عملیات سوراخکاری از اولین فعالیتهایی بود که بشر برای ایجاد سوراخ و حفره در مواد مختلف با هدف ساخت امکانات و وسایل مورد نیاز خود، اقدام به انجام آن می کرد . پیشینه ساخت اولین دریل ها و همچنین تاریخچه دریل به مصر باستان، زمانی که افراد با چوب و سنگ های نوک تیز تلاش میکردند تا مواد مختلف را سوراخ کرده یا بر سطح آنها حفره ایجاد کنند، باز میگردد. در ادامه سعی کردیم ضمن بررسی انواع و بهترین دریل ها، به بررسی معیار های انتخاب بهترین مارک دریل چکشی بازار بپردازیم.
نخستین دریل الکتریکی که توسط آرتور جیمز آرنات در سال ۱۸۸۹ ساخته شد، بعد از آن یک نوع دریل الکتریکی با ظاهر امروزی در اوایل قرن بیستم میلادی اختراع شد و به تولید انبوه رسید. در آن دوران، ساخت دریلهایی با ابعاد متناسب و وزن کم باعث رونق کسب و کار صنعتگران بسیاری شد و روز به روز انواع دریل گوناگونی وارد بازار شدند.
انواع دریل
خیلی خلاصه به انواع دریل اینجا اشاره می کنیم تا به شما یاد آوری شود.
دریل ها را به دو روش دسته بندی می کنیم:
- دریل ها بر اساس منبع تغذیه
- دریل ها بر اساس کاربرد
انواع دریل بر اساس منبع تغذیه
دریل ها براساس منبع تغذیه به دو دسته شارژی و برقی تقسیم می شوند.
دریلهای برقی از برق شهری یا سیم برق مستقیم به عنوان منبع انرژی تامین میکنند. آنها به طور مستقیم به یک پریز برق وصل میشوند و میتوانند به صورت مداوم کار کنند تا زمانی که به برق وصل شدهاند. این نوع دریلها قویترین نوع دریلهای قدرتی هستند، و به دلیل اتصال مستقیم به منبع برق، نیاز به شارژ مجدد یا تعویض باتری ندارند. این ابزارها مناسب برای کارهای سنگین و پروژههای صنعتی هستند.
دریل ها بر اساس کاربرد
براساس کاربرد نیزمی توان دریل ها را در دسته بندی های مختلفی قرار داد. از جمله این تقسیم بندی ها می توان به دریل چکشی، گیربکسی و … اشاره کرد که در ادامه در کنار دریل شارژی که براساس منبع تغذیه در نظر گرفته شده است، این مدل ها را نیز توضیح می دهیم.
دریل شارژی
دریلهای شارژی از باتری به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند. این باتریها معمولاً لیتیومیونی یا نیکل-کادمیومی هستند و قابلیت شارژ مجدد دارند. دریلهای شارژی بیشتر برای استفاده در مکانهایی که دسترسی به منبع برق محدود است یا برای کارهای خانگی و سبکتر مناسب هستند. یکی از مزایای اصلی دریلهای شارژی، قابلیت حمل و استفاده در مکانهایی بدون نیاز به برق است. با این حال، زمان کارکرد آنها تا حدی به ظرفیت باتری وابسته است و بعد از مدتی نیاز به شارژ مجدد دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین مارک دریل شارژی بازار
دریل پیچ گوشتی ها
این دریل ها علاوه بر سوراخکاری بر روی سطوح مختلف برای امکان باز و بسته کردن انواع پیچ ها نیز مناسب هستند.
بیشتر بخوانید: فرق دریل شارژی با پیچ گوشتی شارژی
دریل چکشی ها
دریل های چکشی در سه مدل می توانند موجود باشند.
دریل گیربکسی چکشی
این دریل ها به صورت برقی هستند و دارای موتور دو سرعته می باشند وعلاوه بر حالت چرخشی همان سوارخکاری دارای قابلیت چکشی منظور همان چرخش و چکش باهم است
دریل چکشی این مدل دریل ها موتور دوسرعته ندارند تنها دارای دو حالت می باشند یکی از حالت سوراخکاری یا همان حالت چرخشی است دومین حالت چکشی همان چرخش و چکش باهم است
دریل پیچ گوشتی چکشی
این نوع دریل سه حالته است و حالت های شامل موارد زیر می باشد
- پیچ گوشتی
- سوارخکاری ساده
- چکشی
هر یک از حالت ها در مورد های بالا توضیح داده شده است.
بیشتر بخوانید: دریل ستونی چیست؟
راهنمای خرید دریل چکشی
شما این متن را مطالعه می کنید تا با بهترین مارک دریل چکشی آشنا شوید. اما در ابتدا من به شما ماهی گیری یاد می دهم و راهنمای خرید بهترین دریل را در اختیارتان می گذارم و بعد مارک بهترین دریل ها رو معرفی می کنم. برای خرید بهترین دریل چکشی به ترتیب به موارد زیر توجه کنید
نوع کاربری:
برای خرید دریل، ابتدا باید نوع کاربری خود را مشخص کنید. آیا برای کارهای حرفهای صنعتی یا برای کارهای خانگی قصد استفاده از آن را دارید ؟ این تفاوت در نوع و قدرت دریل تأثیر می گذارد.
قدرت موتور:
قدرت موتور دریل اهمیت دارد. برای کارهای سنگین و صنعتی، به یک دریل چکشی با موتور قوی نیاز دارید. قدرت موتور بیانگر توانایی دریل در مقابل مواد سخت مانند بتن است. واحد اندازهگیری برای قدرت موتور وات (W) است. هرچه عدد بیشتر باشد، موتور قویتری دارید.
سرعت دریل چکشی:
سرعت دریل چکشی نشان دهنده تعداد ضربات در دقیقه و سرعت دریل معمولی مشخص کننده تعداد دور مته در دقیقه است تا برای کارهای متنوعی بتونید استفاده کنید
حالتهای کاری:
بعضی از دریلها دارای حالتهای کاری مختلفی هستند. به عنوان مثال، حالت چکشی، حالت ساده (چرخشی). بررسی وجود این حالتها در دفترچه محصول کاملا توضیح داده شده است
وزن و اندازه:
وزن و اندازه دریل نیز مهم است. یک دریل سبکتر و کم حجم میتواند در کارهایی که نیاز به حمل و نقل آسان دارند، مفید باشد.
بیشتر بخوانید: ویژگی های دریل ارگونومیک
لرزش گیر:
برخی از دریلهای چکشی دارای سیستم لرزش هستند تا کاربر تسلط و کارایی بیشتری داشته باشد
قیمت و برند:
مقایسه قیمتها و بررسی برندهای مختلف میتواند به انتخاب بهتر کمک کند. همچنین، از تولید کنندگان معتبری خرید کنید تا کیفیت ابزار تضمین شود
بهترین برندهای خارجی تولید کننده دریل چکشی
خب بهترین برند های خارجی برای خرید دریل موارد زیر است.
- بوش
- ماکیتا
- متابو
اما اصولا برندهای خارجی که برای انتخاب و خرید مارک دریل چکشی باید به آن ها توجه کنید، دارای گارانتی نمی باشند و اگر بعد از خرید مشکلی برایشان پیش بیاید نمایندگی خدمات ندارند اما برندهای ایرانی زیادی وجود دارد که با برند های خارجی ها رقابت می کنند از جمله این برندها آروا است.
بیشتر بخوانید: بهترین برند تولید کننده ابزار
مزیت های اصلی دریل های آروا
طراحی منحصر به فرد و ارگونومیک
دریلهای آروا با طراحیهای منحصر به فرد و ارگونومیک تولید میشوند که کاربران راحتی بیشتری در استفاده از آنها دارند و کار کردن با آنها را ساده میکند.
دسته ضد لرزش و ضد تعریق
دستههای دریلهای آروا با طراحی خاصی طراحی شدهاند تا از لرزش و تعریق دست کاربر در هنگام استفاده جلوگیری کنند و ایجاد راحتی در کار را فراهم کنند.
مقاومت در برابر گرد و غبار
دریلهای آروا با استفاده از کلیدها و بلبرینگهای ضد گرد و غبار، دستگاه را در برابر ورود ذرات معلق محافظت میکنند و عمر مفید آنها را افزایش میدهند.
کلید تغییر جهت چرخش
در هنگام خرید بهترین مارک دریل چکشی دقت داشته باشید که این ویژگی به کاربر امکان میدهد جهت چرخش دستگاه را به طور سریع و آسان تغییر دهد، که برای انجام کارهای مختلف اهمیت دارد.
تنوع در ولتاژ و ظرفیت باتری
دریلهای آروا با ولتاژها و ظرفیتهای متنوعی ارائه میشوند تا به نیازها و کاربردهای مختلف کاربران پاسخ دهند.
شارژ سریع و باتری اضافی
قابلیت شارژ سریع باتری و وجود باتری اضافی باعث میشود کاربران در صورت نیاز به باتری اضافی، تا حدی از انقطاع در کار جلوگیری کنند.
پوسته مستحکم و مقاوم
پوستهی مقاوم در برابر ضربات و خطوخش باعث میشود دریل برابر بازدارندگیهای مختلف مقاوم باشد.
استفاده از مواد با کیفیت: استفاده از مواد با کیفیت مانند آرمیچر نخبندی شده، کالکتور صددرصد مس، باتری لیتیوم یون و چرخ دندههای سختکاری شده، باعث افزایش کارایی و عمر مفید دستگاه میشود.
چراغ LED
برای خرید مارک دریل چکشی باید در نظر داشته باشید این است که وجود چراغ LED جهت افزایش نور در محیطهای کمنور، کار با دقت بیشتری را تسهیل میکند.
بیشتر بخوانید: کاربرد لامپ led در دریل شارژی
این مزیتهای کلی باعث میشوند دریلهای شارژی آروا گزینهی مناسبی برای افرادی مختلف باشد.
آشنایی بیشتر با دریل های آروا
دریلهای آروا با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد خود به چهار دسته اصلی تقسیم میکنند:
دریل شارژی براشلس:
موتور بدون ذغال، با استفاده از آهن ربا جایگزین شده است.
از سری محصولات “All in One” که امکان جابهجایی باتری بین محصولات این دسته را باهم فراهم میکند.
دارای کلید تغییر جهت چرخش و کلید تغییر حالت موتور
دریل شارژی خانگی:
قابلیت استفاده به صورت شارژی، مناسب برای مکانهایی که پریز برق وجود ندارد.
دارای حلقهی گشتاور با ۱۸ حالت مختلف
قابلیت تنظیم گیربکس در دو حالت قدرتی یا سرعتی
دارای دیمر گازی بر روی کلید روشن و خاموش
باتری با ظرفیت های متنوع میلیآمپر
دریل شارژی پیچگوشتی معمولی:
دارای تمامی ویژگیهای مشترک گفته شده
متناسب برای تنوع وسیعی از پیچگوشتی ها
در ولتاژهای ۳.۶ ولت، ۱۲ ولت و ۲۰ ولت و…
دریل شارژی پیچگوشتی چکشی:
دارای تمامی ویژگیهای مشترک دریلهای آروا
قابلیت دریل کاری ساده، دریل کاری چکشی و پیچگوشتی
بیشتر بخوانید: فرق دریل شارژی براشلس با معمولی
دریلهای برقی آروا
برای دریل های آروا این دستهبندیها، نیز وجود دارند که توان بالاتری دارند. این دریلها با توان از ۴۰۰ تا ۱۰۵۰ و….عرضه و به دلیل قدرت بیشتر برای کاربردهای صنعتی مناسباند.
مشکل رایج در زمان کار با انواع دریل
یکی از رایج ترین مشکلات با انواع دریل، داغ شدن دریل است که به دلایل بسیاری این اتفاق می افتد و اصولا به خاطر استفاده نادرست از این وسیله می باشد؛ شما می توانید با خواندن مقاله ۹ علت داغ شدن دریل اطلاعات کامل را در این رابطه بدست آورید.
کلام آروا:
ماسعی کردیم به طور جامع هر آنچه که در رابطه با بهترین مارک دریل چکشی لازم است برایتان توضیح بدهیم. اما یکی از عوامل مهم در خرید دریل گارانتی است آروا برای تمام دریل های خود ۱۲ ماه گارانتی در نظر گرفته است تا به خیال آسوده ازآن ها استفاده کنید.
بدون دیدگاه