موتور دو زمانه چیست؟

موتور دو زمانه، نمونه ای از فناوری های کاربردی در عرصه مهندسی و صنعت است که با ویژگی های خاص خود، از جمله سادگی عملکرد، کارایی بالا و قابلیت انطباق با شرایط محیطی متفاوت، توانسته جایگاه خاصی در صنایع مختلف به خود اختصاص دهد. شایان ذکر است این نوع موتور با توجه به کاربرد منحصربه فردشان، در برخی از انواع موتور برق های آروا، تعبیه شده اند.

همانطور که می دانید موتور وسیله ای است که از آن در ابزار ها و وسایل مختلفی مانند، موتور، جت اسکی، ابزارآلات برشی و … برای راه اندازی و حرکت استفاده می شود. برخی از موتور ها به وسیله سوخت کار می کنند که اصطلاحاً به آنها موتورهای دو زمانه و چهار زمانه گفته می شود.

انواع موتور دو زمانه به دلیل ساختار و سیکل کاری خاص خود، در گونه های مختلف صنایع از کشاورزی گرفته تا وسایل تفریحی، کاربرد دارند. در این مطلب به بررسی این موضوع که موتور دوزمانه چیست و نحوه عملکرد، مزایا و معایب و کاربردهای متنوع آن می پردازیم.

فهرست مطالب پنهان

موتور دو زمانه چیست؟

موتور ها دارای انواع مختلفی هستند که یکی از این مدل ها، موتور دو زمانه است. در تعریف موتور دو زمانه چیست می توان گفت که؛ موتور دو زمانه نوعی از موتورهای حرارتی است. این موتورها از یک یا چند پیستون که به صورت دو زمانه کار می کنند تشکیل شده است. در واقع می توان گفت این موتور ها درون سوز هستند.

در موتور های دو زمانه حرکت پیستون باعث می شود تا فشار به وجود آمده به حرکت دایره ای تبدیل شود. موتور های دو زمانه به موتور های پیستونی نیز معروف هستند و به این نام شناخته می شوند. در داخل این موتور ها ممکن است یک یا چند پیستون قرار داشته باشد و عملکرد آنها نیز به این صورت است که حرکت بعد از دو زمان و هر بار که میل لنگ ها می چرخند کامل می شود.

موتور دوزمانه چیست

موتورهای دو زمانه از فناوری ساده تری نسبت به موتور های چهارزمانه برخوردار هستند. این موتورها به گونه ای طراحی شده اند که یک مخزن برای ریختن روغن درون آن وجود دارد تا از جام شدن موتور در زمان کار جلوگیری کند.

مزایای موتورهای دو زمانه

مزایای موتور برق دوزمانه

از موتور های دو زمانه در موارد مختلف استفاده می شود. یکی از دلایل استفاده گسترده از این موتور ها به خاطر مزیت های آن است. در زیر به مهم ترین مزایای موتور دو زمانه اشاره می کنیم.

  • دارای وزن کمی هستند
  • از این موتور ها می توان در دستگاه های متحرک مانند اره بنزینی استفاده کرد
  • دارای سرعت دور بر دقیقه بیشتری هستند
  • طراحی ساده دارند
  • دارای قدرت بیشتری هستند
  • تعمیرات آنها آسان است

معایب موتور دو زمانه

موتور های دو زمانه مانند دیگر موتورها علاوه بر داشتن برخی مزیت ها دارای معایبی نیز هستند. برای درک هرچه بهتر از اینکه موتور دو زمانه چیست در ادامه این مطلب به معایب این نوع موتورها اشاره می کنیم.

  • عمر کمتر نسبت به موتور چهار زمانه: موتورهای دو زمانه نسبت به موتورهای چهار زمانه معمولاً دارای عمر مفید کمتری هستند. این امر به عوامل مختلفی بر می گردد که تأثیر مستقیم بر عملکرد و عمر مفید آنها دارد.
  • گران بودن روغن موتور دو زمانه: با توجه به میزان مصرف بالای روغن در موتورهای دو زمانه و همچنین در نظر گرفتن قیمت آن می توان گفت که این موتورها پرخرج هستند.
  • مصرف سوخت بیشتر: یکی دیگر از معایب موتور دو زمانه، مصرف سوخت آن است. این نوع موتورها معمولاً مصرف سوخت بیشتری نسبت به موتورهای چهار زمانه دارند، زیرا در هر دوره کاری، یک مرحله از چهار مراحل (تغییر حجم، ترکیب، سوخت سازی، و دفع) به تولید قدرت اختصاص دارد.
  • آلودگی زیست محیطی: همانطور که بیان شد موتورهای دو زمانه معمولاً با مخلوط بنزین و روغن کار می کنند و در نتیجه دارای آلودگی زیست محیطی بیشتری هستند و این یکی از دیگر معایب موتور دو زمانه است که نمی توان آن را نادیده گرفت.
  • تولید نویز و لرزش بیشتر: معمولاً موتورهای دو زمانه به دلیل تغییرات سریع در جریان ها و حرکت قطعات مکانیکی، نویز و لرزش بیشتری ایجاد می کنند که ممکن است این صدا و لرزش در برخی کاربردها مزاحم باشد.

انواع موتور دو زمانه

انواع موتور 2 زمانه

در شروع مقاله توضیح دادیم که موتور دو زمانه چیست و چگونه کار می کند. همانطور که دانستیم موتور دوزمانه دارای انواع مختلفی است که بر اساس نوع سوخت آنها را دسته بندی می کنند. بر اساس نوع سوخت، این موتور ها را می توان در دو نوع بنزینی و دیزلی تقسیم بندی کرد. در ادامه به معرفی انواع سوخت موتور دو زمانه می پردازیم.

  • موتور دو زمانه بنزینی: از انواع موتور دو زمانه است که برای راه اندازی آن از سوخت بنزین استفاده می شود. در این موتور ها علاوه بر بنزین از روغن نیز برای ایجاد احتراق استفاده می شود.
  • موتور دو زمانه دیزلی: یکی دیگر از انواع موتور های دو زمانه که از آن در موارد مختلف استفاده می شود. برای راه اندازی این موتور از گازوئیل استفاده می شود.

کاربرد موتور دو زمانه

کاربرد موتور برق دو زمانه

موتور های دو زمانه به دلیل ویژگی ها و عملکرد خاص خود در برخی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از ویژگی های مهم این موتورها سادگی ساختار و کم بودن قطعات مکانیکی پیچیده است. لازم است بدانیم که به طور کلی موتورهای دوزمانه بر اساس دو سیکل کاری جریان هوا و سوخت، یعنی فاز های ترکیب و احتراق، عمل می کنند. این ویژگی ها باعث کاهش وزن و حجم موتور شده و آنها را مقرون به صرفه و قابل حمل کرده اند. 

موتورهای دو زمانه با توجه به اینکه دارای انواع مختلفی هستند، در موارد مختلفی از آنها استفاده می شود. از این موتورها می توان در مواقعی که به نیروی بالایی نیاز نیست استفاده کرد. با توجه به نوع کاربرد و حجم کار می توان از موتور بنزینی و یا دیزلی استفاده کرد. در ادامه به انواع کاربردهای موتور دو زمانه اشاره می کنیم.

موتورسیکلت ها

ساختار سبک و کم وزن موتورهای دو زمانه باعث می شود که در وسایل حمل و نقل زمینی، مانند موتورسیکلت ها نیز مورد استفاده قرار گیرند.

این نوع موتورها، توان بالایی نسبت به حجم کوچک خود تولید می کنند. این ویژگی در مواردی مانند موتورسیکلت ها، یعنی جایی که اهمیت حجم کم و توان زیاد مزیت محسوب می شود، بسیار مفید است.

صنایع هوایی

موتورهای دو زمانه در صنایع هوایی نیز کاربرد گسترده ای دارند. در این صنایع، این نوع موتورها به دلیل ویژگی های خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال  موتورهای دو زمانه در هواپیماها به عنوان موتورهای پروازی استفاده می شوند.

از آنجا که این موتورها نسبت به موتور چهار زمانه دارای ساختار ساده تری هستند و نگهداریشان آسانتر است، در هواپیماها و هلیکوپترهای تفریحی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

صنایع دریایی از جمله قایق

کاربرد موتور دو زمانه

یکی دیگر از کابرد موتور دوزمانه، استفاده آن در صنایع دریایی است. این موتورها برای قایق های کوچک به عنوان یک گزینه پرقدرت و کارآمد شناخته می شوند.

یکی از ویژگی های جالب موتورهای دو زمانه این است که برخلاف موتورهای چهار زمانه، سوخت و روغن هر دو با هم وارد محفظه می شوند. این فرایند باعث افزایش توان و کارایی موتور می شود. همچنین، استفاده آسان آن نسبت به دیگر موتورها، آن را به یک گزینه محبوب برای علاقه مندان به دریا تبدیل کرده است.

البته باید در نظر داشته باشید که این موتورها موجب آلودگی می شود و این امر یکی از معایب موتور دو زمانه محسوب می شود که در حال حاضر برخی از شرکت ها در جهت رفع این ایراد گام های موثری برداشته اند.Top of Form

جرثقیل و بالابر

در برخی از دستگاه های جرثقیل و بالابر، موتورهای دو زمانه به علت ویژگی هایی که قبلاً ذکر شد، در کاربردهای مختلفی مانند جابجایی بارها سنگین، ساخت و سازهای عظیم، و… مورد استفاده قرار می گیرند. در این صنایع، این موتورها به دلیل ساختار ساده و قدرتمند خود، کارایی بالا، و امکان تنظیم سرعت به صورت دقیق، جایگاه ویژه ای دارند.

یکی از مزیت های موتور دو زمانه در این کاربرد، ارائه توان بالا به وسیله ایجاد ضربه انرژی در حالت افت و خیز سیکل های کاری است. این ویژگی برای جرثقیل و بالابرها که در برخی موارد نیاز به قدرت بیشتری برای جابه جایی بارهای سنگین دارند، دارای اهمیت بسیاری است. این موتورها اغلب در مواقعی استفاده می شوند که نیاز به کارکرد مداوم و حمل بارهای سنگین است.

صنعت کشاورزی همانند دستگاه چمن زن

 همانطور که می دانید روی موتورهای دو زمانه دستگاه سوپاپ نصب نمی شود که درنتیجه ساختار ساده تر و وزن کمتری خواهند داشت. اما ویژگی بسیار مهمتری در این موتورها وجود دارد که آن را به گزینه ای مناسب برای دستگاه چمن زنی تبدیل کرده است و آن این است که این موتورها در هر جهتی می توانند حرکت کنند. درنتیجه کارهای کشاورزی از جمله چمن زنی با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.

تجهیزات برش از جمله اره بنزینی

احتراق در این موتورها طی دو مرحله انجام می شود. به این شکل که یک پیستون روی محفظه سیلندر تعبیه شده است که با پایین آمدنش، هوا داخل محفظه می رود و با سوخت ادغام شده و احتراق صورت می گیرد و هنگام بالا رفتن پیستون، گازهای تولید شده از محفظه خارج می شوند.

امتیازات مهم این موتورها در مورد اره برقی، سبک بودن موتور دو زمانه است که در وسایلی که کاربر مجبور به حمل آن است امتیاز قابل توجهی محسوب می شود.

وسایل تفریحی مثل جت اسکی

در برخی کاربردهای خاص مانند موتور هواپیماهای سبک یا موتورهای مسابقه، یکی از موارد که تولیدکنندگان مدنظر دارند، سبکی محصول است. پس طبیعی است که از موتور دو زمانه به جای چهار زمانهخ برای حصول این منظور استفاده کنند.

این ویژگی موتور دو زمانه در جت اسکی ها کاربرد قابل توجهی دارند و باعث بهبود عملکرد این دستگاه های تفریحی شده اند.

موتور برق بنزینی و ژنراتور ها

موتور برق بنزینی آروا

با درنظر گرفتن امتیازات خاص موتورهای دو زمانه، آروا با تکیه بر استانداردهای جهانی و استفاده از تخصص و مهارت کارشناسان خود این فناوری را روی برخی از موتورهای برق بنزینی خود نصب کرده است. به این ترتیب و با توجه به ویژگی های دیگری که قبلاً بیان شد این نوع موتورها وزن کمتر و کاربرد متفاوتی خواهند داشت.

شما برای کسب اطلاعات در زمینه سایر امتیازات و امکانات این دستگاه ها می توانید با مشاوران ما تماس حاصل کنید.

سوخت موتور دو زمانه

اگر در مورد نحوه کار و سوخت حرکتی موتور دو زمانه چیست می خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید باید بدانید که موتور های دو زمانه با سوخت کار می کنند. یعنی اینکه در مخزن آنها باید از موادهای سوختی مانند بنزین و گازوئیل استفاده کرد. دلیل استفاده از سوخت به این خاطر است که بتوانیم احتراق به وجود بیاوریم و با کمک احتراق تبدیل انرژی صورت می گیرد. علاوه بر مخزن سوخت، در این موتورها مخزنی نیز وجود دارد که برای روغن است. در واقع می توان گفت که موتورهای دو زمانه از ترکیب شدن بنزین و روغن به نسبت های مشخص و تعیین شده برخوردار هستند.

روغن موتور دو زمانه چیست؟

روغن یکی از مواردی است که برای روانکاری در موتور دو زمانه استفاده می شود. دلیل استفاده از روغن علاوه بر روانکاری برای بهبود عملکرد موتور است. روغن موتور دو زمانه به گونه ای ساخته می شود که از آسیب رسیدن به موتور جلوگیری نماید. این روغن از مواد معدنی تهیه می شود و به همین دلیل با استفاده از آن سرعت موتور افزایش می یابد.

یکی از مزیت های استفاده از روغن موتور دو زمانه این است که با خواصی که دارد موجب کنترل عملکرد موتور می شود و بازدهی آنها را بالاتر می برد. از دیگر مزیت های این روغن موتور می توان به این اشاره کرد که از جوش آوردن جلوگیری کرده و این کار باعث می شود تا موتور حرارت بالاتری پیدا نکند.

موتور دو زمانه از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

قطعات موتور دوزمانه

تا اینجا درباره اینکه موتور دو زمانه چیست و انواع آن کدام است صحبت کردیم و نوع سوخت آن را نیز توضیح دادیم. در این قسمت می خواهیم بدانیم که این موتور ها دارای چه قطعات و اجزایی هستند و در واقع به بررسی این موضوع بپردازیم که قطعات موتور دو زمانه چیست؟

موتورهای دو زمانه دارای قطعات مختلفی هستند که هر کدام وظیفه خاصی را انجام می دهند. با قرار گرفتن این اجزاء در کنار یکدیگر یک سیستم واحد به وجود می آید که در مجموع مکانیزم کلی موتور برق دو زمانه را به وجود می آورند. در زیر این اجزاء و نقش هر کدام را معرفی می کنیم.

  • پیستون: یک قطعه استوانه ای شکل است که در داخل سیلندر قرار دارد و به سمت بالا و پایین حرکت می کند.
  • سیلندر: سیلندر محفظه یا جایی است که پیستون در داخل آن حرکت می کند.
  • سر سیلندر: قطعه ای است که روی سیلندر بسته می شود و وظیفه آن خنک کردن فین ها است.
  • کاربراتور: کاربراتور یک قطعه است که تنظیم سوخت و ورود به موتور داخل آن انجام می شود.
  • میله لنگ: این میله پیستون را به میلنگ متصل می کند.
  • محفظه میلنگ: محفظه ای است که در پایین موتور قرار دارد و میلنگ در داخل آن قرار دارد.
  • شمع: شمع قطعه ای است که بر روی سرسیلندر نصب می شود و وظیفه آن ایجاد جرقه برای انفجار سوخت است.
  • پورت ها: پورت ها در موتور دو زمانه دو نوع دارند. یکی از پورت ها در فضای ورود سوخت قرار دارد و دیگری در فضای خروج دود قرار دارد.
  • پورت انتقال سوخت: این قطعه کار انتقال سوخت از محفظه میلنگ به درون سیلندر را فراهم می کند.

بررسی نحوه عملکرد پیستون موتور ۲ زمانه

پیستون در موتور دو زمانه نقش مهمی دارد. در واقع می توان گفت که با حرکت پیستون تبدیل انرژی حاصل از سوخت به وجود می آید. در ادامه به نقش پیستون در موتور دو زمانه اشاره می کنیم.

  • عملکرد اول: پیستون با حرکت خود نقش سوپاپ را ایفا می کند. یعنی اینکه پیستون با هر بار حرکت خود به سمت بالا و پایین قسمت ورودی و خروجی را باز و بسته می کند.
  • عملکرد دوم: پیستون در موتور برق نقش متراکم کردن سوخت و هوا با یکدیگر را دارد. پیستون با انجام دادن این کار انرژی حاصل از احتراق را به انرژی حرکتی تبدیل می کند.
  • عملکرد سوم: پیستون در داخل محفظه سیلندر، احتراق را از داخل کاربراتور می مکد و با فشار داخل سیلندر، به درون محفظه احتراق منتقل می کند.

طرز کار موتورهای دو زمانه

طرزکار موتور دو زمانه

یکی از موارد مهم که در رابطه با موتور دو زمانه باید بدانیم، این است که این موتور چگونه کار می کند و طرز کار آن چگونه است؟ نحوه کار موتور دو زمانه از موارد مهم است که دانستن آن ضروری می باشد. در ادامه هر دو زمان را معرفی و توضیح می دهیم.

زمان اول: در زمان اول موتور، حرکت پیستون از سمت پایین به بالا است. این حرکت باعث می شود تا پیستون هوای تازه را متراکم کند. در زمان اول زمانی که هوای آزاد متراکم می شود، سوپاپ تخلیه در سر سیلندر بسته است. در این زمان پیستون بالاترین زمانی را که لمس می کند، T.D.C نام دارد. زمانی هم که پایین ترین آن را لمس می کند، B.D.C نام دارد.

زمان دوم: در زمان دوم با توجه به زمان اول، سوخت به داخل هوای متراکم شده وارد می شود. وارد شدن سوخت به داخل هوای متراکم باعث ایجاد احتراق و آتش گرفتن ذرات سوخت می شود. در زمان سوخت، گازهایی که دچار احتراق شده اند فشار زیادی را به وجود می آورند. پس از این مرحله پیستون به سمت پایین حرکت می کند و راه برای هوای تازه باز می شود.

با هر بار تخلیه شدن سوپاپ اطمینان، هوای تازه بیشتری وارد سیلندر می شود. گاز های ناشی از احتراق در این مرحله با هوای تازه از سیلندر خارج می شوند و باعث شکل گیری سیکل جدید می شود. این سیکل از زمان اول شروع می شود و در زمان دوم ادامه یافته و انرژی حرکتی را تامین می کند.

نکات مهم استفاده از موتور دو زمانه

برخی نکات است که باید در زمان استفاده از موتور دوزمانه به آنها توجه داشته باشیم. با توجه به اینکه این موتور ها با ترکیبی از بنزین و روغن کار می کنند ممکن است روی برخی از قطعات تاثیر بگذارند و موجب آسیب دیدن آنها شوند. این آسیب ها در نهایت باعث خرابی سیلندر و پیستون و رینگ می شوند و باید آنها را تعویض کنیم. تعویض کردن قطعات علاوه بر تحمیل هزینه ها می تواند در صورت عدم استفاده از قطعات اصلی و اورجینال، باعث کاهش راندمان و کارایی قطعه مورد نظر نیز شود. به همین خاطر رعایت برخی نکات مهم استفاده از موتور دو زمانه ضرورری است که در ادامه به این نکات مهم اشاره می کنیم.

  • روغن به اندازه نیاز وارد مخزن کنیم. در غیر این صورت باعث خروج دود از اگزوز موتور می شود.
  • ایجاد دود زیاد موجب چرب شدن سر شمع می شود و ممکن است جرقه زده نشود
  • اگر به مدت طولانی قصد استفاده از دستگاه را نداریم سوخت آن را از مخزن خالی کنیم. چرا که سوخت بنزین بخار شده و روغن به داخل منفذ کاربراتور نفوذ کند.
  • کاربراتور را به صورت مداوم با اسپری مخصوص تمیز کاری کنیم.

تبدیل موتور چهار زمانه به دو زمانه

تبدیل موتور دو زمانه به چهار زمانه

تبدیل موتور چهار زمانه به دو زمانه یک فرآیند پیچیده و غیرمعمول است که در واقع تغییر اساسی در ساختار و عملکرد موتور نیاز دارد. این کار در عمل خیلی انجام نمی شود، زیرا هر یک از این موتور ها برای نوع خاصی از کاربرد طراحی شده اند و تغییر آن ها به کارایی موتور آسیب می زند.

برای تبدیل موتور چهار زمانه به دو زمانه، تغییرات زیر باید اعمال شوند:

  • حذف سوپاپ ها: سیستم سوپاپ ها باید حذف شده و به جای آن پورت های ورودی و خروجی روی سیلندر طراحی شوند.
  • تغییر ساختار پیستون: پیستون در موتور دو زمانه باید به گونه ای باشد که هم برای مکش و تراکم و هم برای تخلیه کار کند.
  • تغییر سیستم روانکاری: در موتورهای دو زمانه، روغن به مخلوط سوخت و هوا اضافه می شود، در حالی که در موتورهای چهار زمانه، روغن به صورت جداگانه در کارتل وجود دارد.

اگرچه به طور تئوری می توان موتور چهار زمانه را به دو زمانه تبدیل کرد، اما به دلیل تفاوت های ساختاری و عملکردی، این کار توصیه نمی شود. هر کدام از این موتورها برای کاربردهای خاص خود طراحی شده اند و بهتر است از موتوری استفاده کنید که برای نیاز شما بهینه شده باشد.

قدرت موتور دو زمانه بیشتر است یا چهار زمانه

قدرت موتور دو زمانه بیشتر است یا چارزمانه

موتورهای دو زمانه و چهار زمانه هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند، و پاسخ به این سوال به نوع استفاده و مفهوم قدرت که مد نظر است، بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می توان گفت اگر هدف تولید قدرت سریع و لحظه ای در حجم کمتر است، موتور دو زمانه انتخاب بهتری است. به همین دلیل، این موتورها در کاربردهایی مانند موتورسیکلت های مسابقه ای و تجهیزات کوچک ترجیح داده می شوند.

در مقابل موتورهای چهار زمانه به دلیل احتراق دقیق تر و سیستم های کنترل بهتر، توان خروجی پایدارتری دارند و برای استفاده های طولانی مدت (مانند خودروها و ماشین های صنعتی) مناسب تر هستند.

اگرچه موتورهای دو زمانه نسبت به حجم مشابه قدرت بیشتری تولید می کنند، موتورهای چهار زمانه به دلیل کارایی بالاتر، گشتاور بهتر و طول عمر بیشتر برای کاربردهای متداول و صنعتی مناسب تر هستند. در نهایت، انتخاب بین دو زمانه و چهار زمانه به کاربرد مورد نظر بستگی دارد.

میزان ترکیب روغن و بنزین در موتور دو زمانه

نسبت ترکیب روغن در موتور دو زمانه و چهار زمانه

در موتورهای دو زمانه، روغن و بنزین به دلیل عدم وجود سیستم روانکاری جداگانه (مانند کارتل در موتورهای چهار زمانه) باید به صورت مخلوط استفاده شوند تا همزمان با سوخت، قطعات متحرک موتور نیز روانکاری شوند. نسبت ترکیب روغن و بنزین در موتورهای دو زمانه به مدل موتور و نوع روغن استفاده شده بستگی دارد، اما نسبت های رایج به شرح زیر است:

نسبت های معمول ترکیب روغن و بنزین

  • ۵۰:۱: یکی از رایج ترین نسبت ها است، به این معنی که به ازای هر ۵۰ واحد بنزین، ۱ واحد روغن اضافه می شود. این نسبت در موتورهای مدرن که به روغن های باکیفیت و فناوری پیشرفته مجهز هستند، بیشتر استفاده می شود.
  • ۴۰:۱: این نسبت نیز متداول است، به این معنی که به ازای هر ۴۰ واحد بنزین، ۱ واحد روغن مورد نیاز است. این نسبت معمولاً در موتورهای دو زمانه قدیمی تر یا موتورهایی که نیاز به روانکاری بیشتری دارند، استفاده می شود.
  • ۳۲:۱: این نسبت برای موتورهای قدیمی تر یا موتورهایی که نیاز به روانکاری قوی تری دارند، به کار می رود.

چگونه نسبت را محاسبه کنیم؟

نسبت ترکیبات روغن در موتور دو زمانه و چهار زمانه

برای محاسبه مقدار دقیق روغن و بنزین، می توانید از این فرمول استفاده کنید:

​ مقدار روغن مورد نیاز (لیتر) = لیتر بنزین / نسبت ترکیب

 مثال: برای مخلوط ۵۰:۱ و ۵ لیتر بنزین:

​ مقدار روغن مورد نیاز (لیتر) = 5 / ۵۰ = 0.۱ لیتر روغن (۱۰۰ میلی لیتر)

یعنی باید ۱۰۰ میلی لیتر روغن به ۵ لیتر بنزین اضافه کنید.

توجه به نوع روغن

همیشه مطمئن شوید که از روغن مخصوص موتورهای دو زمانه (2T) استفاده می کنید. این روغن ها به طور خاص برای احتراق تمیز و روانکاری مناسب طراحی شده اند. استفاده از روغن های غیر استاندارد ممکن است به موتور آسیب برساند یا باعث ایجاد دود زیاد شود.

نکات مهم:

همیشه نسبت های ترکیب را رعایت کنید. اضافه کردن بیش از حد روغن می تواند باعث دود زیاد و کاهش عملکرد موتور شود، در حالی که کمبود روغن می تواند به قطعات داخلی موتور آسیب برساند.

بهتر است مخلوط روغن و بنزین را به مقدار لازم و به صورت تازه تهیه کنید، زیرا اگر برای مدت طولانی نگهداری شود، ممکن است خواص روانکاری خود را از دست دهد.

 

فرق موتور چهار زمانه و موتور دو زمانه چیست؟

تفاوت موتور دو زمانه و چهار زمانه

موتور ها دارای دو نوع دو زمانه و چهار زمانه هستند و ما در این مقاله درباره موتور دو زمانه چیست صحبت کردیم. حال می خواهیم تفاوت هایی که میان موتور چهار زمانه و دو زمانه وجود دارد را بیان کنیم.

  • موتور های دوزمانه سوپاپ ندارند
  • ساختار موتور های دو زمانه به نسبت چهار زمانه ساده تر است
  • موتور های دو زمانه دارای وزن کمتری هستند
  • در موتور دو زمانه با هر چرخش میلنگ احتراق صورت می گیرد، اما در موتور چهار زمانه نیاز به دوبار چرخش میلنگ است تا احتراق به وجود آید.
  • موتور های دو زمانه در هر جهت کار می کنند.
  • موتور های دو زمانه دارای سرعت بیشتری هستند
  • قدرت موتور های دو زمانه به نسبت چهار زمانه بیشتر است

موتور برق چیست؟

موتور برق چیست

موتور برق وسیله ای است که با کمک آن می توان انرژی مکانیکی حاصل از سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل کنیم. برای در اختیار داشتن انرژی الکتریکی نیاز به یک ژنراتور داریم تا بتوان کار تبدیل انرژی را انجام داد. شاید این سوال مهم مطرح شود که آیا موتور برق همان ژنراتور است یا اینکه با یکدیگر متفاوت هستند. در پاسخ می توان گفت که ژنراتور یک قطعه یا اجزاء در داخل موتور برق است اما در اصطلاح و بازار با هر دو نام شناخته می شود.

از موتور برق ها در بسیاری از موارد که نیاز به انرژی الکتریکی است استفاده می شود. با توجه به اینکه موتور برق یا ژنراتور ها دارای موتور های دو زمانه و چهار زمانه هستند، در این مقاله به معرفی این ابزار کاربردی پرداختیم.

کاربرد موتور برق

با توجه به اینکه موتور برق انرژی مکانیکی را با کمک سوخت به انرژی الکتریکی تبدیل می کند، در موارد بسیاری از آن استفاده می شود. این عملکرد باعث شده تا موتور برق یا ژنراتور دارای کاربرد های زیادی باشد که در ادامه به مهم ترین کاربرد های آن اشاره می کنیم.

  • راه اندازی ابزار های برقی
  • استفاده از مکان هایی که دسترسی به برق نیست

کلام آروا:

موتور دو زمانه وسیله ای برای راه اندازی ابزارهای مختلفی است. این موتور با کمک سوخت و روغن و احتراق، انرژی مکانیکی را به حرکتی و الکتریکی تبدیل می کند. این وسیله بسیار کاربردی است و در ساخت وسایل نقلیه مختلف و ابزارالات برشی از آن استفاده می شود. در این مقاله درباره اینکه موتور دو زمانه چیست صحبت کردیم و به تمام مواردی که در این زمینه نیاز به دانستن آن داشتید به صورت تخصصی پرداختیم.

در این زمینه برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های رایگان با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید.

۴ دیدگاه

  • درود بر شما
    مقاله کاملا مفیدی در رابطه با موتور های دو زمانه بود، با تشکر از زحمات شما
    ولی ای کاش مثال کاربرد موتور دوزمانه را بیشتر شرح میداید ، مثلا راجب موتور قایق یک شرح کامل می‌دادید، ممنون از توجهتان

    • درود بر شما
      خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده است.
      طبق خواسته و نیاز شما بخش کاربردهای موتور دوزمانه را آپدیت و محتوای لازم را به آن اضافه کردیم. پیشنهاد می کنیم یک بار دیگر این بخش رو مطالعه کنید. لازم به ذکر است که این قسمت باز هم در حال آپدیت می باشد و در آینده محتوای کامل تر منتشر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *