گیره نجاری چیست؟

در مشاغل مختلف مانند نجاری که قطعات و سازه های مختلفی ساخته می شود. برای نگه داشتن چند قطعه کنار هم برای انجام مختلف از ابزاری کاربردی به نام گیره استفاده می شود. همانطور که از نام این ابزار هم مشخص است وسیله ای است که کار نگه داشتن را انجام می دهد. اما این تمام کار گیره نجاری نیست و از آن برای سوهان کاری، دریل کاری و موارد دیگر استفاده می شود. با این مقدمه کوتاه می خواهیم بدانیم گیره نجاری چیست؟ و انواع آن کدام است.

دانلود مقاله

گیره نجاری چیست؟

گیره نجاری یک وسیله کاربردی و پر استفاده در کارهای نجاری است که به مراتی از آن استفاده می شود که از دو قسمت یا بخش تشکیل شده است. گیره نجاری دارای دو فک است که یکی از فک ها ثابت و بدون حرکت است و فک دیگری متحرک است. در زمان استفاده فک متحرک با کمک پیچ باز و بسته می شود و می توان به اندازه قطعه مورد نظر تنظیم کرد.

در واقع می توان گفت مکانیزم گیره به این صورت است که با باز و بسته کردن فک متحرک کارهای مربوط به نگه داشتن قطعه انجام می شود و می توان کارهای مانند سنباده زنی، دریل کاری، اتصال و … را به راحتی انجام داد. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که گیره دارای انواع مختلف و متنوعی است که از هر کدام می توان در زمینه های مختلفی استفاده کرد.

کاربرد گیره نجاری چیست؟

کاربرد گیره نجاری

هر ابزاری که وجود دارد برای کاری است و کاربرد خاصی دارد. در شغل نجاری زمانی که می خواهیم یک قطعه را به هم متصل کنیم و یا چفت کنیم بهترین وسیله گیره نجاری است. در واقع می توان کاربرد گیره نجاری را در موارد زیر دانست.

  • اتصال قطعات
  • دریل کاری
  • مونتاژ کاری
  • فرم دهی چوب و قطعات
  • پرس کاری

انواع گیره نجاری چیست؟

انواع گیره نجاری

گیره نجاری یکی از مهم ترین ابزار برای بالا بردن دقت و کیفیت کار با ابزار نجاری است. انواع گیره‌های نجاری وجود دارد که در شغل نجاری یک وسیله حیاتی به حساب می آید. از این ابزار برای انواع اتصالات استفاده می شود که برای انواع مختلف پروژه‌ها و کارهای چوبی بسیار کمک رسان و مفید است. انواع گیره‌های نجاری بسیار متنوع هستند و بر اساس نیازها و اهداف مختلف طراحی و تولید می‌شوند.

در این مقاله، به معرفی انواع متنوع گیره‌های نجاری می پردازیم. با توجه به طیف وسیعی که دارد نیاز است تا به طور کامل بدانید که از هر کدام انواع گیره نجاری برای چه کاری استفاده می شود.

گیره تفنگی

گیره نجاری تفنگی یک وسیله پرکاربرد در نجاری و کارهای مربوط به چوب است که از آن علاوه بر پرس کاری در کارهای مونتاژ کاری نیز استفاده می شود. گیره نجاری دارای یک ماشه نیز است که کمک می کند کارها به سرعت انجام شود.

گیره نجاری C

یکی از انواع گیره نجاری گیره C است که از قدرت بالایی برخوردار است. گیره C به گونه ای است که قطعه ها را به خوبی نگه می دارد.

گیره لوله ای

زمانی که می خواهیم دو قطعه را پرس سرد کنیم از گیره لوله ای استفاده می شود. این گیره یک ابزار قوی برای نگه داشتن و پرس کاری است. از گیره نجاری لوله ای برای پرس انواع قطعات چوبی و درب و پنجره استفاده می شود.

گیره دو پیچ

از گیره دو پیچ برای چسباندن زهوار های نیم گرد و نگه داشتن موقت استفاده می شود.

گیره گونیا

گیره نجاری گونیا

این وسیله کاربردی شبیه به گونیا است و با مکانیزیمی که دارد چوب ها را در زاویه ۹۰ درجه به هم متصل می کند و اگر می خواهیم قاب های دقیقی را درست کنیم بهتر است از گیره گونیا استفاده شود.

گیره موازی

این وسیله نجاری شبیه به پیچ دستی است و دارای دو فک است که کمک می کند به صورت یکسان فشار زیادی به قطعه وارد شود.

گیره رومیزی نجاری

این گیره بر روی لبه های میز کار قرار می گیرد و با چرخاندن دسته های آن می توان میزان فاصله فک ها را کم و زیاد کرد.

گیره ماهی

یکی دیگر از گیره نجاری های که در آتیله ها و کارهای ام دی اف استفاده می شود گیره ماهی است. با دوبل کردن لبه ها می توان قطعه ها را به خوبی نگه داشت برای انجام دادن کارها.

گیره تسمه ای

کاربرد این گیره مانند یک تسمه است که به آن تنگ کلافی نیز گفته می شود. گیره تسمه ای جهت کارهای مونتاژ کاری مورد استفاده قرار می گیرد.

گیره انبری

گیره نجاری انبری

گیره نجاری انبری به لحاظ ظاهر شبیه به انبر است و نسبت به انبر های دیگر قدرت کمی دارد. برای کارهای کوچک این ابزار یک وسیله مناسب است.

گیره نرگیر

از گیره نر گیر برای نگه داشتن قطعات بر لبه کار استفاده می شود. این ابزار دارای دو مدل تک و دوبل است.

گیره ورق گیر

برای نگه داشتن و جابجایی ورق های چوبی بزرگ از گیره ورق گیر استفاده می شود. با کمک این وسیله کارها به راحتی انجام می شود.

بغلگیر نجاری

برای جابجایی ورق ها و قطعات نازک مانند ام دی اف نیاز به این داریم که کارها با دقت و بدون فشار جابجایی به هم متصل شوند که از گیره بغلگیر استفاده می شود.

گیره اتومات دستی

گیره نجاری اتومات

یکی از مزیت هایی که این وسیله دارد این است که دیگر نیازی به نگه داشتن اهرم توسط دست نیست و به صورت اتومات می توان این کار را انجام داد.

بهترین گیره نجاری؟

بعد از اینکه دانستیم گیره نجاری چیست و چه انواعی دارد ممکن است بخواهیم انواع مناسب با شغل خود را تهیه و خریداری کنیم. نکته مهم این است که با توجه به تنواع بالایی که دارد بهتر است قبل از خرید یک راهنمای خرید مناسب و حرفه ای در دست داشته باشیم.

  • بهترین گیره نجاری در ابتدا باید با کیفیت و مناسب با نیاز های ما باشد.
  • دارای جنس مقاوم و محکمی باشد.
  • از آن بتوان در شرایط مختلف استفاده کرد.

کلام آروا:

نجاری یکی از مشاغل قدیمی و خاص است که می توان انواع سازه های چوبی و کاربردی را ساخت. در شغل نجاری وسیله های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که یکی از آنها گیره نجاری است. این وسیله کمک می کند تا بتوانیم قطعات را به هم چفت کنیم و یا برای اتصال جهت کارهای مختلفی مانند فرم دهی و … آماده کنیم. در این مقاله به صورت کامل درباره گیره نجاری چیست صحبت کردیم و انواع گیره نجاری را معرفی کردیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *