مدل ها و روش های مختلفی از جوشکاری وجود دارند که می توان اتصالات مختلف را به وسیله آنها بر قرار کرد. برای انجام دادن عملیات جوشکاری نیاز به ابزار و تجهیزاتی داریم که بتوانیم جوشکاری را انجام دهیم. یکی از وسایلی که در جوشکاری ذوبی مهم و ضروری است الکترود جوشکاری یا سیم جوش است. با کمک الکترود می توان میان دو قطعه اتصال برقرار کرد ،الکترودهایی که دارای انواع مختلفی هستند و از پوشش های مختلفی نیز تشکیل شده اند. یکی از انواع الکترود ها الکترود سلولزی است که با کمک این الکترود ها می توان جوشکاری سلولزی را انجام داد. در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که جوشکاری سلولزی چیست و برای انجام دادن جوش سلولزی به چه عواملی باید دقت کرد ( کدام دستگاه جوش را بخریم؟).با آروا همراه باشید تا درباره جوشکاری با الکترود سلولزی بیشتر بدانیم.
جوش سلولزی چیست ؟
جوش سلولزی در واقع روشی از جوشکاری است که با الکترود سلولوزی انجام می شود و به طور کلی دلیل نامگذاری آن نیز ،استفاده از الکترود سلولزی است به زبان ساده جوشکاری سلولزی استفاده کردن از الکترود و یا سیم جوش سلولوزی در فرایند جوشکاری است.برای انجام جوشکاری سلولوزی نیاز به دستگاه هایی داریم که بتوانند این نوع جوش را انجام دهند. انواع مختلفی از جوشکاری ذوبی وجود دارد که در آنها از سلولوز استفاده می شود .
الکترود سلولزی
الکترود سلولزی از انواع الکترود ها است که از آن در فرایند جوشکاری ذوبی با قوس الکتریکی استفاده می شود. این الکترود ها با حروف و علامت اختصاری E6010 و E6011 شناخته می شوند. دلیل این کد گذاری این است که در هر کدام از انها از پوشش های حاوی سدیم و پتاسیم استفاده شده است. از هر دوی این کدها می توان در جوشکاری با جریان برق DC استفاده کرد اما حالت دوم را فقط در جریان AC می توان استفاده کرد.
بیشتر بخوانید : انواع الکترود جوشکاری
نقش سلولوز در الکترود های جوشکاری
پوشش الکترود های سلولوزی جوشکاری از درصدی پودر سلولز تشکیل شده اند که در زمان سوختن و جوش ،قوس جوشکاری باعث ایجاد و شکل گرفتن گاز های محافظ می شود و این گاز محافظ از فلز ذوب شده در برابر هوای محیط محافظت می کند. در واقع می توان گفت که سلولوز برای این است که با ایجاد گازهای محافظ از فلز و ترکیب آن با هوا محافظت کند. این روش را می توان مشابه با جوشکاری آرگون و جوشکاری co2 دانست.
پوشش الکترود های سلولزی
همانطور که گفتیم الکترود ها دارای پوشش های مختلفی هستد. برای ساخت الکترود های سلولزی از موارد مختلفی استفاده می شود و با کمک این پوشش است که می توانیم در روش های خاص از این الکترود استفاده کرد. این پوشش ها مقاومت جوشکاری را بالا می برد. از جمله مواد تشکیل دهنده الکترود سلولوزی می توان به پودر سلولز، سنگ معدن، آهن غنی شده، کربنات ها، سیلیکات های آلومینیوم، اکسید کننده ها و چسب اشاره کرد.
کاربرد جوش سلولوزی
جوشکاری سلولزی و یا جوشکاری با الکترود سلولزی به خاطر استفاده از سیم جوش یا الکترود سلولوزی در موارد مختلفی کاربرد دارد و به دلیل استحکام بالای جوش از آنها در صنایع استفاده می شود. در زیر به مهم ترین کاربرد های جوش سلولوزی اشاره می کنیم:
- اتصالات عمودی
- جوشکاری خطوط لوله کشی
- ساخت مخازن
مزایای جوشکاری سلولوزی
جوشکاری با الکترود سلولوزی دارای ویژگی ها و مزیت های بسیاری است که این مزایا باعث استفاده بیشتر از این الکترود در موارد مختلف شده است. در ادامه به صورت تیتر وار به مزایای جوشکاری سلولزی اشاره می کنیم.
- مناسب جوشکاری های عمودی
- مناسب برای جوشکاری پاس
- سرعت بالا و نفوذ بیشتر
- کیفیت جوش بالا
- حجم کم تولید سرباره
- ایجاد قوس الکتریکی قوی
تفاوت الکترود معمولی با سلولزی
از تفاوت های اولیه میان الکترود های معمولی با سلولوزی این است که الکترود های سلولوزی دارای رطوبت هستند و به خاطر داشتن رطوبت نیاز به اکسیداسیون شدن پوشش نیست که این عمر موجب کم شدن فرایند اکسیداسیون کربن نیز می شود. الکترود های سلولزی را نباید در معرض نور آفتاب قرار داد چرا که ممکن است دیگر قابل مصرف نباشند. با توجه به اینکه الکترود های سلولوزی کاملا می سوزند به همین دلیل به نسبت الکترود های دیگر سرباره کمتری ایجاد می کند. الکترود های سلولزی برای همه حالت های جوشکاری مناسب هستند و می توان از آنها استفاده کرد.
دستگاه جوش سلولوزی
دستگاه جوش سلولزی دستگاهی است که این قابلیت را دارد که الکترود سلولزی را ذوب کند این دستگاه ها به عنوان موتور جوش سلولوزی نیز شناخته می شود. ولتاژ خرجی در دستگاه هایی که قابلیت ذوب سلولوز را دارند بالاتر و بیشتر از دستگاه های ساده و سنتی است. به عبارت ساده تر دستگاه جوش سلولوزی دستگاهی است که می توان به وسیله آن جوش سلولزی را انجام داد.
تفاوت اینورتر جوش سلولزی با دستگاه جوش معمولی چیست
ولتاژ خروجی در دستگاه جوش سلولزی ۱۴۰ تا ۱۶۰ ولت و در اینورتر های معمولی ۷۰ تا ۹۰ ولت است که همین ولتاژ خروجی بالا در اینورتر های جوش سلولوزی باعث ذوب شدن پوشش های الکترود سلولوزی می شوند.در واقع تفاوت اصلی اینورتر جوش سلولزی با دستگاه جوش معمولی در واقع همین مسئله است.
بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع دستگاه جوش
دستگاه جوش سلولزی آروا
دستگاه جوش سلولوزی آروا از جمله ابزارآلات جوشکاری است که قابلیت این را دارد که به کمک آن بتوانیم الکترود سلولوزی را ذوب کنیم. اینورتر های آروا در مدل های مختلف و با آمپر بالا و قابلیت های مختلف ،تولید و به بازار عرضه می شوند. ولتاژ بالا در دستگاه های جوش آروا به راحتی این امکان را می دهد تا در موقعیت های مختلف و صنایع کاربردی مورد استفاده قرار گیرد و اتصال های قوی و مستحکمی را ایجاد کنیم. از مهم ترین مزایای دستگاه جوشکاری سلولزی آروا می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- وزن مناسب
- دارای تکنولوژی IGBT
- قابلیت جوشکاری تمام الکترود
- قابلیت جوشکاری با الکترود سلولوزی
- مجهز به تکنولوژی PWM
- مجهز به صفحه دیجیتال تمام رنگی
- مجهز به انتخاب هوشمند آمپر
- استفاده از بهترین متریال ها در ساخت
- دارای ۷۰ ماه گارانتی
جمع بندی: همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم جوشکاری سلولوزی روشی است که با استفاده از الکترود سلولزی و با دستگاه های با آمپر بالا و مجهز انجام می شود که می توان به اینورتری های تولیدی آروا در این زمینه اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه دستگاه جوش و الکترود های سلولوزی می توانید با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید.
همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات در زیر همین مطلب مطرح کنید.(سوالات و نظرات شما به سرعت منتشر می شوند)
با عرض سلام و احترام
مطالب و مقالات خیلی خوب و روان توضیح داده و براحتی میتوان فرا گرفت
ممنون از لطف و بزرگواریتون
درود بر شما
بسیار خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده است. پیشنهاد می کنیم تمام مقالات جوشکاری آروا را مطالعه کنید و در این حوزه اطلاعات خوبی به دست بیاورید.
سلام علیکم
لطفاً بفرمایید با دستگاه جوش سلولزی ، امکان جوشکاری با الکترودهای معمولی ۶۰۱۳ هم وجود دارد یا فقط مختص جوش با الکترود سلولزی است؟ آیا تفاوت ولتاژ در دو نوع متفاوت الکترود قابل تغییر است؟ اگر هست آیا دستی هست یا اتوماتیک ؟
درود بر شما
اینورتر های سلولزی امکان جوشکاری با الکترود های معمولی هم دارند و ولتاژ خروجی دستگاه قابل تغییر نیست.
باعرض احترام و درود
مطالب بسیار مفیدی بیان شده بود .
کدام مدل های اینورتر جوش آروا امکان جوشکاری سلولزی را دارند ؟
دو مدل قیمت مناسب معرفی کنید بیشتر نیمه صنعتی .
ممنونم
درود بر شما
شما می توانید به صفحه اینورتر های جوشکاری مراجعه کنید و دستگاه مورد نظر خود را مشاهده کنید. دستگاه جوش های آروا مدل ۲۱۶۰ و ۲۱۶۱ و ۲۱۶۲ هر کدام با آمپر های ۲۰۰ و ۲۲۰ و ۳۱۵ قابلیت جوشکاری سلولزی را دارند.
باسلام مناسب ترین دستگاه تولیدی شرکت شما ۱=برای جوشکاری لوله گاز
2=برای جوش مخازن ظریف مثل منبع مبدل حرارتی موتورخانه کدام مناسبتر هست باتشکر
درود بر شما
دوست عزیز لطف بفرمایید برای انتخاب مناسب ترین دستگاه جوش برای کار خود با شماره ۰۲۱۶۱۶۷۲ تماس بگیرید و از مشاوران آروا استفاده کنید.
درود بر شما
در متن فرمودید یکی از تفاوت های اصلی دستگاه های جوش سلولوزی با معمولی سطح ولتاژ خروجی آنهاست
“ولتاژ خروجی در دستگاه جوش سلولزی ۱۴۰ تا ۱۶۰ ولت و در اینورتر های معمولی ۷۰ تا ۹۰ ولت است”
یعنی دستگاه ۲۱۶۰ در حالت بی باری باید ولتاژ نزدیک به ۱۵۰ ولت مستقیم داشته باشه درست فهمیدم؟
به خاطر همین سیستم وی آر دی در این دستگاه ها وجود داره تا خطر برق گرفتگی کم کنه؟
درود بر شما
بله دستگاه جوش ۲۱۶۰ ولتاژ خروجی بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ ولت دارد.
دلیل وجود کلید vrd برای جلوگیری از خطر برق گرفتی به هنگام کار روی اسکلت های فلزی می باشد و همچنین برای جوشکاری ورق های نازک که نیازمند ولتاژ پایین است.
سلام
دستگاه جوش مینی هم دارید
درود بر شما
لیست دستگاه های جوشکاری آروا رو می توانید در لینک زیر مشاهده نمایید.
https://arvatools.com/shop/ابزار-آلات-جوش/اینورتر-جوشکاری/
لازم به ذکر است که کوچکترین دستگاه جوش آروا، اینورتر مدل ۲۱۱۷ است
با دستگاه جوش مدل ۲۱۶۱ میشه الکترود معمولی جوش داد یا نه!؟
و بنظر شما من که بیشتر اوقات جوشکاری با الکترود معمولی انجام میدم کدوم دستگاه انتخاب کنم؟
و در آخر اینکه الکترود مخصوص جوشکاری با برنج همون سیم مفتول برنجی هستش یا فرق داره؟ آیا با این دستگاه میشه الکترود برنج جوش داد؟
درود بر شما
بله با دستگاه جوش مدل ۲۱۶۱ آروا می توان هم الکترود معمولی و هم سلولزی را جوشکاری کرد.
پیشنهاد ما در صورتی که اکثر کار شما با الکترود های معمولی است؛ استفاده از دستگاه جوش معمولی است.
برای جوشکاری برنج باید از سیم جوش برنج استفاده کنید و اینکه این نوع جوشکاری با اینورتر های معمولی انجام نمی شود.
سلام خسته نباشید شما فروش قسطی هم دارین
درود بر شما
لطفا برای اطلاع از شرایط فروش با شماره ۰۲۱۶۱۶۷۲ تماس بگیرید.
سلام آیا اینورتر جوش سلولزی برند آروا میتوان همه نوع الکترود از جمله ضد زنگ ، الکترود قلیایی ،ضد سایشی، و حتی الکترود الومینوم را جوش داد؟
لطفا مطالب خودتون را به بنده ایمیل فرمایید
درود بر شما
بله همانطور که در مشخصات دستگاه جوش های سلولزی آروا آمده است؛ می توان با تمام الکترود های موجود در رنج آمپر دستگاه را جوشکاری کرد. پیشنهاد می کنیم مشخصات و توضیحات مربوط به این اینورتر های جوشکاری را مطالعه کنید. برای مطالعه می توانید روی لینک های زیر کلیک کنید.
اینورتر جوشکاری دیجیتال پلاس ۲۰۰ آمپر مدل ۲۱۶۰
اینورتر جوشکاری ۲۲۰ آمپر سلولزی مدل ۲۱۶۱
اینورتر جوشکاری ۳۱۵ آمپر سلولزی مدل ۲۱۶۲