی را به صورت لیست تهیه نماییم. راهنمای خرید بهترین الکترود برای جوشکاری یکی از مواردی است که دارای اهمیت بوده و در این مطلب می خواهیم به این موضوع بپردازیم تا شما بهترین خرید را داشته باشید و کارهای خود را با کیفیت بالا انجام دهید.

در ادامه با آروا همراه شوید تا ضمن معرفی نکات و عوامل تاثیرگذار در خرید الکترود جوشکاری، شما را با انواع الکترود و کاربردهای آن نیز آشنا نماییم.

الکترود جوشکاری چیست؟

الکترود جوشکاری چیست

الکترود یک قطعه فلزی است که دارای دو مدل مصرف شدنی و مصرف نشدنی است و می تواند دارای پوشش و بدون پوشش باشد. از این قطعه فلزی که به صورت میله کشیده است در فرایند های جوشکاری ذوبی استفاده می شود. این قطعه با ذوب شدن فضاهای خالی میان دو فلز را پر می کند و باعث اتصال می شود و در واقع فرایند جوشکاری را کامل می کند.

الکترود ها با کمک دما و آمپر به وجود آمده توسط اینورتر ها ذوب می شوند و با کمک انبر جوش می توان آنها را در حالت های مختلفی استفاده کرد. برخی از الکترود ها نیز وجو دارند که از آنها برای جوشکاری های آلومینیوم و ورق های نازک استفاده می شود که الکترود تنگستن نام دارند.

الکترود ها و سیم جوش را می توان بر اساس مختلفی دسته بندی کرد و البته موضوع مهم اینجاست که از هر کدام در چه مواقعی می توان استفاده کرد. در ادامه و در جهت شناخت هرچه بهتر از اینکه الکترود جوشکاری چیست و چه انواعی دارد به معرفی آن می پردازیم و در نهایت با توضیحات کامل در خصوص اینکه بهترین الکترود برای جوشکاری کدام است اشاره می کنیم تا بتوانید متناسب با نیاز خود آنچه را که می خواهید تهیه نمایید.

انواع الکترود مخصوص جوشکاری

انواع الکترود جوشکاری

الکترود ها با توجه با کاربرد های گسترده ای که در جوشکاری دارند از انواع مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام برای یک نوع و حالتی از جوش مناسب است. در یک دسته بندی کلی انواع الکترود جوشکاری را می توان در دو نوع مصرف شدنی و مصرف نشدنی تقسیم کرد. در ادامه و برای شناخت هر چه بهتر از انواع الکترود جوشکاری به معرفی و کاربرد هر کدام از این دو نوع می پردازیم.

  • الکترود مصرفی

برخی از الکترود ها دارای نقطه جوش پایینی هستند و در روش هایی مانند جوشکاری میگ و جوشکاری برقی از آنها استفاده می شود. این مدل از الکترودها دارای جنسی از فولاد نرم و فولاد نیکل هستند. دلیل اینکه به این الکترود ها الکترود مصرفی گفته می شود این است که در حین فرایند جوشکاری ذوب شده و تمام می شوند.

این مدل از الکترود ها دارای مزیت هایی مانند سهولت در استفاده هستند که به راحتی پس از تمام شدن می توان الکترود جدید را در انبر جوش تغذیه کرد. الکترود های مصرفی دارای دو نوع روکش دار و بدون روکش هستند.

  • الکترود مصرف نشدنی

از دیگر انواع الکترود ها که دارای مقاومت بالایی هستند و از آنها در جوشکاری هایی مانند آرگون استفاده می شود الکترود های مصرف نشدنی یا تنگستن هستند. این مدل از الکترود ها به دلیل مقاومت بالایی که دارند در حین فرایند جوش ذوب نمی شوند. این مدل از الکترود ها نیز دارای دو مدل کربن دار و تنگستن هستند.

انواع پوشش الکترود

انواع پوشش الکترود

در تولید برخی از الکترود ها از پوشش یا فلاکس استفاده می شود که الکترود را احاطه می کند. هر کدام از این پوشش ها دارای انواع مختلف هستند و هر کدام برای روش هایی از جوشکاری مناسب است. در واقع می توان گفت نقش پوشش در الکترود برای این است که الکترود برای کدام حالتی مناسب است. برای مثال پوشش سلولز برای این است که از این نوع الکترود می توان در جوشکاری سلولزی استفاده کرد. در ادامه این بحث به معرفی پوشش هایی که در الکترود وجود دارد می پردازیم و هر کدام را به صورت مختصر توضیح می دهیم.

  • الکترود با پوشش قلیایی
  • با پوشش رتیلی
  • الکترود رتیلی با پودر آهن
  • سلولوزی

راهنمای انتخاب بهترین الکترود برای جوشکاری

راهنمای انتخاب بهترین سیم جوش

برای اینکه جوش با کیفیت و مقاومی را داشته باشیم نیاز به موارد مختلفی از جمله الکترود های مناسب و با کیفیت داریم تا بتوان جوش خوبی را انجام داد. برای اینکه بهترین الکترود را انتخاب کنیم نیاز به داشتن اطلاعات مفید در این زمینه داریم و اینکه بدانیم برای چه کاری می خواهیم از آن استفاده کنیم.

راهنمای خرید بهترین الکترود برای جوشکاری شامل موارد مختلفی است که در نهایت با در اختیار داشتن تمامی این موارد در زمان خرید می توانیم یک خرید مناسب داشته باشیم. در ادامه به صورت کامل تمامی مواردی که شما را برای یک خرید خوب هدایت می کند را توضیح می دهیم با هم و در ادامه راهنمای خرید الکترود، با کمک قهرمان ابزار جوش و برش آروا رعد، نکات مهم در زمان خرید بهترین الکترود برای جوشکاری و راهنمای خرید الکترود جوش را معرفی می کنیم تا در زمان خرید مانند یک کارشناس خبره بهترین الکترودها را انتخاب نمایید.

  • جنس الکترود: یکی از اولین مواردی که در زمان خرید بهترین الکترود جوشکاری باید در نظر داشت این است که الکترود از چه جنسی ساخته شده است و در چه مواردی می توان از آن استفاده کرد.
  • شکل ظاهری: همانطور که در انواع الکترود ها توضیح دادیم الکترود ها دارای دو شکل ظاهری پوشش دار و بدون پوشش هستند که از هر کدام آنها در حالت و روش های مناسب استفاده می شود. یکی از نکاتی که در زمان خرید باید در نظر داشت این است که شکل ظاهری الکترودی که می خریم برای کدام حالت مناسب است.
  • ضخامت پوشش: انواع مختلفی الکترود و سیم جوش وجود دارد که دارای ضخامت های مختلفی هستند و با توجه به آمپر خروجی می توان هر کدام را ذوب کرد. در زمان خرید باید به نوع دستگاه و اینکه قرار است که در چه پروژه ای از الکترود استفاده شود دقت داشته باشیم تا بتوانیم بهترین و مناسب ترین الکترود را متناسب با نیاز کاری خود تهیه کنیم.
  • جنس پوشش: همانطور که توضیح دادیم الکترود ها دارای انواع مختلفی پوشش هستند که هر کدام از آنها برای نوع خاصی از جوشکاری مناسب است. در زمان خرید بهترین الکترود برای جوشکاری بهتر است به نوع جوشکاری که می خواهیم انجام دهیم توجه داشته باشیم.
  • عمق نفوذ: یکی از موارد مهم در زمان جوشکاری عمق نفوذ جوش است و باید از الکترود هایی استفاده کنیم که بتواند این کار را انجام دهد. برای مثال الکترود های سلولزی از جمله این الکترود ها هستند.
  • کیفیت الکترود: یکی از نکات مهم در زمان خرید بهترین الکترود این است که توجه کنیم که ناخالصی های کمتری در الکترود وجود دارد و اینکه در زمان جوشکاری مقاومت خود را از دست نمی دهند.
  • سرعت چسبیدن بالا: در برخی از حالت ها و فرایند های جوشکاری رسوب جوش بالا است و نیاز داریم که به سرعت الکترود را تغذیه نماییم و در این مواقع باید از الکترود هایی مناسب برای این نوع فرایند ها استفاده شود.

جنس و قطر الکترود برای جوشکاری

  • انتخاب فلز مبنا: فلز ها دارای ضخامت و آلیاژ های مختلفی هستند و در زمان جوشکاری باید از الکترود مناسب آن استفاده کرد.
  • نوع جوشکاری: یکی از دیگر موارد در زمان انتخاب الکترود جوشکاری، توجه داشتن به نوع جوشکاری است و اینکه از الکترود در چه حالت هایی از جوشکاری می توانیم جوشکاری را انجام دهیم.
  • تبحر جوشکار: در زمان خرید بهترین سیم جوش برای جوشکاری باید به تبحر و میزان تسلطی که به جوشکاری دارد توجه شود و الکترودی را انتخاب کنیم که فرد جوشکار بتواند با آن به راحتی جوشکاری کند.
  • مقدار نفوذ جوش: برای انجام جوشکاری نفوذی لازم است که به مقدار نفوذ جوش الکترود دقت کنید و این موضوع را در خرید بهترین الکترود جوشکاری مد نظر قرار دهید.
  • قطر مناسب: از جمله موارد مهم که می توان در زمان خرید به آن توجه داشت این است که قطر الکترودی که قصد خرید آن را داریم از ضخامت فلز پایه کمتر باشد.

عوامل تاثیرگذار در خرید الکترود مناسب جوشکاری

عوامل موثر در خرید الکترود جوشکاری

علاوه بر راهنمای خرید الکترود جوشکاری برخی موارد مانند عوامل تاثیرگذار در خرید الکترود مناسب وجود دارد که در زمان خرید الکترود و سیم جوش باید به آنها توجه داشت. این عوامل در واقع در فرایند جوش تاثیرگذار هستند و با رعایت کردن هر کدام و در نظر داشتن آنها می توان یک انتخاب مناسب و ایده آلی را تجربه نمود. در ادامه به مهم ترین این عوامل اشاره می کنیم.

  • خواص فلز پایه
  • استحکام کششی
  • جریان جوش
  • ضخامت فلز پایه
  • موقعیت جوشکاری
  • مشخصات الکترود
  • شرایط محیط کار

تفاوت سیم جوش و الکترود جوشکاری چیست؟

الکترود و سیم جوش از جمله ابزارهایی هستند که با استفاده از آنها فرایند جوش انجام می شود و در کل با یکدیگر تفاوت هایی دارند. این دو وسیله علاوه بر شکل ظاهری، در کارکرد و عملکرد نیز با هم تفاوت هایی دارند. اولین تفاوت میان الکترود و سیم جوش در شکل آنها است. الکترود شبیه به میله ای است که دارای روکش و ضخامت های مختلفی بوده و سیم جوش مانند مفتول می باشد.

از هر کدام از این دو وسیله در حالت های مختلفی از جوش استفاده می شود، برای مثال سیم جوش در جوشکاری CO۲ و از الکترود در جوشکاری آرگون و معمولی استفاده می شود.

الکترود مناسب جوشکاری پروفیل

پروفیل از جمله محصولات فولادی است که دارای انواع مختلفی بوده و در سازه های مختلفی از آن استفاده می شود. برای اتصال پروفیل ها به یکدیگر از راهای مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها جوشکاری است. برای جوشکاری پروفیل به دقت بالایی نیاز داریم و اینکه الکترود مناسب با این کار را باید انتخاب نماییم. در زمان جوشکاری پروفیل عوامل مختلفی مانند محیط و شرایط، نوع جوشکاری و قطعه تاثیرگذار است که همگی اینها را باید در نظر یگیریم. اگر برای خرید و انجام جوشکاری پروفیل این کارها را به خوبی رعایت نکنیم جوش استحکام خوبی نخواهد داشت.

یکی از روش های مناسب برای جوشکاری پروفیل جوشکاری به روش قوسی است. علاوه بر روش جوشکاری قوسی از جوشکاری توپودری، زیرپودری، جوشکاری پلاسما و موارد مشابه نیز برای اینکار استفاده می شود.

کلام آروا:

زمانی که می خواهیم وسیله و یا ابزاری را در جهت انجام دادن هرچه مطلوب و با کیفیت تر کارها خریداری کنیم، باید یک راهنمای خرید مناسب در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم بهترین محصول را از بین تنوع آن محصولات و مدل های مختلف آن خرید کنیم. یکی از ملزوماتی که در جوشکاری ذوبی مورد استفاده قرار می گیرد الکترود و سیم جوش است. در این مطلب در باره راهنمای خرید بهترین الکترود برای جوشکاری صحبت کردیم و به مهم ترین مواردی که در این زمینه نیاز بود اشاره کردیم تا در زمان خرید با در اختیار داشتن این عوامل مهم بتوانید بهترین الکترود جوشکاری را خریداری کنید.

با توجه به اینکه شرکت توزیع ابزار آروا اینورتر های جوشکاری متنوع و با کیفیتی را تولید و به بازار عرضه می کند همکاران ما می توانند در زمینه خرید بهترین الکترود مشاوره های خوبی را به شما ارائه دهند. در صورتی که نیاز به دریافت اطعلات کامل و جامعی در این زمینه هستید می توانید با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید.


سوالات متداول شما در مورد خرید بهترین الکترود برای جوشکاری:

کدام الکترود برای جوشکاری پروفیل مناسب است؟

برای جوشکاری پروفیل می توان از الکترود هایی استفاده کرد که ضخامت کمی دارند و مناسب فولادهای کربنی هستند به روش قوسی استفاده نمود.

اعداد روی الکترود نشانه چیست؟

اعداد روی الکترود ها نشانگر این هستند که اکترود مناسب برزای کدام حالت و نوعی از جوش مناسب است و اینکه چه پوششی دارد و استحکام کششی آن چه میزان است.

۲ دیدگاه

    • درود بر شما
      همانطور که در متن آمده است هم الکترود و هم سیم جوش برای انجام جوشکاری استفاده می شود. الکترود شبیه به میله ای است که دارای روکش و ضخامت های مختلفی بوده و سیم جوش مانند مفتول می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *