تفاوت ماسفت و igbt

مسلماً هنگام خرید بسیاری از ابزار آلات همانند اینورتر به این مسئله توجه می کنید که ترانزیستور دستگاه از نوع ماسفت یا igbt کدام است؟ به همین علت ما در این مقاله به بررسی تفاوت ماسفت و igbt در اینورتر های جوشکاری می پردازیم تا قبل از خرید بتوانید به درستی تصمیم بگیرید.

دانلود مقاله

در ادامه تعریف کامل هر کدام همراه با کاربردها و مزایا و معایب دستگاه اینورتر جوشکاری ماسفت و igbt را مورد بررسی قرار می دهیم.

ماسفت چیست؟

ماسفت چیست

ماسفت همان ترانزیستور اثر میدان نیمه هادی فلزی اکسید است. ساختار داخلی این ترانزیستور پیچیده است و چهار ترمینال دارد. دروازه ماسفت بین قسمت منبع و قسمت تخلیه قرار گرفته و یک لایه نازک اکسید فلز مانع از جریان بین دروازه و کانال می شود. از لحاظ شکل ظاهری نیز سه پایه به نام های، درین، سورس و های گیت دارد. ماسفت نیاز به جریان ندارد و می توان آن را از طریق ولتاژ کنترل کرد. امپدانس ورودی این دستگاه ها بالا است و سیگنال های آنالوگ و و دیجیتال رو کنترل می کند.

igbt چیست؟

igbt چیست

عملکرد این ترانزیستور بین ترانزیستور پیوندی دوقطبی و ترانزیستور اثر میدان است. در اصل امپدانس ورودی بزرگ و سرعت سوئیچ بالای ماسفت با ولتاژ اشباع پایین  bjt ترکیب شده است. این ترانزیستور مجهز به فناوری گیت ایزوله است و یک قطعه سه پایه و سه سر است از ترکیب یک ماسفت کانال N  با گیت ایزوله شده در ورودی و یک ترانزیستور دو قطبی PNP تشکیل شده است.  بنابراین پایه های IGBT کلکتور، امیتر، گیت نام دارد. برخلاف ماسفت یک قطعه یک جهته است، یعنی جریان را فقط از سمت کلکتور به امیتر انتقال میده

تفاوت ماسفت و IGBT چیست؟

تفاوت ماسفت و igbt

IGBT با ماسفت هر دو ترانزیستور هستند اما تفاوت هایی نیز دارند در ابتدا یک سری از این تفاوت ها را بیان می کنیم و بعد از ابعاد گوناگون مثل عملکرد و…. این دو دستگاه را مقایسه می کنیم از جمله تفاوت های این دو ترانزیستور موارد زیر است

  1. ترانزیستور IGBT دو قطبی عایق شده است اما ماسفت اثر نیمه هادی می باشد.
  2. IGBT یک جهته است اما ماسفت دو جهته است.
  3. IGBT از ترمینال های امیتر، کلکتور و گیت است اما ماسفت از ترمینال های سورس، درین و گیت تشکیل شده است.
  4. در ماسفت هدایت جریان از طریق الکترون اما در IGBT بر اساس الکترون و حفره این جریان هدایت می شود.
  5. ماسفت با ولتاژ حدود ۲۵۰ کار می کنه اما IGBT با ولتاژ ۸۰۰
  6. ماسفت ها در ساختار یک لایه اضافه دارند و رساناییآن ها با تزریق حفره افزایش می یابد.

تفاوت MOSFET و IGBT از نظر کارکرد و عملکرد

ماسفت به دو روش حالت تخلیه و حالت تقویت کار می کند. به طور کلی با تغییر ولتاژ، تغییر الکترونیکی عرض کانال بر روی دروازه ای بین منبع و تخلیه انجام می شود و به وسیله لایه نازک اکسید سیلیکون عایق می شود. اما IGBT یک نوع ماسفت است که توسط دو عدد ترانزیستور یکپارچه در یک قطعه سیلیکون قدرت اتصال دوقطبی کنترل می شود.

تفاوت ماسفت و IGBT در امپدانس ورودی

بررسی امپدانس ورودی در این دو ترانزیستور بسیار مهم است زیرا یک تفاوت اصلی به شمار می رود. IGBT به دلیل اینکه یک دستگاه دو قطبی است که  ولتاژ را کنترل می کند امپدانس ورودی بالا  و قابلیت کنترل  جریان بیشتری دارد. ماسفت به علت اینکه لایه ای به منظور جداسازی بین دروازه و کانال دارد؛ هیچ ورودی برای جریان ندارد. جنس این لایه از اکسید سیلیکون است. این موضوع باعث مقاومت دروازه می شود.

MOSFET و IGBT از نظر مقاومتی چه تفاوتی دارند؟ ماسفت ها بیشتر در معرض تخلیه الکترواستاتیک هستند. در اصل ظرفیت دروازه توسط عایق اضافی اکسید سیلیکون کاهش می یابد که موجب می شود سنسور های ولتاژ بالا دچار آسیب شوند و اجزای داخلی صدمه ببینند.

کاربرد ترانزیستور ماسفت

کاربرد ماسفت

در مقاله ماسفت چیست؟ توضیح دادیم که مسافت ها انواع گوناگونی دارند. به همین علت کاربرد های متنوعی می توانند داشته باشند. یکی از این کاربرد ها استفاده از ترانزیستورها در مدار های الکتریکی به عنوان سوئیچ کننده و تقویت کننده است که موارد زیر استفاده می شود.

  • اینورترها
  • کنترل کننده های موتور نوع dc
  • دستگاه های ups
  • امپلی فایر ها

 کاربرد ترانزیستور igbt

کاربرد igbt

کاربرد اصلی igbt استفاده از آن در برنامه های الکترونیکی قدرت است برای مثال در موارد زیر استفاده می شود.

  • در اینورترها
  • درایورهای متغیر فرکانس (VFD)
  • منبع تغذیه ها
  • مبدل ها
  • لامپ های مصرف
  • یخچال های متغیر سرعت
  • تهویه مطبوع
  • قطارها، اتومبیل های الکتریکی، سیستم های استریو
  • تقویت کننده های سوئیچینگ و غیره
  • سیستم های کنترل صنعتی
  • موتور های دینامی

دستگاه جوشکاری IGBT بخریم یا ماسفت؟

دستگاه اینورتر جوشکاری ماسفت بخریم یا igbt

همانطور که در بالا درباره تفاوتIGBT و ماسفت توضیح داده شد و متوجه شدیم از هر دوی این ترانزیستورها در اینورتر جوشکاری استفاده می شود ، قصد داریم شما را راهنمایی کنیم که کدام یک را بخرید. به همین علت در ادامه به معایب و مزایا این دو ترانزیستور در اینورتر اشاره می کنیم تا تصمیم نهایی را خودتان بگیرید.

مزایای اینورتر جوشکاری ماسفت

ارزانی و فراوانی آن

تعمیر راحت و آسان

استفاده در توان های کمتر از ۵۰۰ وات

تغییرات زیاد مقاومت بار و ورودی

معایب اینورتر جوشکاری ماسفت

وزن بیشتر ماسفت نسب به IGBT

ابعاد آن ها بزرگتر است

تعداد قطعات آن بیشتر می باشد

هزینه تولید بیشتر نسبت به IGBT

مزایای استفاده از IGBT در اینورتر

توان ولتاژ بالا

مقاومت کم

هدایت شوندگی ساده

سرعت سوئیچینگ نسبتا سریع

کنترل سرعت متغیر

معایب استفاده از  IGBT در اینورتر

IGBT ها معایب چندانی ندارند فقط در صورتی که آسیب ببیند باید تعویض شود و مدارهای داخلی آن ها پیچیده تر است. قیمت بالاتر آن ها هنگام خرید یکی دیگر از معایبی است که می توان به آن اشاره کرد.

کلام آروا

ما سعی کردیم مزیت ها و معایب و همچنین تفاوت اینورتر جوشکاری ماسفت و IGBT را به طور دقیق و کامل توضیح دهیم تا شما به تفاوت اینورتر جوشکاری ماسفت و اینورتر پی ببرید و هنگام خرید دستگاه مورد نظر خود را خریداری کنید.

شرکت آروا انواع دستگاه های جوش از با تکنولوژی ماسفت و ای جی بی ای در بازار عرضه می کند تمام این دستگاه ها دارای ۷۰ ماه گارانتی هستند و شما می توانید قبل از خرید با مشاوران آروا تماس بگیرید و دستگاه مورد نظر خود را از نمایندگی های آروا در سراسر ایران خریداری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *