دریل گیربکسی چیست

دریل یکی از ابزار آلات برقی پرکاربرد برای انجام سوراخکاری روی سطوح مختلف است که امروزه برای افراد فعال در زمینه های فنی به عنوان یکی از وسایل ضروری شناخته می شود و آن را در انواع مختلف تولید و وارد بازار می کنند به همین منظور باید قبل از خرید اطلاعات کافی در رابطه با انواع دریل ها داشته باشید تا از بودجه خود به درستی استفاده کنید و آن را هدر ندهید. اگر تا به امروز برای خرید دریل به بازار مراجعه کرده باشید مسلما اسم دریل گیربکسی و دریل چکشی به گوشتان رسیده است و ممکن است این سوال که دریل گیربکسی چیست و دریل گیربکسی چه تفاوتی با دریل چکشی دارد به ذهنتان خطور کرده باشد که ما در این مقاله به شما کمک می کنیم جواب این سوال خود را بیابید.

وظیفه گیربکس در دریل چیست؟

زمانی که سراغ گیربکس می‌ رویم، هدف ما این است که نیروی محرکه تولیدی توسط موتور را با استفاده از این تجهیزات تغییر بدهیم. در گیربکس دریل نوع چرخ دنده ها و تعداد آنها می‌ تواند تعیین کننده میزان انتقال قدرت و در نهایت توان خروجی گشتاور نهایی باشد. به کارگیری گیربکس در دریل این امکان را برای ما فراهم می کند تا سرعت و قدرت مورد نیاز خود را در خروجی دریل تنظیم کنیم.

گیربکس در دریل

این روزها از گیربکس در تمام دریل ها استفاده می‌ شود و حتی در دریل های چکشی نیز شاهد استفاده از آن هستیم . روند انتقال نیرو در دریل ها به این شکل است که آرمیچر وظیفه تولید قدرت را برعهده دارد و زمانی که چرخ دنده های گیریبکس با آرمیچر درگیر می شوند؛ سرعت و قدرت تولید شده توسط آرمیچر به سه نظام دریل انتقال داده می شود و دراصل تفاوت دریل گیربکسی و چکشی در مدل و تعداد چرخ دنده های درون ساختار آنها است.

دریل گیربکسی چیست ؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم؛ یکی از تفاوت های اصلی دریل گیربکسی و دریل چکشی تعداد چرخ دنده های به کار برده شده در دستگاه است و از آن جایی که در دریل گیربکسی چرخ دنده های بیشتری به کار برده شده است یک محفظه مشخص در جلوی دستگاه وجود دارد که که چرخ دنده ها به صورت پله ای درآن گذاشته می شوند.

در واقع وجود تعداد بیشماری چرخ دنده به ما کمک می‌ کند تا نیروی گشتاور خروجی روی سه نظام را افزایش دهیم. اولین نمونه‌ های دریل گیربکسی که به بازار عرضه می شدند قابلیت تغییر سرعت نداشتند ، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امکان تولید دریل گیربکسی با سرعت متغیر برای ما فراهم شده است.


بیشتر بخوانید : سه نظام دریل چیست ؟


آشنایی با دریل چکشی

در ساختار دریل های چکشی تنها از تعداد محدودی چرخ دنده استفاده شده است که داخل بدنه پلاستیکی خود دستگاه قرار دارند و در محفظه جدا گانه نمی باشند. این چرخ دنده ها نیز همانند دریل گیربکسی به آرمیجر دستگاه وصل می شوند و نیرو محرکه را به سه نظام انتقال می دهند. شاید زمانی که نام دریل چکشی را می شنوید اولین تفاوتی که به ذهنتان خطور می کند؛ این است که دریل های چکشی فقط به صورت ضربه زدن عمل می کنند اما در واقعیت، این دریل ها علاوه بر حالت چرخشی دارای حالت چکش و چرخش باهم نیز می باشد

دریل چکشی چیست

البته ابزار دیگری به نام دریل ساده نیز وجود دارد که تنها دارای یک چرخ دنده است و تنها به صورت چرخشی عمل می کند و توانایی ضربه زدن( چکشی ) را ندارد.

تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی چیست ؟

با توجه به اینکه در ابتدای مقاله توضیح دادیم که دریل چکشی و دریل گیربکسی چیست ؛در ادامه تصمیم داریم فرق بین دریل گیربکسی و دریل چکشی را بیان کنیم.

اصلی ترین تفاوت دریل گیربکسی و چکشی این است که در دریل گیربکسی به علت استفاده از تعداد بیشتری چرخ دنده می توان دستگاه را توسط کلیدی در دو حالت تنظیم کرد که در یک حالت دریل سرعتی و در حالت دیگر دریل قدرتی عمل می کند که دو حالت رابطه عکس با یکدیگر دارند یعنی زمانی که دریل را در حالت سرعتی می گذاریم قدرت آن کمتر است و زمانی که دریل را در حالت قدرتی می گذاریم سرعت کم تر می شود.

اما این دو نوع دریل در موارد دیگری نیز دارای تفاوت هایی می باشند که در ادامه به بیان هرکدام از این موارد می پردازیم :

تفاوت دریل چکشی و گیربکسی در ساختار

اگر روزی تصمیم گرفتید که به طور دقیق تفاوت در ساختار دریل گیر بکسی و دریل چکشی را بررسی کنید به شما توصیه می کنیم که حتما دستگاه را باز کنید. در دریل گیربکسی تعداد بسیاری چرخ دنده وجود دارد و در محفظه ای جدا گانه قرار گرفته اند که جنس آن محفظه از فلز است .به همین دلیل به دریل های گیربکسی ؛ دریل های نیم تنه فلزی نیز می گویند اما در دریل های چکشی این چرخ دنده ها در بدنه پلاستیکی خود دستگاه قرار دارند و محفظه جدا گانه ای ندارند.

 

کاربرد دریل گیربکسی


بیشتر بخوانید: آموزش کار با دریل 


تفاوت دریل گیربکسی با دریل چکشی در قدرت

همین تفاوت های جزئی در ساختار این دو دریل موجب شده است که در دریل گیربکسی چون تعداد چرخ دنده ها بیشتر است قدرت بالاتری بتوان تولید کرد اما در دریل چکشی به علت اینکه تعداد کمی چرخ دنده وجود دارد قدرت کمتر است. البته نوع و مدل و مارک دریل در این مورد بسیار تاثیر گزار است و ممکن است استثنا نیز وجود داشته باشد.

تفاوت در کاربرد دریل گیربکسی و دریل چکشی

همان طور که می دانید کاربرد اصلی تمامی دریل ها باز و بسته کردن پیج ها و سوراخکاری است اما با توجه به اینکه این دو دستگاه در ساختار و قدرت خود اختلاف جزئی دارند در کاربرد هایشان نیز باهم تفاوت دارند .از دریل های گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ های سخت و بزرگ در سطوح بتنی ، سیمانی و سنگی و هم چنین سوراخکاری در سطوح سخت مثل فولاد و آهن تا سطوحی با سختی متوسط استفاده می شود اما از دریل چکشی فقط برای سوراخکاری یا باز و بسته کردن پیچ در سطوح با سختی متوسط استفاده می شود.

تفاوت در سه نظام و مته

تمامی افرادی که با دریل کار کرده اند ؛ می دانند که دو نوع سه نظام در بازار وجود دارد که نام یک مدل آن اتومات و نام دیگر آن آچارخور است و به طور دقیق نمی توان مشخص کرد که در دریل گیربکسی یا دریل چکشی کدام یک از این سه نظام ها استفاده می شود اما می توان گفت در دریل گیربکسی مته تا سایز ۱۳ و در دریل چکشی مته تا سایز ۱۰ گذاشته می شود. هم چنین به طور کلی دریل گیربکسی سه نظام آچار خور دارد اما دریل چکشی شارژی دارای سه نظام اتومات است

تفاوت دریل گیربکسی و چکشی


بیشتر بخوانید : انواع مته


تفاوت در وزن و حجم دو دریل

این امکان برای ما وجود ندارد که به طور دقیق بگوییم کدوم نوع سبک تر است و یا حجم کمتری دارد زیرا این ویژگی به عوامل دیگری مانند وزن سایر اجزا نیز بستگی دارد اما نمونه های دریل های گیربکسی چون تعداد چرخ دنده های بیشتری در آن ها استفاده شده است وزن سنگین تری دارند البته نباید فراموش کنید که نمی توانیم این ویژگی را برای همه دریل های گیربکسی در نظر بگیریم.

تفاوت دریل گیربکسی با دریل معمولی

دریل معمولی حتی دارای حالت ضربه مانند دریل چکشی نیست و به سادگی به سوراخکاری سطوح مختلف می پردازد اما دریل گیربکسی را می توان بین دو حالت قدرتی یا سرعتی بسته به شرایط قرار دهیم و با آن کار کنیم

دریل چکشی بهتر است یا دریل گیربکسی ؟

اینکه بخواهیم به طور دقیق مشخص کنیم کدام دریل بهتر عمل می کند امکان پذیر نیست زیرا باید با توجه به حیطه کاری و هدف خودمان و در نهایت در نظر گرفتن ویژگی هایی که در بالا اشاره شد ،دریل مناسب کار خود را انتخاب کنیم.

معایب دریل گیربکسی

شاید با این دریل بتوان پیچ ها را باز و بسته کرد اما همانند دریل پیچ گوشتی شارژی  دارای حلقه تنظیم گشتاور نیستند که بتوان گشتاور دستگاه را مطابق با نوع پیچ تنظیم کرد.

بسیاری از مدل های دریل گیربکسی نیم تنه فلزی هستند که همین باعث افزایش وزن دستگاه میشه اما درکنارش موجب افزایش مقاومت هم می شود.

اصولا منبع تغذیه دریل گیربکسی به صورت برقی است و برای کار در ارتفاع یا جایی که پریز برق وجود ندارد سخت تر است.

مزایای دریل گیربکسی

یکی از مهمترین مزایای این نوع دریل این است که می توان آن را با توجه به نوع کارمان یا درحالت قدرتی یا در حالت سرعتی تنظیم کنیم از حالت سرعتی برای انجام سوراخکاری با سرعت بیشتر و از حالت قدرتی برای زمانی که می خواهیم که در جسم های سخت سوراخکاری کنیم استفاه می شود.

یکی دیگر از مزیت های دریل گیربکسی این است که اصولا برقی است و دیگر نگران تمام شدن شارژ باتری در زمان کار نیستید اما به راحتی هم نمی توانید آن را همه جا با خود حمل کنید.

بهترین دریل گیربکسی

آروا در علاوه بر اینکه سبد محصولات متنوعی دارد. بهترین دریل های گیربکسی را در کنار سایر انواع دریل ها در بازار عرضه می کند. دریل های گیربکسی آروا دارای آرمیچر نخ بندی شده با سیم پیچ های صددرصد مس هستند که موجب افزایش تحمل حرارتی و حفظ فرم موتور در دور بالا می شود. در کنار بدنه مستحکم و دسته های ضد لرزش دارند که موجب افزایش تسلط به هنگام کار می شود.

کلام آروا:

سعی کردیم دراین مقاله به طور کاملا دقیق و علمی تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی را شرح دهیم اما در صورت وجود هرگونه سوال و ابهامی می توانید با شرکت آروا در تماس باشید و یا سوالات خود را در زیر مطرح کنید و اگر بعد از خواندن این مقاله به همراه مقاله انواع دریل ها محصول خود را انتخاب کردید و قصد خرید دریل های آروا داشتید می توانید به نمایندگی های ما در سراسر ایران مراجعه کنید، تمامی محصولات ما از جمله اینورترها و ابزار آلات صنعتی با گارانتی بلند مدت به فروش می رسند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *