تفاوت موتور برق و UPS

وسط دیدن بازی فوتبال یا انجام کار مهم با کامپیوتر ناگهان برق ها می رود چه قدر عصبی می شوید حال فکر کنید دربیمارستان یا یک مکان مهم این اتفاق پیش بیاید فکر می کنید رفتن برق حتی برای مدتی کوتاه چه قدر می تواند آسیب وارد کند برای همین استفاده از موتور برق ها یا ups در بسیاری از مکان ها امری ضروری است و ما قصد داریم در رابطه با تفاوت موتور برق و ups با شما حرف بزنیم تا یک انتخاب درست و مناسب کارتان داشته باشید.

دانلود مقاله

موتور برق و اجزای آن چیست؟

در موتور برق انرژی مکانیکی و چرخشی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود و اینکار توسط احتراق انجام می شود. موتور برق ها انواع مختلفی دارند اما به طور کلی موتور برق ها از یک موتور، سیستم سوخت، آلترناتور، پانل برق، روغن تشکیل شده اند.

انواع موتور برق براساس سیستم روشن و خاموش

برای دسته بندی موتور برق ها از روش های متفاوتی استفاده می شود یکی از این روش ها دسته بندی براساس سیستم روشن و خاموش است. موتور برق ها در این دسته دو نوع هستند: موتور برق هندلی و موتور برق استارتی. تک و توک موتور برقی هایی وجود دارند که ترکیب هر دوی این دو مدل باشند.

در موتور برق هندلی طناب را توسط دست می کشیم تا موتور روشن شود.

اما در موتور برق استارتی با دکمه استارت یا سوییچ تعبیه شده بر روی دستگاه، موتور روشن می شود.

موتور برق از نظر سوخت

موتور برق گازسوز

در این نوع موتور برق ها از بنزین استفاده نمی شود و از گاز استفاده می شود و این نوع موتوربرق ها به دلیل نوع سوختشان کم مصرف هستند این نوع موتور برق ها مناب مصارف خانگی و کارگاه های کوچک هستند از موتور برق های گازسوز برای پنج تا شش ساعت و نهایتا ۱۶ ساعت می توان استفاده کرد. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری در مورد موتور برق گازی چیست به دست آورید پیشنهاد می شود این مقاله را مطالعه کنید.

موتور برق دیزلی

در این موتور برق ها همانند نامشان از سوخت گازوئیل و دیزل استفاده می شود و نسبت به موتورهای بنزینی مقرون به صرفه تر است.

موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی

پرکاربرد ترین موتور برق ها، بنزینی هستند که در مکان هایی که گاز وجود ندارد از آن ها استفاه می شود. از این موتور برق ها حتما باید در فضای باز استفاده شود زیرا در حین کار، توسط این موتور برق ها گازهای اکسید کربن و دی کسید کربن تولید می شود.

کاربرد موتور برق ها

در هر مکانی که برق نیاز باشد و امکان قطع برق وجود دارد موتور برق مورد نیاز است از جمله این مکان ها بیمارستان، مدارس، باغ ها، کارخانه ها کشتی ها قطارها هواپیماها، خانه ها، برق رسانی به پمب های آب و … می باشد.

 Ups چیست؟

انواع UPS

یو پی اس به معنای یک منبع تغذیه بدون وقفه است که با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری برق مورد نیاز تجهیزات را در صورت قطع شدن برق فراهم می کند.

یو پی اس بین برق شهری و دستگاه مصرف کننده قرار می گیرند که علاوه بر تولید برق مانع از انتقال نویز می شوند. روی ups قابلیت های متنوعی نصب می شود. از جمله این قابلیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • آلارم هشدار به هنگام خطا یا بار اضافه نرم افزار کنترل توسط کامپیوتر
  • ذخیره کردن اطلاعات از بخش های اصلی ups
  • یکسو کننده شارژ اینورتر
  • باتری
  • مبدلdc به ac
  • کلید های غیر هادی

انواع ups کدامند؟

یو پی اس ها انواع متفاوتی دارند که در قدرت باتری با هم تفاوت دارند از دیگر انواع ups ها موارد زیر است.

Ups آنلاین

در این نوع ups ها برای تامین برق دستگاه؛ ورودی پاکسازی و تصحیح می شود و سرعت برق رسانی بسیار بالا است.

Ups آفلاین

یو پی اس آفلاین

این نوع ups های آفلاین در توان های پایین ساخته می شوند و فضای کمتری را می گیرند. تفاوت یو پی اس آنلاین و آفلاین تنها در زمان سوئیچ از برق شهر به برق باتری است همان تایم تاخیر است. در دستگاه های آنلاین این زمان صفر است اما در دستگاه آفلاین بین ۴ تا ۸ میلی ثانیه می باشد.

Ups اینتراکتیو

UPS اینتراکتیو

این نوع ups ها ترکیبی از دو نوع ups های بالا است. در اصل این نوع ups عملکردی مشابه با ups آفلاین دارند و با افزودن یک ترانسفورماتور تقویت شده عملکرد بهتری خواهند داشت.

کاربرد ups ها

موتور برق ها و ups ها می توانند کاربرد های یکسانی داشته باشند اما هدف ups ها پشتیبان گیری از داده های حساس است اما از موتور برق ها برای برق رسانی استفاده می شود. این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند که همین تفاوت ها باعث می شود شما این امکان را داشته باشید با توجه به مزیت و ویژگی های هر کدام، یکی را انتخاب کنید.

تفاوت موتور برق و UPS

برق رسانی در ups ها به صورت مدوام و بدون تغییر فرکانس است و زمان تاخیر وجود ندارد به این معنی که اصلا احساس نمی کنید برق قطع شده است و از داده ها به طور کامل حمایت می شود.

سر و صدا

Upsها بدون سر و صدا کار می کنند و هیچ سر و صدایی ندارند و به راحتی در اتاق مجاور شما قرار می گیرند.

سوخت

تامین انرژی در ups ها بدون نیاز به سوخت گازی یا بنزینی است. در این وسیله ها از باطری های بک آپ استفاده می شود.

دود و بو

در ups ها چون از باطری استفاده می شود هیچ بو و دودی انتشار نمی یابد و نیاز به مکان خاصی ندارد و به افراد و محیط زیست آسیب وارد نمی شود.

تفاوت موتور برق و UPS در تعمیر

Upsها نیاز به تعمیر ندارند و تنها در صورت بروز مشکل باید تعمیر شوند در حالی موتور برق ها حتی اگر سالم هم باشند نیاز به سوخت رسانی دارند و باید مرتباً فیلتر های سوخت و روغن آن ها عوض شود.

نمی توان به طور دقیق در رابطه با هزینه جانبی این دو وسیله صحبت کرد زیرا در ups ها باتری باید تعویض شود و هزینه تعویض باتری زیاد است و در موتور برق ها سوخت رسانی باید انجام شود.

مزایای موتور برق ها

مزایای استفاده از موتور برق

موتور برق ها برای وسایل سنگین همانند یخچال و… مناسب هستند و اگر برق به طور نامرتب و در فواصل طولانی قطع می شود احتمال خراب شدن ups ها بیشتر از موتور برق ها می باشد.

موتور برق یا ups

اگر قطع برق در برخی از مکان ها مانند اتاق icu صدمات زیادی وارد می کند بهتر است تا از ups ها استفاده کنید. اما اگر اهمیت چندانی ندارد که برای چند ثانیه ای برق قطع باشد موتور برق مناسب است.

علاوه بر این در انتخاب بین موتور برق و UPS باید فضا را در نظر بگیرید که امکان انتشار گازهای گلخانه ای و سرو صدا وجود دارد یا نه؟

کلام آروا:

ما در این مقاله تفاوت موتور برق و ups را به طور کامل توضیح دادیم تا یک انتخاب درست داشته باشید. در صورتی که قصد خرید انواع موتور برق را دارید می توانید به سایت یا شرکت آروا تماس بگیرید تا اطلاعات کافی بدست آورید و با مراجعه به نمایندگی های آروا انواع موتور برق مورد نظر خود را خریداری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *