VRD در دستگاه جوش

حفاظت از جان کاربر از جمله ویژگی ها و الزاماتی است که یک دستگاه جوشکاری باید داشته باشد و همه ما به دنبال دستگاهی هستیم که هنگام کار با آن از ایمنی بالایی برخوردار باشیم. برای این کار روی دستگاه های جوشکاری کلید و یا دکمه ای تعبیه شده است که با روشن کردن آن می توانیم از برق گرفتگی در امان بمانیم و این کلید VRD نام دارد. VRD در دستگاه جوش به ما این امکان را می دهد تا با روشن کردن آن روی دستگاه ولتاژ خروجی را کاهش دهیم و در نتیجه خطر برق گرفتگی کاربر را تهدید نکند. ما در این مقاله می خواهیم درباره این موضوع صحبت کنیم که VRD در دستگاه جوش چیست و چه وظیفه ای دارد. پیشنهاد می شود در ادامه با آروا همراه باشید تا درباره دکمه VRD در اینورتر جوشکاری بیشتر بدانید.

کلید VRD در اینورتر جوشکاری چیست؟

کلید VRD مخفف Voltage Reduction Device یا همان دستگاه کاهش ولتاژ است و اصلی ترین کاری که کلید VRD در دستگاه جوش انجام می دهد این است که از کاربر در مقابل برق گرفتگی محافظت کند. با روشن کردن کلید VRD دستگاه جوش در زمان هایی که در ارتفاع قصد جوشکاری اسکلت های فلزی را داریم، ولتاژ خروجی دستگاه جوش را پایین می آوریم تا حدی که ماکزیمم خروجی ولتاژ حدود ۱۲ الی ۱۵ ولت باشد و اگر دست ما با انبر یا کانِکتور تماس پیدا کرد موجب برق گرفتگی نشود.

روی اینورتر های جوشکاری کلید یا ولوم های مختلفی از جمله ARC FORCE ، CURRENT ، HOT START وجود دارد که هر کدام وظیفه ای را بر عهده دارند. یکی از این کلید ها VRD است. ما با کمک این کلید می توانیم ولتاژ دستگاه جوش را کاهش دهیم. یعنی اینکه در زمان هایی که ولتاژ افزایش می کند با روشن کردن این کلید مقدار آن را پایین می آوریم. سیستم VRD در دستگاه جوش از تکنولوژی هایی است که خیال کاربر را هنگام کار راحت می کند.

در واقع می توان گفت وظیفه اصلی VRD در دستگاه جوش کاهش دادن ولتاژ خروجی است. کاهش ولتاژ می تواند یک ایراد مهم را به همراه داشته باشد و آن هم این است که زمان شروع جوشکاری قوس اولیه به خوبی برقرار نمی شود و باید چند بار این کار را انجام دهیم تا بتوانیم قوس را به وجود بیاویم اما در برخی از اینورتر های جوشکاری جهت رفع این ایراد مهم سیستمی به نام  HOT START تعبیه شده است که در شروع جوش در مدت ۱ ثانیه ولتاژ را بالا می برد تا یک قوس کامل و خوب برقرار شود. از جمله دستگاه های جوشی که این قابلیت را دارند می توان به اینورتر جوشکاری ۲۱۶۰ آروا اشاره کرد که با کمک آن می توانیم این محدودیت را در لحظه شروع بر طرف کنیم.

کلید VRD دستگاه جوش

VRD در دستگاه جوش چه وظیفه ای دارد؟

کاربرد و وظیفه اصلی VRD در دستگاه جوش این است که با کمک آن بتوانیم ولتاژ خروجی را به کم ترین حد مجاز برسانیم چرا که اگر ولتاژ در اندازه ۵۰ ولت یا بیشتر باشد و کاربر دستکش در دست نداشته و دست با انبر تماس پیدا کند دچار برق گرفتگی می شود.همچنین در مواقعی که روی اسکلت های فلزی کار جوش را انجام می دهیم ممکن است الکتریسیته وارد بدن شود به همین خاطر VRD اینورتر جوشکاری به ما کمک می کند تا از این قبیل خطرات در امان باشیم.

وظیفه مهم دیگر VRD در دستگاه جوش این است که با کاهش ولتاژ بتوانیم ورق های نازک را بدون اینکه هنگام جوشکاری دچار سوراخ شدگی شوند جوش داده و به هم متصل کنیم.

ذکر این نکته مهم است که اگر روی ارتفاع کار می کنید حتما از این کلید استفاده شود حتی اگر قوس اولیه خوبی به وجود نیاید.

تست و اطمینان از صحت عملکرد VRD

برای تست دکمه VRD در اینورتر جوشکاری نیاز به انجام مراحلی داریم و نحوه انجام تست به این صورت است که ابتدا می بایست ولتاژ دستگاه را در حالت بی باری اندازه گیری کنیم و این اندازه گیری را با کمک ولت متر انجام می دهیم و نتیجه این بازرسی باید به این صورت باشد که عدد نمایش داده شده نباید بیشتر از ۱۵ ولت باشد. اگر عدد نشان داده شده روی ولت متر ۱۵ ولت بود یعنی اینکه تست VRD اینورتر جوشکاری درست کار می کند و سالم است. در صورتی که عدد نمایش داده شده بالاتر از حد مجاز باشد نباید از دستگاه در مکان هایی مانند کار در ارتفاع استفاده کنیم.

روش دیگری که به صورت تجربی جهت اطمینان از صحت عملکرد کلید VRD وجود دارد این است که اگر در شروع جوشکاری، قوس الکتریکی به سختی برقرار شود کلید VRD به درستی کار می کند و در غیر این صورت و اگر ایجاد قوس الکتریکی به سرعت ایجاد شد نشان دهنده این است که VRD غیر فعال است و احتمال برق گرفتگی وجود دارد.

نکته مهم اینکه تنها مورد در خصوص تست کلید VRD در اینورتر جوشکاری این است که ولتاژ خروجی پایین باشد.

کلید VRD چیست

روش های کاهش مقدار ولتاژ دستگاه جوش با کلید VRD

برای کاهش مقدار ولتاژ در دستگاه جوش می توان از روش های مختلفی استفاده کرد تا VRD در دستگاه جوش کاهش مقدار ولتاژ را به وجود بیاورد. این روش ها به ترتیب زیر هستند.

  • در مواقعی که مقدار OCV از ۲۰۰ اهم بیشتر باشد با کمک کلید VRD در دستگاه جوش می توانیم این مقدار را کاهش دهیم و به یک سطح ایمن برسانیم.
  • زمانی که مقاومت مدار در دستگاه ۲۰۰ اهم باشد با کمک VRD می توانیم این مقدار را محدود کنیم.
  • با کمک VRD می توانیم به مدار ثانویه اجازه دهیم زمانی که مقاومت مدار از ۲۰۰ اهم کمتر است روی حداکثر مقدار OCV قرار گیرد.

نکات ایمنی که باید رعایت شود

همانطور که گفتیم VRD در دستگاه جوش برای ایمنی کاربرد در مقابل برق گرفتگی است و تنها نکاتی که در این زمینه باید رعایت کنیم این است که از روشن بودن و سالم بودن سیستم VRD در دستگاه جوش اطمینان حاصل کنیم.

کلام آروا:

دستگاه جوش از جمله ابزارهایی است که با کمک جریان برق کار می کند و ممکن است برای کاربر خطر آفرین باشد و برای ایمنی کاربر در زمان کار با اینورترهای جوشکاری بر روی آن کلید VRD قرار دارد که با کاهش میزان ولتاز دستگاه از کاربر در مقابل خطر برق گرفتگی محافظت می کند. در این مقاله به طور کامل درباره VRD در دستگاه جوش صحبت کرده و هر آنچه در این زمینه نیاز بود را مطرح کردیم. پیشنهاد می شود اگر سوالی درباره کلید VRD دستگاه جوش دارید با همکاران متخصص ما در آروا تماس حاصل نمایید و از مشاوره های رایگان بهرمند شوید.

همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات در زیر همین مطلب نیز مطرح کنید. (سوالات و نظرات شما به سرعت منتشر می شوند)

۲ دیدگاه

  • با سلام
    دستگاه مدل ۲۱۷۲ خریداری کردم بازدن کلید vrd روی دستگاه عمل جوش کاری انجام نمی دهد ولت گرفتم ۱۵ بود با خاموش کردن دوباره جوش میده راهنمای کنید
    با تشکر

    • درود بر شما
      دوست عزیز کلید vrd دقیقا با کاهش ولتاژ خروجی از برق گرفتگی جوشکار جلوگیری می کند که بیشتر در ارتفاعات و اسکلت های فلزی استفاده می شود. همانطور که بیان کردید این قابلیت ولتاژ را کاهش می دهد و بنابراین قوس الکتریکی برای شروع جوشکاری ممکن است به سختی ایجاد شود.
      در کل موضوع بیان شده کاملا عادی است و دستگاه جوش شما مشکلی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *