سنسور چیست؟

دما، فشار، رطوبت، گرما و موارد مشابه هستند که در محیط وجود دارند و قابل اندازه گیری هستند. ابزار اندازه گیری مانند سنسور به ما کمک می کند تا اطلاعات مهمی را از محیط و اطراف به دست آوریم. برخی از این پارامتر ها کمی و فیزیکی هستند و بیشتر با کمک حواس و حس می توان آنها را متوجه شد. دما، گرما، رطوبت ، فشار و موارد مشابه از این دسته هستند. برای اینکه بنوانیم این پارامتر ها را با دقت بالایی اندازه گیری و تشخیص دهیم ابزار هایی مانند سنسور یا حسگر مورد استفاده قرار می گیرد.

حسگر یا سنسور در انواع مختلف؛ سنسور دما، رطوبت، فشار، نور، گرما به کاربر کمک می کند تا با پردازش های الکترونیکی داده را ثبت کنیم. سوال مهم که وجود دارد این است که چرا باید از سنسور یا حسگر استفاده کنیم؟

  • کنترل دما و رطوبت
  • اندازه‌گیری فشار
  • اندازه‌گیری سرعت و جهت باد
  • اندازه گیری میزان شدت نور
  • اندازه گیری رطوبت محیط

با استفاده از سنسور این امکان مهیا می شود که اطلاعات را به صورت دقیق و بدون خطا از محیط جمع کنیم. استفاده از سنسور مزیت های مهمی مانند: بهبود بهره‌ وری، کاهش هزینه‌ ها، انجام کار با بیشترین دقت دارد.

دانلود مقاله

در ادامه این مقاله به موارد بیشتری در مورد سنسور چیست و انواع آن کدام است می پردازیم. شناخت هر چه بهتر از حسگر و کاربرد های سنسور به شما این امکان را می دهد که استفاده درستی از این ابزار ها داشته باشید. در ادامه با آروا همراه باشید.

سنسور چیست؟

سنسور چیست؟

دستگاه سنسور که به آن حسگر نیز گفته می شود به عنوان یک ابزار اندازه گیری در معیار خود یک ابزار اندازه گیری به حساب می آید و وسیله ای است که می تواند به متغیر های فیزیکی واکنش نشان دهد و قابلیت تشخیص آن را داراست. در واقع سنسور یک ابزار اندازه گیری است که این متغیر ها را در قالب یک سیگنال الکتریکی که قابل اندازه گیری است تبدیل کند.  در واقع سنسور ها به این تغییرات که ممکن است مکانیکی، الکتریکی، مغناطیسی و یا نوری باشد واکنش نشان می دهند.

در کل سنسور یا حسگر دستگاهی است که اطلاعات قابل اندازه گیری در محیط را به شکل سیگنال های الکترونیکی دریافت و انها را پس از اندازه گیری ثبت می کند. به عنوان مثال، سنسور ها ممکن است در خودرو ها برای اندازه‌ گیری دما، فشار یا حرکت استفاده شوند یا در دستگاه‌ های دیجیتال برای تشخیص لمس انسان و یا در در یک کوره صنعتی، یک ترموکوپل ممکن است برای اندازه‌گیری دمای محیط داخل کوره استفاده شود.

با توجه به این توضیحات درباره سنسور چیست دریافتیم که؛ سنسور ها ویژگی‌ های فیزیکی مختلفی را تشخیص می‌ دهند و از طریق تبدیل این ویژگی‌ ها به سیگنال الکتریکی، اطلاعات را اندازه ‌گیری و ثبت می‌کنند. همچنین، انواع مختلف سنسور ها از جمله سنسور های دما، فشار، نور، حرکت و غیره وجود دارد که در موارد و شرایط مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سنسور

سنسنور ها ابزار های مهم در اندازه گیری هستند که از انواع مختلفی برخوردار اند. این دستگاه ها توانایی اندازه گیری و تشخیص هر گونه پارامتر های کمی فیزیکی مانند دما، فشار، رطوبت و … را دارند. در این مقاله می خو.اهیم در راستای موضوع سنسور چیست شما را با انواع حسگر آشنا کنیم و هر کدام را علاوه بر اینکه توضیح می دهیم درباره کاربرد هایشان نیز توضیح می دهیم.

سنسور دما

سنسور دما

یکی از انواع سنسور ها، سنور دما است. حسگر دما با توجه به ماهیتی و مکانیزمی که دارد وظیفه آن اندازه‌گیری دمای محیط یا اجسام در شرایط مختلف است. از کاربرد های مهم سنسور دما، مدیریت سیستم های تهویه مطبوع، کنترل و اندازه گیری دمای یخچال، و اندازه گیری و کنترل دما در جاهای مختلف است.

سنسور مجاورتی

از دیگر انواع سنسور که مورد استفاده قرار می گیرد سنسور مجاورتی است. وظیفه اصلی این سنسور تشخیص اجسام و اشیاء در محدوده فاصله نزدیک است. از سنسور یا حسگر مجاورتی در تکنولوژی تاچ، موبایل و تبلت و هر گونه وسایلی که با حرارت انگشت کار می کند مورد استفاده قرار می گیرد.

سنسور مادون قرمز

سنسور مادون قرمز

سنسور مادون قرز یکی دیگر از انواع سنسور است که کار اصلی آن اندازه‌گیری تابش مادون قرمز از اجسام است. از مهم ترین کاربرد هایی که حسگر مادون قرمز در دوربین های مدار بسته، دزد گیر ها و موارد مشابه است که از طریق مادون قرمز کار تشخیص را انجام می دهند.

سنسور فشار

با توجه به اینکه سنسور ها دارای انواع مختلف و متوعی هستند یکی از انواع آن سنسور فشار است که وظیفه آن اندازه‌گیری فشار محیط یا سیال است. سنسور فشار برای کنترل فشار در تجهیزات صنعتی و همچنین اندازه گیری فشار خون کاربرد دارد.

حسگر روشنایی

سنسور روشنایی

سنسور یا حسگر روشنایی یکی از انواع سنسور ها است که با کمک آن می توان کار اندازه گیری شدت و میزان نور محیط را اندازه گیری کرد. استفاده و کاربرد سنسور روشنایی در سیستم های خودکار روشنایی، نور پردازی خودرو ها و موارد مشابه است که با حس کردن اجسام در محیط به صورت خوردکار روشن می شوند.

سنسور اولتراسونیک

سنسور آلتراسونیک

تا اینجا با انواع مختلف سنسور آشنا شدیم که یکی دیگر از انواع آن حسگر اولتراسونیک است که از آن برای اندازه گیری ارسال موج های فرکانس ها بالا و مدت زمان بازتاب آنها استفاده می شود. از کاربردهای این ابزار می توان به اندازه‌گیری فاصله، کنترل اشیاء حرکتی، رباتیک و … اشاره کرد.

سنسور دود

سنسور دود

یکی دیگر از انواع سنسور که می خواهیم درباره آن توضیح دهیم سنسور دود است. این سنسور کمک می کند تا بتوانیم دود های موجود در میزان را تشخیص دهیم. کاربرد این حسگر ها برای کارها اطفاء حریق است و با نصب شدن در محیط از خطرات آتش سوزی جلوگیری می کنند.

سنسور گاز

سنسور گاز نیز یکی دیگر از انواع سنسور است که کاربرد آن شبیه به حسگر دود است و میزان گاز های موجود در محیط را تشخیص و اخطار می دهد یا اندازه می کند. این سنسور بیشتر کاربرد ایمنی دارد.

سنسور الکل

سنسوز الکل از انواع دیگر سنسور ها است که با کمک آن می توان میزان الکل موجود در هوا و محیط را اندازه گیری و تشخیص داد.

حسگر لمسی

سنسور لمسی

از سنسور لمسی که از انواع سنسور است برای تشخیص و لمس روی صفحه های تاچ اسفاده می شود. این حسگر کمک می کند تا بنوانیم کارهای مورد نظر را با لمس صفحه موبایل و تبلت کارهای مختلف را انجام دهیم. این سنور با دمای بدن کار می کند.

حسگر رنگ

سنسور رنگ

حسگر یا سنسور رنگ یکی دیگر از انواع سنسور ها است که از آن برای تشخیص و اندازه‌گیری رنگ اجسام استفاده می شود. در واقع این حسگر کمک می کند تا میزان ضخامت مورد نیاز مورد استفاده قرار گیرد. از جماه مهم ترین کاربرد هایی که دارد می توان به: ماشین‌ آلات تولیدی، اندازه‌ گیری رنگ در صنایع نساجی و چاپ، رباتیک و … اشاره کرد.

سنسور رطوبت

سنسور رطوبت

در محیط و شهر های ساخل میزان رطوبت زیادی وجود دارد که می توان با کمک یکی از انواع سنسور که همان سنسور رطوبت است کار اندازه گیری میزان رطویت موجود در محیط را اندازه گرفت. از دیگر کاربرد های این ابزار می توان به کنترل رطوبت در سیستم‌ های تهویه مطبوع، کنترل رطوبت در انبار ها و … استفاده کرد.

حسگر مغناطیسی

سنسور و حسگر های مغناطیسی یکی از انواع سنسور است که کار و وظیفه آن تشخیص میدان مغناطیسی است. از این سنسور می توان در کارهای مختلفی استفاده کرد که از عمده کاربرد های آن کمپاس‌ ها در ابزار ها و دستگاه ‌های جهت‌ یابی، اندازه ‌گیری جریان الکتریکی و … است.

سنسور صدا

سنسور صدا

یکی از انواع سنسور ها سنسور یا حسگر صدا است. از این سنسور برای اندازه گیری میزان شدت صدا و امواج استفاده می شود. عمده کاربرد های سنسور صدا در دستگاه های میکروفون، سیستم های تشخیص و شناسایی صدا است.

حسگر جریان و سطح

از انواع سنسور که از آن برای اندازه گیری جریان الکتریکی و یا سطح سیالات استفاده می شود حسگر یا سنسور جریان و سطح است.

سنسور PIR (Passive Infrared Sensor)

سنسور PIR (Passive Infrared Sensor)

اندازه گیری و تشخیص حرکت در محیط و پیرامون یکی از کارهایی که با کمک سنسور PIR (Passive Infrared Sensor) انجام می شود. در واقع با کمک این سنسور می توان تغییرات در میدان مادون قرمز را اندازه گیری کرد. از جمله کاربرد های این ابزار می توان به سیستم ‌های امنیتی، سیستم ‌های نظارتی و نورپردازی خودکار اشاره کرد.

تمام سنسور ها را معرفی و هر کدام را توضیح دادیم و گفتیم که از هر کدام در چه جاها و به چه منظور استفاده می شود. شما می توانید با توجه به نیاز خود و هر آنچه مدنظر دارید یکی از انواع سنسور را انتخاب کنید.

کلام آروا:

اندازه گیری و تشخیص کمیت های فیزیکی یکی از کارهایی است که با کمک سنسور انجام می شود. سنسور یا حسگر با تشخیص کمیت هایی مانند فشار، دما، رطوبت و … کارهای اندازه گیری را با دقت انجام می دهند و آنها را ثبت می کنند. در این مقاله به موضوع سنسور چیست پرداختیم و انواع سنسور را با نوع استفاده و کاربرد هایی که دارند توضیح دهیم.

در صورتی که نیاز به مشاوره های بیشتر دارید می توانید با همکاران ما در آروا در تماس باشید. برای کسب اطلاعات از تولید و محصولات آروا می توانید وارد سایت آروا شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *