تفاوت موتور برق بنزینی و گازی

موتور برق بنزینی و گازی دارای تفاوت هایی هستند که باید در زمان خرید به آن ها توجه شود. انتخاب موتور برق مناسب می تواند برق مورد نیاز شما را در زمان هایی که در طبیعت هستید و یا زمان هایی که برق قطع شده است، تأمین کند تا بتوانید به فعالیت های خود رسیدگی کنید. اگر قصد خرید موتور برق دارید اطلاعات کاملی که در مورد تفاوت موتور برق بنزینی و گازی در اینجا ارائه می شود به شما در خرید یک موتور برق مناسب با توجه به محیط و نیاز شما، کمک کند.

علاوه بر سوخت موتور برق ها، تفاوت موتور برق بنزینی و گازی نیز از طریق ساختار و برخی از قطعات استفاده شده در آن ها مشخص می شود. تفاوت هایی نیز در کاربرد و استفاده از این دو نوع موتور برق وجود دارد که در هنگام خرید موتور برق باید به آن دقت کنید.

انواع موتور برق کدامند؟

برای اینکه بتوانید درک بهتری نسبت به تفاوت موتور برق بنزینی و گازی داشته باشید، بهتر است ابتدا انواع موتور برق را بشناسید. انواعی از موتورهای برق بر اساس نوع سوخت دستگاه وجود دارند که عبارتند از: موتور برق گازی، بنزینی و گازوئیلی یا همان موتور برق دیزلی که هر کدام ویژگی های متفاوتی دارند. از بین موتور برق های مختلف، موتور برق بنزینی و گازی طرفداران بیشتری دارند.

پیش از مطالعه ادامه این مطلب، پیشنهاد می شود موتور برق چیست؟ را مطالعه کنید تا بتوانید تفاوت ژنراتور بنزینی و گازی را بهتر درک کنید.

موتور برق بنزینی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

موتور برق بنزینی چیست

سوخت ژنراتور برق بنزینی، بنزین است که در دسترس همگان قرار دارد. قیمت بنزین در مقایسه با گاز بیشتر و نسبت به گازوئیل کمتر است. روتور موتور برق بنزینی با استفاده از بنزین، حرکت می کند و خطوط القایی مغناطیسی قطع می شوند. این اتفاق باعث تولید برق و جریان الکتریکی می شود.

حمل و نقل موتور برق های بنزینی ساده است به همین دلیل از آن ها می توان برای کارهای مختلفی مانند ساخت و ساز، کمپینگ و طبیعت گردی و همچنین در شرایط مختلف و برای مواقع ضروری استفاده کرد.

انواع موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی به دو دسته ۲ زمانه و ۴ زمانه تقسیم می شوند و باید با توجه به کاربری آن ها و ویژگی های مورد نیازتان یکی از انواع موتور برق بنزینی را انتخاب کنید.

موتور برق دو زمانه یا ۲ مرحله ای به موتور برقی گفته می شود که سیلندرهای آن در ۲ مرحله به طور مداوم بالا و پایین می شوند و سپس نیروی محرکه برای حرکت دادن محور خروجی ایجاد می شود.

موتور برق چهار زمانه موتور برقی است که سیلندرها به طور مداوم در ۴ مرحله به سمت بالا و پایین حرکت می کنند.

موتور برق دو زمانه طراحی ساده، اندازه کوچک تر و وزن کم تری دارد، سوخت کمتری مصرف می کند و میزان هدر رفت انرژی آن کم تر است. سرعت کار با موتور ۲ زمانه پایین تر از موتور برق ۴ زمانه است. این موتور برق قدرت کمتری نسبت به مدل های ۴ زمانه خواهد داشت.

نکته مهمی که در بررسی تفاوت موتور برق بنزینی و گازی متوجه شدیم این است که ژنراتور برق ۲ زمانه حساسیت بیشتری دارند و خرابی در آن ها شایع تر است. میزان آلایندگی و صدای تولید شده از موتور برق ۲ زمانه بیش تر است. استفاده از روغن به همراه سوخت اصلی در این موتور برق ها الزامی است.

موتور برق چهار زمانه صدای کم تری تولید می کند. ژنراتور ۴ زمانه طول عمر زیادتری دارد. توان و خروجی این دسته از دستگاه ها بیشتر از مدل های دو زمانه آن است. این موتور برق ها آلایندگی کم تری خواهند داشت. در موتور برق ۴ زمانه به ترکیب کردن سوخت و روغن نیازی نیست و در نتیجه استفاده از دستگاه راحت تر خواهد بود.

در موتور برق ۴ زمانه باید دائماً میزان روغنی که در مخازن وجود دارد، بررسی شود تا از آسیب به دستگاه جلوگیری شود. هزینه خرید، نگهداری و تعمیر این نوع موتور برق ها نسبت به نوع دو زمانه آن، بیشتر خواهد بود. طراحی ژنراتور چهار زمانه پیچیده تر از دو زمانه است، در نتیجه تعمیر آن سخت تر خواهد بود.

مزایا و معایب موتور برق بنزینی

ژنراتور بنزینی مزایایی دارد که موجب شده است استفاده از آن ترویج پیدا کند. در این قسمت از مبحث تفاوت موتور برق بنزینی و گازی به مزایای موتور برق بنزینی می پردازیم.

– هزینه نگهداری و تعمیر دستگاه پایین است.

– طول عمر دستگاه در صورت نگهداری مناسب و استفاده درست از آن، بالاست.

– با توجه به میزان راندمان دستگاه، هزینه سوخت مورد نیاز برای کارکرد آن مناسب و به صرفه است.

– کاربری موتور برق بنزینی متنوع است و امکان استفاده از آن در بسیاری از کارها و پروژه ها وجود دارد.

مزایا و معایب موتور برق بنزینی

از معایب موتور برق بنزینی می توان ۳ مورد مهم را ذکر کرد:

– گرمایی که موتور برق بنزینی ایجاد می کند، بسیار زیاد است.

– صدای تولید شده از موتور برق های بنزینی بسیار زیاد است و موجب برهم زدن آرامش و آسایش افراد می شود.

– از دیگر معایب ژنراتور بنزینی می توان به تولید زیاد آلاینده CO۲ که یک گاز گلخانه ای بوده و برای لایه اوزون مخرب است و در گرم شدن زمین تأثیر دارد، اشاره کرد.

کاربرد موتور برق بنزینی

از ژنراتور برق بنزینی برای کاربردهای مختلف می توان استفاده کرد. تأمین نیروی الکتریکی برای حرکت انواع وسایل نقلیه مانند خودروهای شخصی و کامیون ها، انواع پمپ ها، تجهیزات و وسایل برقی، قایق های کوچک تفریحی و … از جمله کاربردهای موتور برق های بنزینی می باشند.

موتور برق گازسوز چیست؟

موتور برق گازسوز چیست

موتور برق گازی با استفاده از ترکیباتی مانند گاز طبیعی، زیست گاز یا بیوگاز و گاز زغال سنگ قابل استفاده است. توان ژنراتور گازی توان بیش تری نسبت به نوع بنزینی دارند. یکی از ویژگی های بسیار خوب این موتور برق گازی، بی صدا بودن آن است که همین موضوع سبب شده تا به آن موتور برق سایلنت نیز گفته شود. برای آگاهی بیشتر درباره موتور برق بی صدا، توصیه می کنیم موتور برق سایلنت چیست؟ را مطالعه فرمایید.

کاربرد موتور برق گازسوز

قبل از شروع مبحث مربوط به تفاوت موتور برق بنزینی و گازی، می توانید موتور برق گازسوز چیست؟ را مطالعه کنید تا اطلاعات کاملی در مورد این نوع موتور برق به دست بیاورید. ژنراتور گازسوز با متصل شدن به محفظه یا کپسول گاز می تواند انرژی لازم برای برق مورد نیاز را تولید کند. براین اساس، استفاده برای مصارفی که نیازی به جابجایی و حمل ندارند مانند تأمین برق برای زمین های کشاورزی، ساختمان های مختلف و هتل ها و … از موارد مربوط به کاربرد موتور برق گازسوز می باشند.

مزایای موتور برق گازسوز

مزایای موتور برق گازسوز

موتورهای برق گازی ویژگی های مثبت و منفی مختلفی دارند که در این بخش به آن ها می پردازیم. اطلاع از این ویژگی ها می تواند باعث شود تا این نوع موتور برق را انتخاب نمایید و یا از استفاده از آن صرف نظر کنید.

مزایایی که موتور برق گازی دارند موارد زیر می باشند:

– نحوه استفاده از این دستگاه ساده است.

– سرعت تأمین برق با این موتور برق بالاست.

– میزان آلایندگی موتور برق گازسوز و تولید گازهای مضر و گلخانه ای در آن ها کم است.

– سوخت موتور برق گازی در دسترس و ارزان قیمت است و در هزینه های مصرفی دستگاه صرفه جویی می شود.

– ایمنی دستگاه بالاست و برای اطمینان بیشتر می توان از سه شیر اصلی، شیر قطع و وصل گاز و همچنین میکسر استفاده کرد تا میزان ایمنی دستگاه بالاتر برود.

– میزان خورندگی گازهای مصرفی در موتور برق گازی نسبت به سایر سوخت ها در انواع دیگر موتور برق، پایین

تر است و در نتیجه میزان آسیب دیدگی دستگاه و نیاز به تعمیرات در آن کم خواهد بود. همین موضوع باعث بالا رفتن طول عمر دستگاه و قطعات آن می شوند.

معایب موتور برق گازسوز

– هزینه تعمیر و نگهداری موتور برق گازی بالاست.

– تعداد متخصصین تعمیر موتور برق گازسوز نسبت به سایر موتورهای برق، کم تر است.

– قدرت دستگاه های موتور برق گازی در مقایسه با انواع دیگر کمی پایین تر است.

– امکان جابجایی موتور برق گازی وجود ندارد؛ مگر اینکه یک کپسول گاز به همراه داشته باشید.

– با توجه به اینکه گاز فرار است، می تواند نشتی آن خطراتی مانند انفجار و احتراق را در پی داشته باشد.

– استفاده از موتور برق گازی در فصل سرد سخت تر است، زیرا روشن کردن آن در هوای سرد معمولاً با مشکل روبرو می شود و باید به روش خاصی آن را روشن کنید.

تفاوت موتور برق بنزینی و گازی

تفاوت موتور برق بنزینی و گازی چیست

برای مقایسه و بررسی تفاوت موتور برق بنزینی و گازی در ابتدا باید تفاوت های ساختار آن ها را بررسی کنیم. ساختار هر دو دستگاه مشابه است و می توان گفت تنها تفاوت آن ها مربوط به قطعه ژیگلور گاز در موتور برق گازسوز و استفاده از قطعه کاربراتور بنزین در نوع بنزینی موتور برق می باشد.

از دیگر موارد قابل ذکر در مقایسه موتور برق بنزینی و گازسوز می توان به نوع سوخت مصرفی آن ها اشاره کرد. علاوه بر این قیمت سوخت، میزان مصرف سوخت، وزن دستگاه، تولید آلاینده ها، میزان ایجاد آلودگی محیطی در اطراف، میزان صدای تولیدی از دستگاه و همچنین قدرت و راندمان خروجی در موتور برق بنزینی بیشتر است. خرابی دستگاه و همچنین میزان ایمن بودن در موتور برق گازی بیشتر می باشد.

چه موتور برقی بخریم؟

برای تصمیم گیری درباره این که موتور برق گازی بخرید یا بنزینی، بهتر است تمامی مواردی که در تفاوت موتور برق بنزینی و گازی گفته شد را در نظر بگیرید. مزایا و معایب هر یک از دستگاه ها را بررسی کنید و با توجه به معیارهای مورد نیازتان درباره این موضوع به نتیجه برسید.

در صورتی که به موتور برق قابل حمل احتیاج دارید و می خواهید در مکان های مختلفی مانند طبیعت از آن استفاده نمایید، موتور برق بنزینی برای شما مناسب تر است. اگر می خواهید موتور برق آلایندگی و صدای کمتری داشته باشد و هزینه سوخت مصرفی آن نیز پایین تر باشد، بهتر است موتور برق گازی خریداری کنید.

کلام آروا

در این مطلب درباره موتور برق مطالبی را بیان و سپس انواع موتور برق بنزینی و همچنین کاربردهای هر یک از موتور برق های گازی و بنزینی را بررسی کردیم. در ادامه با مقایسه موتور برق بنزینی و گازسوز مزایا و معایب آن ها را مطرح نمودیم تا در صورت تمایل برای خرید آن بتوانید بهترین موتور برق را که نیازهای شما را برطرف می سازد، انتخاب کنید.

می توانید نظرات، تجربیات و سؤالات خود را درباره این موتور برق ها در قسمت نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.


پاسخ سوالات متداول شما در مورد تفاوت موتور برق بنزینی و گازی:

چه موتور برقی بخریم؟

برای خرید موتور برق مناسب توصیه می کنیم حتماً ویژگی های مختلف موتور برق بنزینی و گازی را بدانید و هر یک از مزایا و معایب را بررسی کنید. اگر دستگاه را برای استفاده در مکان های متفاوت نیاز دارید، بهتر است موتور برق بنزینی خریداری کنید.

مزایا و معایب موتور برق گازی

ایمنی بالا، پایین بودن هزینه سوخت، تأمین برق به صورت دائم، گاز خورندگی کمی دارد و بالا بودن طول عمر دستگاه به دلیل کمتر بودن خاصیت خورندگی گاز، کمتر بودن میزان آلایندگی دستگاه، کمتر بودن صدای تولیدی از مزایای موتور برق گازسوز به شمار می روند. معایب موتور برق گازی توان کمتر دستگاه، سخت استارت خوردن دستگاه در فصل سرد، هزینه بالای تعمیر و نگهداری، کم بودن نیروی متخصص برای تعمیر دستگاه، امکان نشت گاز و احتمال انفجار و عدم امکان جابجایی به دلیل نیاز به گاز و اتصال به لوله کشی گاز می باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *