مثبت منفی دستگاه جوش

با اینکه جوشکاری یک کار عملی است اما جوشکارها باید دانش فنی کافی در مورد ویژگی های جوش و دستگاه ها داشته باشند. یکی از اصطلاحاتی که زیاد می‌شنویم قطب مثبت منفی دستگاه جوش است. مخصوصا دستگاه جوش برق که با استفاده از همین قطب ها عملیات جوش را انجام می‌دهد.

در ادامه با قطب مثبت و منفی دستگاه جوش آشنا می‌شوید و کارکرد هر کدام را خواهید فهمید. در مورد جریان و نکات لازم در مورد دستگاه جوش هم اطلاعات کافی کسب خواهید کرد.

دستگاه جوش چیست؟

مثبت و منفی دستگاه جوش

دستگاه جوش ابزاری است که برای جوش و اتصال فلزات استفاده می‌شود. دستگاه جوش جریان برق را به حرارت تبدیل می‌کند و با ذوب شدن سیم جوش روی اتصال موردنظر عملیات جوش انجام می‌شود. این متدی است که در دستگاه جوش برق استفاده می‌شود. دستگاه جوش در اندازه‌های کوچک و بزرگ و برای کاربردهای مختلف در صنایع تولیدو عرضه می‌شوند.

انواع دستگاه جوش مانند :

  • دستگاه جوش نقطه‌ای 
  • دستگاه جوشکاری با سیم    
  • دستگاه جوشکاری با الکترود
  • دستگاه جوش زیرپودری 
  • دستگاه جوشکاری با گاز

در صنایع مختلف استفاده می‌شوند. پر استفاده‌ترین مدل، دستگاه جوش برق است که از طریق الکترودهای مثبت و منفی عملیات ذوب سیم جوش را انجام می‌دهد.


بیشتر بخوانبد : انواع دستگاه جوش


کاربرد دستگاه جوش چیست؟

اولین و مهم‌ترین کاربرد دستگاه جوش اتصال قطعات مختلف فلزی در ابعاد کوچک و بزرگ است. جوشکاری یک اتصال دائمی است یعنی اگر دو قطعه را به یکدیگر جوش کنید به صورت دائمی به یکدیگر متصل می‌شوند و تنها با شکستن جوش یا برش می‌توانید آن‌ها را از هم جدا کنید. دستگاه جوش برق برای اتصالات آهن، آلومنیوم، مس، فولاد، برنز و پلیمرها کاربرد دارند. برای اتصال هر کدام از این قطعات انرژی خاصی نیاز است به همین دلیل این دستگاه‌ها در ابعاد کوچک و بزرگ برای اتصالات و فلزات مختلف وجود دارند.

دستگاه‌های جوش در دو مدل قابل حمل و ثابت تولید می‌شوند. مدل‌های قابل حمل برای کارگاه های کوچکتر و مصرف خانگی استفاده می‌شوند. اما برای استفاده در صنایع بزرگ مانند سازه های ساختمانی و یا ساخت سازه های فلزی غول پیکر عمدتا از دستگاه‌های ثابت استفاده می‌شود. البته امکان جابجایی این دستگاه‌ها هم وجود دارد اما باید با ماشین جابجا شوند.

قطب مثبت و منفی دستگاه جوش

منفی مثبت دستگاه جوش

وقتی یک تکنسین جوش قصد اتصال دو قطعه به یکدیگر را دارد یک اتصال کوتاه الکتریکی بین قطب های مثبت منفی دستگاه جوش ایجاد می‌شود. این اتصال کوتاه حرارت بسیار زیادی تولید می‌کند. به این اتصال کوتاه قطبیت دستگاه جوش می‌گویند.

میزان قطبیت هر دستگاه تعیین‌کننده کارایی آن است و کیفیت جوش را هم تعیین می‌کند. اگر از قطبیت بالا برای متریا‌ل های ضعیف‌تر استفاده شود احتمال پخش جوش روی سطح، ذوب شدن سطح و … وجود دارد و کنترل جوش از دست تکنسین خارج می‌شود. معمولا قطب مثبت و منفی دستگاه جوش ، روی دستگاه با علامت مربوط به آن‌ها مشخص می‌شود.

دستگاه های جوش معمولا از برق DC یا مستقیم استفاده می‌کنند. در حقیقت یک مبدل جریان AC برق را به DC تبدیل می‌کند تا قطب های مثبت و منفی دستگاه جوش ثابت باشند. قطبیت متغیر هم برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود که به این مدل دستگاه جوش اینورتر می‌گویند. دستگاه جوش اینورتر مصرف برق کمتری نسبت به سایر دستگاه ها دارد و در اکثر کارگاه های مدرن از این مدل استفاده می‌شود.

اما کارکرد کلی اکثر دستگاه‌ها ایجاد حرارت با استفاده از قطب مثبت و منفی دستگاه جوش است. هرچقدر قطبیت دستگاه بالاتر باشد قوس یا دامنه‌ی کارکرد دستگاه هم بیشتر می‌شود. به همین دلیل است که در جوشکاری ظریف از دستگاه‌هایی با قوس یکنواخت کوچک استفاده می‌شود.

تفاوت جوش AC و DC چیست ؟

در جوشکاری فلزات عمدتا از دستگاه جوش برق مستقیم استفاده می‌شود که اینورتر پرکاربردترین مدل آن است. جوش DC صاف‌تر است و پایداری بیشتری دارد. همچنین فرایند جوش هم راحت‌تر انجام می‌شود. میزان پخش جوش کمتر است. دستگاه‌های AC عمدتا برای آموزش استفاده می‌شوند چون خطرات کمتری دارند و اکثر دانشگاه‌ها برای آموزش دانشجویان از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. همچنین در صنعت کشتی‌سازی هم از این نوع جوش استفاده می‌شود. چون قوس منحنی بزرگ و کوچک می‌شود و نیاز داریم تا جوش در ابعاد مختلف انجام شود. تغییر قوس منحنی در مدل AC راحت‌تر است.

مزایای کار با دستگاه جوش اینورتر

دستگاه‌ جوش برق اینورتر عموما پر استفاده‌تر از مدل‌های دیگر است. چون جوشکار کنترل بیشتری رو نقطه جوش دارد و می‌تواند به خوبی ترک های موجود در جوش و یا جاهایی که اتصال به درستی انجام نشده است را شناسایی کند.

  • ضریب قدرت بالایی دارد.
  • عمدتا در ابعاد کوچک طراحی می‌شوند و قابل حمل هستند.
  • جوش آن سالم‌تر و دارای کمترین میزان ترک است و پیشروی ترک در این نوع جوش بسیار کمتر است.

از جمله مزایای دستگاه جوش اینورتر هستند

بهترین دستگاه‌های جوش داخلی را برای خانه و کارگاه‌تان تهیه کنید.

مجموعه بزرگ آروا بهترین دستگاه های جوش را برای مصارف مختلف تولید می‌کند. استانداردهای جهانی را دارد و بسیاری از جوشکاران در ایران از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. کیفیت جوش این دستگاه‌ها در سطح استاندارد است و طول عمر بسیار بالایی هم دارند.

همین الان می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگاه جوش برق و دستگاه جوش اینورتر  آروا با مشاوران ما در شرکت تماس حاصل فرمایید .لازم به ذکر است که این دستگاه ها دارای گارانتی ۳۰ ماهه شرکت توزیع ابزار اروا هستند و شما با خیال راحت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!