روش ها و مدل های مختلف و متنوعی برای جوشکاری وجود دارد که هر کدام از آنها در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از روش های مهم جوشکاری که امروزه کاربرد های متنوع و گسترده ای دارند جوش آرگون و جوشکاری co2 می باشد. روش های جوشکاری با هم تفاوت هایی دارند که می خواهیم از تفاوت جوش آرگون با CO2 صحبت کنیم و به این موضوع بپردازیم که این دو روش پرکاربرد در صنایع با هم چه تفاوت هایی دارند.
در مطالب پیشین درباره اینکه جوش آرگون چیست صحبت کردیم و همچنین جوشکاری CO2 را معرفی کردیم. با توجه به شناخت شما از دو موضوع بالا قصد معرفی و بیان تفاوت های میان این دو را داریم.
جوشکاری آرگون چیست؟
جوشکاری آرگون یکی از روش های در جوش ذوبی است که با کمک الکترود تنگستن انجام می شود و با کمک گرمای ناشی از قوس الکتریکی انجام می شود. در این روش از جوشکاری الکترود ذوب نمی شود بلکه با حرارت به وجود آمده قطعه کار ذوب می شود و فرآیند جوش کامل می شود.
در زمان ایجاد قوس از لایه گاز محافظ استفاده می شود. بهترین گازی که مورد استفاده قرار می گیرد گاز آرگون است و دلیل نام گذاری این نوع از جوشکاری به جوشکاری آرگون نیز به خاطر استفاده از این نوع گاز است.
کاربرد جوش آرگون چیست؟
جوش آرگون یکی از روش های پیشرفته در جوشکاری ذوبی است و در فرآیند جوشکاری از آن استفاده می شود. با توجه به قابلیت هایی که جوشکاری تیگ دارد از آن در موارد و صنایع مختلفی استفاده می شود و یکی از کاربرد های عمده آن جوشکاری آلومینیوم می باشد. کاربرد جوشکاری تیگ بسیار گسترده است و برای درک بهتر و شناخت از آن در زیر به انواع جوش آرگون اشاره می کنیم.
- صنایع کشتی سازی
- جوشکاری صفحات نازک کمتر از ۱ میلی متر
- ساخت و تعمیر دوچرخه
- صنایع هوا و فضا
- صنایع خودروسازی
- صنایع پتروشیمی
- صنایع نظامی
- جوشکاری انواع فلزات رنگین از جمله آلومینیوم، نیکل، مس، برنج و…
- جوشکاری پاس ریشه در لوله ها و مخازن
مزایا و معایب جوش تیگ
جوش تیگ یکی از روش ها مهم و پیشرفته در جوشکاری است که به خاطر مزیت های بی شمار دارای طرفداران بسیاری است. جوشکاری به روش تیگ برای کاربران تجربه ای متفاوت به وجود می آورد و فرآیند جوش را می توان با کیفیتی بالایی انجام داد. علاوه بر مزیت این روش دارای معایبی نیز می باشد که در ادامه به مهم ترین مزیت ها و معایب جوشکاری آرگون اشاره می کنیم.
مزایای جوش آرگون
- جوشکاری تمیز و یک دست
- پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله خودرو سازی، کشتی سازی و …
- قابلیت جوشکاری به مدت طولانی
- جوشکاری رسوبی با کیفیت بالا
- جوشکاری انواع فلزات با دقت و کیفیت بالا
- مناسب برای اتصال های فلزات بسیار نازک و ظریف
- نیاز به پاکسازی کم
- انجام جوشکاری برای کارهای ظریف و هنری
- جوشکاری صفحات صاف
- امکان جوشکاری فلزات رنگین و ورق های نازک با دقت بسیار زیاد
معایب جوشکاری تیگ
- گرما زدگی در اثر کار کردن به مدت طولانی
- ایجاد تهوع و خستگی ناشی از گرما زدگی
- ایجاد گاز های سمی و آسیب زا
- وجود اشعه های مادون قرمز
جوشکاری co2 چیست؟
جوشکاری CO2 یک فرآیند مهم در جوشکاری است که به جوش کمک قوس الکتریکی نیز اطلاق می شود. منظور از قوس الکتریکی این است که با کمک لایه محافظ گاز، فضایی را به وجود می آوریم که از ورود هوا به حوضچه مذاب جلوگیری نماید تا جوش با کیفیتی را ایجاد کنیم. در این روش جوشکاری، از سیم جوش استفاده می شود.
با توجه به اینکه جوشکاری انواع و روش های متنوعی دارد، یکی از روش های پرکاربرد آن در صنایع و موارد ساختمانی، جوشکاری به روش co2 است. رشد و گسترش صنایع و نیاز به تکنولوژی های جدید در ساخت و مونتاژ قطعات باعث شده که نیاز به عملیات جوشکاری بیشتر احساس شود. جوشکاری به روش co2 امروزه نقش پررنگی در ساخت و صنایع مختلف دارد. در این روش جریان الکتریکی ایجاد شده در سیم جوش تامین حرارت می کند و موجب ذوب فلز و اتصال می شود.
از جوش co2 در کجا استفاده می شود؟
با رشد و توسعه روش های مختلف جوشکاری از آنها در موارد مختلف و متنوع استفاده می شود. یکی از روش های پرکاربرد از جوشکاری ذوبی، جوش CO2 است که کاربرد های گسترده و متنوعی در صنایع مختلفی دارد. ویژگی هایی که این روش از جوشکاری دارد موجب شده در اکثر جاها از آن استفاده شود و با کمک آن بتوان فلزات مختلف را جوش داد. در ادامه به اینکه از جوش CO2 در کجا استفاده می شود اشاره می کنیم.
مزایا و معایب جوشکاری به روش MIG
جوش co2 با توجه به اینکه بیشترین کاربرد را در صنایع دارد از مزیت های بسیاری برخوردار است که جوشکاران را قانع به استفاده فراوان از این روش می کند. این روش از جوشکاری به گونه ای است که با کمک آن می توان انواع فلزات در آلیاژ های مختلف را جوشکاری کرد. علاوه بر مزیت هایی که دارد دارای برخی معایب نیز می باشد که در ادامه به مزایا و معایب جوشکاری به روش MIG اشاره می کنیم.
مزایای جوش CO2
- تغذیه مستمر سیم جوش
- عدم نیاز به الکترود
- مشاهده حوضچه مذاب و قوس الکتریکی
- حذف سرباره یا کم شدن آن
- اتصال فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی
- سرعت بالا در فرایند جوشکاری
معایب جوشکاری CO2
- اتلاف گاز
- تجهیزات پیچیده و پر هزینه
- امکان آسیب دیدن پوست از تابش گاز
تفاوت جوش آرگون با CO2
جوش آرگون و جوشکاری co2 از جمله روش های جوشکاری هستند که در فرآیند جوش از لایه گاز محافظ استفاده می شود تا جوشکاری با کیفیت بالایی انجام شود. اما یکی از موارد مهم این است که این دو روش با هم تفاوت هایی دارند که در این مطلب به تفاوت جوشکاری co2 با جوشکاری آرگون اشاره می کنیم تا شناخت بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشید.
اولین و مهم ترین تفاوت جوش آرگون با co2 در نوع الکترود می باشد. در جوشکاری آرگون از الکترود تنگستن استفاده می شود و در جوشکاری تیگ از سیم جوش در فرایند جوشکاری استفاده می شود که مصرف شدنی است. از دیگر تفاوت جوش آرگون با CO2 این است که در جوش co2 از گاز محافظ برای جداسازی هوا و محیط استفاده می شود ولی در جوش آرگون از گارهای خنثی برای این کار استفاده می شود.
تفاوت دیگری نیز وجود دارد که کاربرد co2 گسترده تر است و با کمک این روش جوش ذوبی می توان انواع فلزات را در جنس و ضخامت مختلف جوش داد.
تجهیزات جوشکاری آرگون
یکی دیگر از تفاوت جوش آرگون با CO2 را می توان تفاوت در تجهیزات مورد نیاز برای هر روش جوشکاری دانست. برای تمام مدل های جوشکاری نیاز به برخی لوازم و تجهیزات است تا با کمک آنها بتوانیم فرآیند جوشکاری را انجام دهیم. تجهیزات جوشکاری به ما کمک می کند تا بتوانیم یک جوشکاری موفق و با کیفیتی را انجام دهیم. وسایل مورد نیاز برای جوشکاری آرگون به شرح زیر می باشد.
- منبع تغذیه (Power Source)
- شیلنگ و بست های گاز
- رگولاتورها (فلومتر و مانومتر)
- مشعل مخصوص یا تورچ جوشکاری (Torch)
- کابل های اتصال
- الکترود تنگستن
- دستگاه جوش آرگون
تجهیزات جوشکاری CO2
جوشکاری co2 یکی از روش های پرکاربرد در جوشکاری صنایع و موارد متنوع است که برای انجام دادن آن به بهترین شکل نیاز به وسایل و تجهیزات مورد نظر داریم تا بتوانیم با سرعت و کیفیت بیشتری کار جوشکاری را انجام دهیم. وسایلی که باید در جوشکاری تیگ از آنها استفاده نمود به شرح زیر می باشد.
- دستگاه جوش
- تفنگ یا تورچ جوشکاری
- سیم جوش
کلام آروا:
با توجه به اهمیت جوشکاری آرگون و جوش co2 و اینکه از این دو روش در موارد مختلف استفاده می شود در این مطلب درباره اینکه تفاوت جوش آرگون با co2 چیست؟ مطالبی را بیان کردیم.
با توجه به اینکه آروا اینورتر های متنوع و مختلفی را در رنج آمپرهای واقعی تولید می کند می توانید برای انواع روش های جوشکاری از این اینورتر های جوشکاری استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های جوشکاری و نحوه کار با آنها می توانید با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید و از مشاوره های رایگان بهره مند شوید.
بدون دیدگاه