ابزار برقی

یکی از شغل ها در کارهای ساختمانی، برقکاری است. این شغل مهم و کاربردی است و کمک می کند تا با استفاده از کارهایی مانند سیم کشی بتوانیم روشنایی در موارد مربوط به استفاده از برق در داخل ساختمان را به وجود آوریم. در واقع برقکاری یک کار حرفه ای است که برای انجام دادن آن نیاز به مهارت و ابزار های مورد استفاده در برقکاری داریم.

افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند در رشته هایی مانند الکترونیک و برق دارای تجربه های کاری و تحصیلی هستند. این افراد با کمک ابزار هایی کاربردی و خاص می توانند کارهای برقکاری را انجام دهند. باید به این موضوع اشاره کنیم که برقکاری نه تنها مخصوص ساختمان بلکه در مکان هایی مالنند کارخانه، استخر، یک اتاق و .. انجام می شود.

برقکارها آموزش دیده اند تا بتوانند مسیرهای حرکت سیم و نحوه برق کشی را به خوبی انجام دهند. در کنار مهارت و دانش برای انجام برق کشی ساختمان باید از ابزار هایی مناسب استفاده کنیم. چرا که تنها دانش در این زمینه به کار نمی آید و ابزار هایی مانند فازمتر، دریل و … به برقکار کمک می کند تا کارهای خود را با بهترین دقت و کیفیت انجام دهد.

افرادی که در زمینه برقکاری فعالیت می‌کنند، باید دارای تخصص و مدرک‌های معتبر در زمینه‌های برق و الکترونیک باشند. آن‌ها نه تنها باید از مهارت‌های عملی برقکاری برخوردار باشند، بلکه باید با آخرین تکنولوژی‌ها و تجهیزات آشنا و توانایی کار با آن‌ها را داشته باشند.

دانلود مقاله

آنچه در این مطلب دارای اهمیت بالایی است تجهیزات برقکاری و لیست لوازم برق ساختمان است که درباره تمام آنها توضیحاتی را ارائه می دهیم.

ابزار های مورد استفاده در برقکاری

برقکاری از موارد مهم در ساختمان سازی و نصب تجهیزات برقی است. برقکاران و برقکاری ساختمان بسیار مهم است. ابزارهایی که در این زمینه استفاده می شوند در حالت کلی دارای دو دسته: ابزار دستی و ابزار برقی است. هر کدام از این ابزار ها وظیفه ای دارند.

نکته مهمی که جا دارد به آن اشاره کنیم که در انتخاب وسایل برق کاری مهم هستند این است که برقکاری به دو صورت روکار و توکار انجام می شود که در انتخاب تجهیزات و وسایل برقکاری مهم هستند.

پیچ گوشتی، کاتر، چسب برق، فازمتر، متر، سیم چین، دم باریک، داکت برق، دستکش ایمنی،  دستگاه تشخیص ولتاژ، جعبه تقسیم، فنر سیم کشی و دریل مهم ترین و اصلی ترین ابزار ها در برق کشی ساختمان هستند و در ادامه هر کدام از آنها را معرفی و نحوه کار با هر کدام را توضیح می دهیم.

پیچ گوشتی

پیچ گوشتی آروا

زمانی که می خواهیم برای برقکاری پریز هایی را روی دیوار نصب کنیم برای باز و بسته کردن پیچ ها باید از پیچ گوشتی استفاده کرد.

چسب برق

زمانی که می خواهیم دو رشته سیم را به هم متصل و جریان برق بین دو سیم به وجود آوریم از چسب برق استفاده می کنیم. چسب برق کار عایق کردن سیم را نیز انجام می دهد.

فازمتر

فازمتر

در زمان برقکاری و سیم کشی جریان برق در داخل سیم ها وجود دارد که برای تست این موضوع و اینکه بدانیم جریبان برق برقرار است یا خیر از فازمتر استفاده می شود. استفاده از فازمتر در برق کاری ساختمان برای حفط اینی در زمان کار است.

متر

متر یکی از مهم ترین ابزار اندازه گیری است. برای اندازه گیری فاصله سیم ها در پریز و ارتفاع آنها از سطح زمین و یا دیگر های مربوط به اندازه گیری از ابزار کاربردی مانند متر استفاده می شود.

سیم چین

سیم چین

سیم چین یکی از ابزارهای دستی در کار برق کشی ساختمان است که با کمک فک هایی که دارد کمک می کند که با راحتی قسمت هایی از سیم را که مورد استفاده نیستند را از هم جدا می کند. در برخی از مواقع می توان از سیم چین برای لخت کردن سیم استفاده کرد.

داکت برق

زمانی که می خواهیم برق روکار انجام دهیم برای نظم و عبور درست سیم ها از جعبه ایی به نام داکت برق استفاده می شود. داکت برق برای نشان دادن حرکت سیم و یک نظم خاص به وجود آوردن است.

دستکش ایمنی

برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی از دستکش ایمنی نخی استفاده می شود باعث می شود تا رسانایی به وجود نیاید.

دستگاه تشخیص ولتاژ

این ابزار یک وسیله ایمنی است که حین انجام کار می توان با استفاده از آن متوجه شد که چه میزان ولتاژ در جریان است. در واقع دستگاه تشخیص ولتاژ به برقکار کمک می کند تا کارها را با دقت و ایمنی بالایی انجام دهد.

کاتر

یکی دیگر از ابزار هایی که برقکار ها و تکنسین های برق از آن استفاده می کنند کاتر است. کاتر وسیله ای الست که با کمک آن می توان سیم و یا بست های کمربندی را برش داد.

بست کمربندی

بست کمربندی

از بست کمربندی برای بستن و نظم دالدن به سیم ها و مسیر حرکت آنها استفاده می شود. در بعضی مواقع نیز برای نگه داشتن و بستن سیم ها به یک وسیله دیگر از بست کمربندی استفاده می شود.

فنر سیم کشی

در زمان برقکاری یکی از کارهایی که انجام می دهیم عبور دادن سیم از داخل لوله هاست که یکی از وسیله های کاربردی فنر سیم کشی است.

دریل

دریل

دریل یک ابزار برق و شارژی است که کمک می کند روی سطوح مختلف از جمله سوراخ ایجاد کنیم. ایجاد سوراخ برای این است که می خواهیم وسیله هایی روی دیوار یا سقف نصب کنیم.

کیف و جعبه ابزار

کیف ابزار

یکی از وسیله هایی که تمامی اهل فن و برق کار ها باید داشته باشند جعبه ابزار و کیف ابزار است. کیف ابزار به گونه ای طراحی و ساخته شده است که می توان انواع مختلفی از ابزار های دستی را در آن قرار داد. در واقع جعبه ابزار کمک می کند تا تمامی وسیله ها طبق یک نظم خاصی در کنار ما باشند.

در برقکاری چه نکاتی ایمنی را باید رعایت کرد

زمانی که برقکار ها می خواهد کار سیم کشی و برقکاری را انجام دهند ممکن است در خطر برق گرفتگی قرار گیرند که بهتر است برای جلوگیری از آن نکات ایمنی را رعایت کنیم. در ادامه به برخی از حساسیت‌های مرتبط با شغل برقکاری اشاره می‌شود:

  1. استفاده از وسایل ایمنی مانند: کلاه، دستکش و لباس مناسب
  2. داشتن دانش و مهارت تخصصی در زمینه برقکاری
  3. دقت بالا در زمان کار
  4. استفاده از تجهیزات استاندارد و با کیفیت

کلام آروا:

در کل شغل برقکاری نیاز به تجربه، مهارت و دانش فنی کافی دارد. برقکاران و کسانی که برقکاری ساختمان را انجام می دهند باید اطلاعات و دانش کافی در این زمینه برای استفاده از انواع ابزار برقکاری داشته باشند. برای انجام کارهای مختلف نیاز به ابزار آلات داریم که با کمک آنها می توان انواع کارها را انجام داد. یکی از کارهای حساس و پر کاربرد برق کشی ساختمان است که برای انجام هر چه بهتر آن باید از تجهیزان برقکاری مناسب و حرفه ای استفاده کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *