پروفیل z چیست

برای اینکه یک سازه ساختمانی بتواند مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد، از انواع پروفیل در ساخت هر سازه استفاده می شود. در واقع پروفیل مقاطع فلزی تو خالی است که دارای انواع مختلف و شکل های متفاومتی است و زمانی که از آن در ساخت و ساز و پروژه های مختلفی استفاده شود، مقاومت و طول آن افزایش می یابد. با توجه به اینکه پروفیل ها دارای انواع مختلفی هستند یکی از پرکاربرد ترین آنها که موارد استفاده متعددی دارد پروفیل زد است. اما پروفیل زد Z چیست و انواع آن کدام است؟

از جمله موارد پرکاربرد پروفیل زد، استفاده از آنها برای افزایش استحکام سازه ها و ساختمان های فلزی است. می توان گفت در بیشتر اسکلت های فلزی، ساخت سوله ها و سازه هایی مشابه از پروفیل زد استفاده می شود. در ادامه این مطلب ضمن معرفی و تعریف این نوع از پروفیل به انواع پروفیل Z، کاربرد پروفیل زد، نحوه تولید پروفیل Z و… می پردازیم. در ادامه با ما همراه شوید تا اطلاعات مفید و ارزشمندی در این زمینه کسب کنید.

پروفیل چیست؟

ساده ترین و جامع ترین تعریفی که می توان از پروفیل چیست ارائه کرد این است که؛ پروفیل مقاطع فلزی توخالی است که از آن در سازه های فلزی و موارد مشابه استفاده می شود. دلیل استفاده از این وسیله کاربردی این است که سازه، دارای مقاومت و استحکام بالایی باشد.

انواع پروفیل

پروفیل در واقع مقاطع فولادی و توخالی هستند که انواع مختلفی دارند و در دسته های مختلف تقسیم بندی می شوند. از میان این دسته بندی ها می توان به: شکل، ابعاد، جنس، ضخامت، موارد استفاده، روش تولید و … اشاره کرد. با توجه به اینکه انواع پروفیل تولید می شود و کاربرد آنها نیز وسیع و گسترده است هنگام استفاده از آنها باید به موارد مهمی از جمله دسته بندی از لحاظ شکل یعنی پروفیل باز و پروفیل بسته دقت کرد.

 

این مقاطع کاربرد های متفاوت و متنوعی دارند که از جمله آنها می توان به استفاده در صنایعی مانند: ساختمان سازی، ساخت سوله های صنعتی، خودرو سازی، کشتی سازی و … اشاره نمود. با توجه به اینکه موضوع اصلی این مطلب پروفیل Z چیست؟ می باشد در ادامه به این موضوع می پردازیم.

پروفیل Z چیست؟

پروفیل Z همانطور که از نام آن مشخص است ظاهری شبیه به حروف آخر انگلیسی دارد و از انواع پروفیل است که در دسته بندی پروفیل های مقاطع باز قرار می گیرد. پروفیل زد از دو لبه و بال به صورت اتصال های بالا و پایین تشکیل شده اند که هر کدام از آنها دارای ابعاد و وزن مختلفی هستند. پروفیل زد دارای دسته بندی های مختلفی است و متناسب با نیاز های مختلف تولید می شود.

پروفیل زد چیست

پروفیل Z یک نوع از پروفیل های مقاطع باز است که می تواند وزن زیادی را تحمل کند. از این مقاطع فولادی در موارد مختلفی استفاده می شود که در نهایت باعث افزایش استحکام در سازه می شود. پروفیل های زد دارای انواع مختلف به لحاظ شکل و اندازه هستند که هر کدام با توجه به نیاز های مختلفی تولید می شود و کاربران از آن در موارد مختلفی استفاده می کنند.

انواع پروفیل زد از نظر شکل ظاهر

با توجه به اینکه تفاوت هایی در ظاهر پروفیل های z وجود دارد، می توان این نوع از پروفیل ها را براساس ظاهر آن به صورت زیر دسته بندی نمود. هر کدام از این دسته بندی ها که براساس شکل و ظاهر پروفیل انجام شده است، نشان دهنده تفاوت هایی است که در ادامه این تفاوت ها را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

  • پروفیل Z لبه دار: این نوع از پروفیل زد به این صورت تولید می شود که کناره های آن لبه داشته باشد.
  • پروفیل Z ساده: از انواع دیگر پروفیل از لحاظ شکل ظاهری است که به صورت ساده و شبیه به حروف Z انگلیسی تولید و ساخته می شود.
  • پروفیل Z پانچ دار: این نوع از پروفیل زد پس از این که تولید می شوند پانچ کاری روی آنها انجام می شود.

انواع پروفیل زد از نظر اندازه

از نظر اندازه هم می توان پروفیل زد را به انواع مختلفی تقسیم کرد. پروفیل Z در اندازه ها و سایز های مختلفی تولید و ساخته می شود. این مدل از پروفیل ها بر اساس یک استاندارد کلی تقسیم بندی می کنند که هر کدام بیانگر اندازه آن است که هر کدام نیز دارای ضخامت های مختلف دارای ۲، ۲.۵ و ۳ میلیمتر هستند. در ادامه و برای شناخت هرچه بیشتر از انواع پروفیل زد از نظر اندازه هر کدام را معرفی می کنیم.

  • پروفیل Z ۱۶ (Z 160)
  • پروفیل Z ۱۸ (Z 180)
  • پروفیل Z ۲۰ (Z 200)
  • پروفیل Z ۲۲ (Z 220)

کاربرد پروفیل Z

از پروفیل Z در موارد و جاهای مختلفی استفاده می شود که عمده استفاده از آن برای ساخت و ساز ها است. با کمک این مقاطع فولادی تو خالی می توان سازه های مختلف را به لحاظ استحکام ساخت. تمام این موارد را می توان تحت عنوان کاربرد پروفیل زد عنوان کرد که در ادامه به تمامی این کاربرد ها اشاره می کنیم.

  • استفاده در ساخت قسمت هایی از کشتی
  • استفاده در سقف سوله
  • ساخت سازه های فلزی
  • ساخت فریم های فلزی
  • ساخت قالب های فولادی

تولید پروفیل زد شامل چه مراحلی است؟

مراحل تولید پروفیل z

یکی از مواردی که مهم است درباره آن صحبت کنیم این است که مراحل تولید پروفیل  Z چیست و طی چه مراحلی می توان این نوع از پروفیل ها را تولید کرد. در ادامه برای شناخت هرچه بیشتر از این موضوع به معرفی کامل و مراحلی که برای کار باید انجام شود را توضیح می دهیم.

  • آماده سازی ورق فلزی
  • کلاف بازکن
  • برش نوارها
  • کلاف کردن کت ها
  • برش نهایی
  • بسته بندی

مزایای پروفیل z

پروفیل z از انواع پروفیل ها است که از آنها در پروژه های مختلفی استفاده می شود و با استفاده از آنها در پروژه ها می توان سازه های مقاوم و مستحکمی را ایجاد کرد. پروفیل زد دارای مشخصات مختلف و متنوع است که باعث شده تا مزیت هایی استفاده از آن افزایش یاید. در ادامه این مطلب و برای شناخت هرچه بهتر از اینکه پروفیل z چیست و این مدل از پروفیل ها دارای چه مشخصات بارزی است، در ادامه به معرفی آنها می پردازیم و هر کدام را توضیح می دهیم.

  • طراحی منحصر به فرد: یکی از مزیت ها و ویژگی هایی که پروفیل زد دارد این است که به شکلی خاص و منحصر به فرد طراحی و ساخته می شوند که از آنها می توان در سقف و کنار تیرچه های سقف استفاده کرد.
  • زاویه های منعطف: پروفیل z به خاطر اینکه زاویه هایی کمتر از ۹۰ درجه دارند از انعطاف بالایی برخوردار هستند و از آنها می توان در موارد مختلف و متنوعی استفاده کرد.
  • راحتی استفاده و نصب: پروفیل های زد به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که آنها را می توان به راحتی و بدون هیچ گونه محدودیتی در کنار هم قرار داد. این ویژگی مهم باعث می شود تا بتوانیم با کمک پروفیل بر آنها را برش دهیم. البته قدرت و سرعت پروفیل بر نیز بسیار مهم است که با کمک پروفیل بر آروا که دارای قدرت و سرعت بالایی هستند بتوان در مدت زمان کمی با دقت و کیفیت بالا آنها را در اندازه ای مختلف و هر ضخامتی که دارند برش دهیم.
  • دارای شیب مناسب: پروفیل زد یک مزیت مهم دارد و آن هم این است که هنگامی که شیب سقف افزایش می یابد با آن هماهنگ می شود.
  • نگهداری و پشتیبانی از سازه: پروفیل های زد به خاطر استحکام بالایی که دارند می توانند از سازه ها به خوبی نگهداری کنند و پشتیبان آن باشند.
  • دارای قدرت بالا: پروفیل زد به خاطر نوع طراحی و ساخت، بسیار قوی هستند و می توانند وزن های بالایی را تحمل کنند. این پروفیل ها انتخاب بسیار مناسبی برای سازه های ساختمانی بلند هستند.
  • وزن کم: یکی از مهم ترین مزیت ها و ویژگی هایی که پروفیل z دارد این است که این پروفیل ها دارای وزن بسیار کمی هستند و در زمانی که از آنها در سازه ها استفاده می شود وزن سازه را نیز کاهش می دهند.
  • قابل بازیافت بودن: از جمله مزیت های دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که اگر از پروفیل زد به خوبی نگهداری شود این قابلیت را دارد که آن را بازیافت کرد. برای این کار بهتر است که پروفیل z در معرض رطوبت و آب قرار نگیرد.

نحوه نصب پروفیل Z

نصب پروفیل زد

یکی از موضوعاتی که از اهمیت برخوردار است این است که چگونه باید پروفیل زد را نصب کنیم. برای نصب پروفیل z نیاز است که ابتدا پروفیل ها را در دو جهت روی سقف که مخالف هم هستند، قرار دهیم. این کار به خاطر این است که بار وارد شده، از مرکز برش های مقطع عبور کنند. اگر این کار را به درستی انجام ندهیم امکان دارد که لنگر در پیچش های پروفیل ایجاد شود.

راحتی نصب و استفاده از پروفیل زد باعث می شود تا بتوانیم با کمک پروفیل بر آنها را برش دهیم. البته قدرت و سرعت پروفیل بر نیز بسیار مهم است که با کمک پروفیل بر آروا که دارای قدرت و سرعت بالایی هستند بتوان در مدت زمان کمی با دقت و کیفیت بالا آنها را در اندازه ای مختلف و هر ضخامتی که دارند برش دهیم.

اره پروفیل بر آروا

استاندارد پروفیل زد چگونه است؟

استاندارد پروفیل ها یکی از مواردی است که توسط تولید کنندگان اجرا می شود و تولید انها را رعایت می کنند. از جمله استاندارد هایی که وجود دارد استاندارد پروفیل زد است که طبق استاندارد ایران با شماره ۷۳۳۵ تولید می شود. این استاندارد در سال ۱۳۸۲ تصویب شده است. از دیگر شماره های استاندارد در تولید پروفیل شماره ۳۶ ۹۵ است که در آن از ورق های فولادی گرم ساخته می شود و شماره دیگر استاندارد ۵۷۲۲ است که در فرایند تولید از ورق های فولادی سرد انجام می شود.

کلام آروا:

برای ساخت سازه های فلزی با استحکام و قدرت بالا نیاز به متریال ها و موارد مختلفی است تا سازه دارای قدرت بالایی باشد که یکی از این موارد پروفیل z است. پروفیل زد به خاطر شکل طراحی و قدرت بالایی که دارد در ساخت و سازها و پروژه ای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

در بالا درباره این موضوع صحبت کردیم که پروفیل z چیست و از آن در چه مواردی استفاده می شود و اینکه این محصول دارای چه ویژگی هایی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پروفیل زد و همچنین پروفیل بر می توانید با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید و از مشاوره های رایگان بهره مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *