شیار زن چیست

در برخی مشاغل مانند کارهای ساختمانی و برقکاری جهت عبور سیم و کابل ها و حتی لوله ها در دیوار و کف نیاز به ایجاد شیار داریم ،به دنبال این نیاز لازم است که دستگاهی مناسب برای کار شیارزنی انتخاب کنیم تا با کمک آن بتوان روی سطوح مورد نظر شکاف و شیار را ایجاد کرد و کارها را با دقت و سرعت بالاتری انجام داد. نام این ابزار برقی کاربردی ،شیارزن است و با توجه به مکانیزم کاری که دارد به ما در جهت اجرای کارها، با کیفیت و دقت بالا کمک می کند. در این مقاله قصد داریم درباره اینکه شیارزن چیست صحبت کرده و توضیحات کاربردی و مفیدی را در راستای معرفی این ابزار برقی ارائه دهیم. پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات جامع و مفید در جهت شناخت هر چه بهتر اینکه شیارزن چیست با آروا همراه باشید.

شیارزن ها را براساس نوع تیغه ای که در آن ها برای برش استفاده می شود، تقسیم بندی می کنند. شیارزن دیواری، شیارزن برقی، شیارزن چوب و … از جمله مهم ترین کاربرد های این دستگاه هستند. یعنی با تغییر تیغه دستگاه می توانید به راحتی نوع کاربرد این دستگاه را تغییر دهید. برای اینکه بدانید برای استفاده های مختلف از شیارزن باید از چه تیغه هایی استفاده کنید، راهنمایی کاملی که در اینج برای شما قرار داده ایم، را مشاهده کنید.

شیارزن چیست؟

شیارزن چیست؟

در تعریف اینکه شیارزن چیست می توان گفت که وسیله برقی مناسبی است که هنگام کار با آن می توانیم با سرعت و دقت بیشتری روی سطوح مختلف شیار ایجاد کرده و در برخی موارد نیز کار برش را نیز انجام دهیم. از این ابزار مناسب به صورت گسترده در کارهای ساختمانی و جهت شیارزدن دیوار و کف برای عبور دادن سیم و کابل استفاده می شود و در ظاهر شبیه به اره دیسکی است اما تیغه ای که بر روی آن استفاده می شود جنس فولاد داشته و دندانه های آن نیز با فاصله از یکدیگر قرار دارند. با کمک این دستگاه می توان عمق برش را مشخص و علاوه بر آن ابعاد شیار را نیز تعیین کرد. قدرت موتور و سرعت این دستگاه از جمله مواردی هستند که با کمک آن می توان میزان چرخش تیغه و دقت در کار را نیز مشخص کرد.

کاربرد شیارزن چیست؟

پس از اینکه دانستیم شیارزن چیست در این قسمت می خواهیم از کاربرد های آن صحبت کنیم و بگوییم که از این ابزار برقی کاربردی در چه مواردی و جهت انجام چه کارهایی می توان استفاده کرد. به صورت کلی تعریف کاربرد این وسیله برقی به این صورت است که؛ از این ابزار برای ایجاد شیار روی دیوار، شیارزنی روی چوب، شیارزنی روی بتن و … استفاده می شود و ما در این قسمت و برای درک هرچه بهتر از اینکه شیارزن چیست و چه کاربرد هایی دارد به معرفی هر کدام از کاربردهای شیارزن میپردازیم تا شناخت شما از این وسیله کامل شود.

 نام گذاری این ابزار برقی به نام های متفاوت فقط به دلیل موارد استفاده آنها در کارهای مختلف است و نام اصلی این ابزار شیارزن می باشد.

شیارزن دیوار

دستگاه شیار زن دیوار

زمانی که قصد داریم در دیوار سیم و یا کابل جایگذاری کنیم، بدون اینکه آسیبی به دیوار وارد شود نیاز به این داریم که یک شکاف یکدست و یا شیار مناسب به وجود بیاوریم و برای انجام دادن آن نیاز به ابزاری به نام شیار زن دیوار است و نحوه کار نیز به این صورت است که ابتدا روی دیوار و کف خط کشی می کنیم و سپس دستگاه را در جهت خط کشی حرکت می دهیم.

در هنگام استفاده از شیارزن دیوار باید به این نکته توجه نمود که با توجه به کارایی مورد نظر و جنس دیوار، می توان هر یک از آن ها را به کار برد. به این نکته دقت کنید که دستگاه را برای چه کاری نیاز داریم تا بتوانیم به درستی انتخاب کنیم که باید شیارزن تک تیغه یا دو تیغه را استفاده نماییم. ابعاد این شیارزن ها نسبت به شیارزن های کف کمی کوچک تر است. این نوع از شیارزن ها، از جمله کاربردی ترین شیارزن هایی هستند که برای موارد و کارهای تأسیساتی مورد استفاده قرار می گیرند.

شیار زن باغبانی

برای عبور و جایگذاری لوله های آب نیاز به این داریم که بتوان روی سطوح سنگی و یا بتنی کنار باغ و باغچه شکاف و شیار ایجاد کنیم تا کار لوله کشی با دقت و سرعت بالایی انجام شود و بهترین ابزار نیز برای این کار شیار زن است. جنس تیغه ها در زمان برش سطوح سنگی باید از الماسه باشد تا در زمان برش مشکلی به وجود نیاید.

در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که اصلی ترین کاربرد و استفاده دستگاه شیار زن چیست؟

دستگاه شیارزن برقکاری

شیارزن برقی چیست؟

 یکی از کارهایی که در حوزه برقکاری انجام می شود سیم کشی و انتقال کابل و لوله های خرطومی است که به روش های گوناگونی انجام شود. برای مثال ممکن است بخواهیم روی دیوار های سیمانی و یا کف ، شیار ها و یا شکاف هایی را به منظور انتقال سیم ایجاد کنیم، که برای اجرای این کار نیاز به یک ابزار مناسب به نام شیارزن است. در واقع اصلی ترین استفاده ایی که از این ابزار برقی می شود برای کارهای برقکاری است و در بازار نیز با این کاربرد شناخته می شود.

در واقع می توان گفت که اصلی ترین کاربرد این ابزار برقی در انجام پروژه های برقکاری است که در بازار نیز با این کاربرد شناخته می شود. به دلیل دقت زیاد و قدرت بالایی که شیارزن برق کشی دارد، یکی از ابزارهایی است که در بازسازی و رفع ایرادات برق کشی منازل و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

شیارزن نجاری یا شیارزن چوب

شیارزن چوب

با استفاده از تیغه های مخصوص برش چوب می توان در کارهای نجاری از شیار زن جهت ایجاد شکاف برای انجام دادن برخی اتصالات چوبی استفاده کرد. علاوه بر چوب با این دستگاه می توان روی ام دی اف نیز شیار زد. تیغه های شیار زن چوب دارای ضخامت بیشتر و دندانه های ناموزن هستند.

با توجه به مواردی که گفته شد می توانیم بگوییم که یکی از کاربردهای شیارزن، برش زدن چوب می باشد. شیارزن دستی چوب در کارهای مختلفی مانند نجاری و به منظور ایجاد اتصالات بین چوب ها و یا ساخت برخی از وسایل تزئینی و دکوراتیو خاص، کاربرد دارد. این شیارزن علاوه بر برش زدن چوب، می تواند برای بریدن صفحاتی مانند ام دی اف نیز کاربرد داشته باشد. تیغه هایی که برای شیارزنی روی چوب و MDF مورد استفاده قرار می گیرند، ضخامتی بیشتر دارد و دارای دندانه هایی ناموزون و غیر یکنواخت است.

شیارزن بتن

شیار زن بتن

یکی از سطوحی که با کمک شیارزن می توان روی آن شیار زد، بتن می باشد و برای انجام دادن این کار بهتر است از تیغه های مناسب با آن که الماسه هستند استفاده کرد. گاهی اوقات می توان با توجه به سختی بتن و ضخامت آن از شیارزن آسفالت بر نیز برای ایجاد شکاف و شیار روی بتن استفاده کرد.

شیار زن به طور کلی در کارهای ساختمانی و برق کشی کاربرد دارد، اما در مواردی که قصد شیار زنی روی سطوح سخت مانند بتن، سرامیک و…را دارید، علاوه بر تعویض تیغه باید از دستگاهی استفاده شود که دارای قدرت موتور بالایی باشد تا در زمان کار به بالشتک و آرمیچر دستگاه فشار وارد نشود.

شیارزن سرامیک

شیار زن سرامیک

از دستگاه شیارزن سرامیک برای ایجاد شیار روی سرامیک استفاده می شود و جنس تیغه های آن نیز فولاد الماسه می باشد و در زمان کار دستگاه را در جهت خط برش حرکت می دهیم. از این ابزار می توان برای دیگر سنگ ها مانند مرمر و کاشی نیز استفاده کرد و هنگام کار باید تیغه در حال چرخش را با ریختن آب روی آن خنک نگه داشت.

شیارزن زمین

شیار زن آسفالت

منظور ما از عنوان کردن زمین سطح آسفالتی است. زمین ممکن است دارای پوشش آسفالت باشد که برای این کار نیاز به دستگاهی است که با کمک آن بتوان به راحتی و با سرعت کارها را انجام داد که اصطلاحا به آن شیارزن آسفالت نیز گفته می شود.

شیارزن آسفالت یا آسفالت بر به لحاظ طراحی متفاوت است و دارای ابعاد و موتور مکانیکی بزرگتری نسبت به دیگر شیارزن های معمولی است و تیغه های آن نیز دارای قطر بیشتری هستند.

انواع شیارزن بر اساس تعداد تیغه

یکی از قسمت های مهم شیارزن تیغه آن است و با کمک تیغه می توانیم در عمق سطوح و طول آن برش و شیار ایجاد کنیم که در یک تقسیم بندی کلی شیارزن ها به لحاظ تیغه در دو مدل تک تیغه و دو تیغه تقسیم بندی می شوند. با کمک تعداد تیغه ها می توان در موارد مختلف جهت سهولت و دقت بیشتر در کارها استفاده کرد. در ادامه و برای درک بهتر از این عنوان به تفاوت های میان دو تیغه و تک تیغه اشاراه می کنیم.

برخی از شیارزن ها وجود دارند که دارای چهار تیغ، شش تیغ و هشت تیغ هستند.

شیار زن هشت تیغ

تفاوت شیارزن تک تیغ و دو تیغ

شیارزن وسیله ای است که دارای مکانیزم تک تیغه و دو تیغه بوده و از آنها می توان در موارد مختلف استفاده کرد. تفاوت اصلی میان تک تیغه و دو تیغه در شیارزن ها به این صورت است با کمک آنها می توانیم عرض و ابعاد برش را مشخص کنیم و در برخی از شیارزن های دو تیغه می توان پس از ایجاد شیار قسمت مورد نظر را از سطح جدا کرد. در واقع شیارزن های دوتیغه قابلیت تنظیم برش را دارند و در موارد بیشتری می توان از این ابزار استفاده کرد.

شیار زن دو تیغ

اجزاء تشکیل دهنده شیارزن

شیارزن ابزاری مهم و کاربردی برای انجام دادن شیار و برش است که از قطعات و اجزاء مختلفی تشکیل شده است که در نهایت موجب می شوند تا با قرار گرفتن در کنار هم کار شیارزنی به بهترین شکل انجام شود. در ادامه این بخش و در جهت شناخت هرچه بهتر از اینکه شیارزن چیست اجزاء آن را معرفی و توضیح می دهیم.

  • تیغه: از تیغه برای ایجاد شیار استفاده می شود و در واقع تیغه اصلی برای این دستگاه تیغه گرانیت بر می باشد. از تیغه های دیگر نیز در صورت نیاز برای شیار زدن روی متریال های مختلف می توان استفاده کرد.
  • صفحه محافظ: صفحه محافظ برای ایمنی کاربر روی دستگاه نصب می شود تا از آسیب دیدن کاربر بر اثر چرخش تیغه و یا پرتاب آن جلوگیری کند.
  • شفت: قطعه ای است که از آن برای نگه داشتن تیغه استفاده می شود.
  • آرمیچر بالشتک: از قسمت های مهم شیار زن است که وظیفه چرخش صفحه را بر عهده دارد.

نکات ایمنی کار با شیارزن

نکات ایمنی کار با شیارزن

در زمان استفاده از هر دستگاهی آگاهی از نکات ایمنی و رعایت آن ها بسیار حائز اهمیت است تا از صدمه دیدن کاربر جلوگیری شود و به دستگاه آسیبی وارد نشود و طول عمر آن نیز بیشتر شود. شیارزن نیز از جمله ابزارهایی است که باید به دقت از آن استفاده شود، زیرا می تواند به فرد، سطح کار و یا خود دستگاه آسیب جدی وارد شود.

تمام ابزار هایی که با آنها کارهای برشکاری و مواردی مشابه به این را انجام می دهیم به صورت بالقوه خطر ساز هستند و در زمان استفاده از آنها بهتر است که نکات ایمنی فردی و مربوط به دستگاه را در نظر بگیریم تا در زمان کار با این ابزار ها از بروز خطرات احتمالی پیشگیری کرد. در ادامه این بحث به معرفی این نکات مهم اشاره می کنیم.

  • از وارد کردن فشار بیش از حد به دستگاه شیار زن خودداری کنیم
  • دقت کنیم حرکت تیغه مخالف حرکت کاربر نباشد
  • اگر حرکت شیار زن از سمت پایین به سمت بالا است حرکت تیغه بر خلاف عقربه ساعت باشد
  • از سالم بودن دستگاه اطمینان حاصل کنیم
  • در زمان کار با شیارزن، حتماً از عینک محافظ استفاده کنید؛ مخصوصاً زمانی که شیارزن محافظ ندارد، استفاده از عینک ایمنی اهمیت بیشتری خواهد داشت.
  • از دستکش مناسب کار استفاده کنید تا آسیبی به دست ها و ناخن های شما وارد نشود.
  • اگر دستگاه به سافت استارت مجهز نیست، در هنگام روشن کردن شیارزن مراقب سرعت و کنترل ابزار باشید؛ زیرا با روشن شدن دستگاه، حرکت و تکان شدیدی در آن ایجاد می شود که بدون کنترل آن می تواند آسیب جدی به فرد وارد کند.
  • یکی دیگر از نکات ایمنی در هنگام استفاده از این ابزار، اطمینان از خاموش بود آن در زمان تعویض دیسک است.

نحوه کار با دستگاه شیار زن

نحوه کار با دستگاه شیارزن

پس از اینکه دانستیم شیار زن چیست می خواهیم نحوه کار با این ابزار را توضیح دهیم و بگویم که چگونه می توان از این ابزار استفاده کرد. پیش از اینکه دستگاه شیار زن را به کار اندازیم ابتدا باید اطمینان حاصل کنیم که حرکت تیغه های شیار زن در جهت حرکت عقربه های ساعت می باشد. پس ازاین کار دستگاه را به برق وصل می کنیم و کلید روشن را می زنیم تا دستگاه روشن شده و چرخش تیغه ها سرعت بگیرد. در این مرحله نوع سطحی که قرار است شیار بزنیم را مشخص و پس اینکه سرعت تیغه افزایش یافت دستگاه را با فشار کم در جهت بالا و پایین حرکت می دهیم و هنگام کار باید در نظر بگیریم اعمال فشار روی دستگاه نباید از حد تعین شده بیشتر باشد.

نکات مهم برای خرید شیارزن

نکات مهم خرید شیارزن

یکی از مهم ترین مواردی که در زمان خرید دستگاه های برقی مورد نظر قرار می گیرد، قدرت دستگاه است. دستگاه های پر قدرت برای هر کاری مناسب نیستند؛ بلکه باید دور موتور و قدرت آن با نیازی که هر شخص دارد، متناسب باشد.

ویژگی دیگری که در دستگاه های برشی و شیارزن ها می تواند بسیار مهم باشد، قابلیت Soft Start دستگاه است. دستگاه هایی که سافت استارت هستند، در زمان روشن کردن دستگاه، راه اندازی و چرخش صفحه برش با کنترل مناسب و به آرامی شروع به کار می کند. توصیه می شود شیار زنی را خریداری کنید که مجهز به سافت استارت باشد. 

شیار زن هایی که تعویض دیسک آن ها به سرعت و آسان انجام می شود، گزینه مناسب تری برای خرید کردن، به شمار می روند.

برخی از این دستگاه ها برای علامت گذاری لیزر دارند که در زمان برش زدن، روی سطح کار با نور لیزر روشن شده و عملیات برش زدن را ساده تر می کند.

صفحه محافظ در اکثر شیار زن ها وجود دارد که می تواند از پخش شدن گرد و غبار ایجاد شده در فضا جلوگیری کند. از خرید شیارزن هایی که صفحه محافظ ندارند، خودداری کنید زیرا گرد و غبار و خاکی که در حین کار در محیط پخش می شود، وارد بینی، دهان و یا چشم های شما شده و به شما آسیب وارد شود.

جنس بدنه و ضد ضربه بودن آن نیز از جمله مواردی است که در زمان خرید، باید به آن توجه کنید؛ زیرا در پروژه ها افتادن ابزار و وارد شدن ضربه به آن، اتفاق شایعی است که می تواند به دستگاه آسیب بزند. در صورتی که جنس بدنه دستگاه این ویژگی را داشته باشد، شما می توانید با خیال راحت از آن در انجام کارهای شیارزنی استفاده نمایید.

کلام آروا:

شیارزن یک ابزار کاربردی مناسب است که از آن جهت ایجاد شکاف و شیار روی دیوار و دیگر سطوح استفاده می شود و در واقع کار اصلی این ابزار شیار زنی روی دیوار و کف برای انجام کارهای برقی مانند سیم کشی است اما با توجه به مکانیزمی که دارد از آن می توان برای شیار زدن روی دیگر سطوح مانند سنگ و بتن نیز استفاده کرد. در این مقاله به موارد مهمی درباره اینکه شیارزن چیست اشاره کردیم و کاربرد های این ابزار برقی را نیز معرفی کردیم پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه شیارزن چیست و همچنین دریافت مشاوره های رایگان در این زمینه با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید.

همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات در زیر همین مطلب نیز مطرح کنید. (سوالات و نظرات شما به سرعت منتشر می شوند)

۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *