دریل چکشی چیست

دریل چکشی چیست و چه کاربردی دارد. دریل ها یکی از انواع ابزار های برقی هستند که از آنها برای سوراخ کاری استفاده می شود. مکانیزم کار در این ابزار ها به گونه ای است که از طریق چرخش مته در سرعت بالا می توان سوراخ کاری را انجام داد. یکی از انواع دریل که علاوه بر چرخش ،حالت ضربه هم دارد دریل چکشی نامیده می شود. در این دریل ها علاوه بر چرخش می توان از حالت چکشی یا ضربه هم استفاده کرد. دریل های چکشی در اصل یکی از انواع دریل ها هستند که کاربرد وسیع تری نسبت به دریل های معمولی دارند و از آنها می توان در سوراخ کاری سطوح سخت و بتنی استفاده کرد. در این مقاله سعی داریم تا درباره دریل چکشی و اینکه منظور از دریل چکشی چیست صحبت کنیم.

حالت چکشی دریل چیست و چگونه می توان از این حالت هنگام کار استفاده کرد. این حالت در واقع قابلیتی است که به ما کمک می کند تا در مواقعی که نیاز به قدرت بیشتری داریم و سطوح بتنی سخت است از حالت چکشی و ضربه ای برای سوراخ کاری استفاده کنیم. نحوه استفاده از این حالت به وسیله یک کلید که حالت چکش کنار آن حک شده است انتخاب می شود.

سوال مهمی که شاید مطرح شود این است که دریل ضربه ای چیست و چه تفاوتی با دریل چکشی دارد. نکته مهم این است که بین این دو هیچ فرقی وجود ندارد و در اصل یکی هستند. چکش و ضربه حالتی است که هنگامی که به قدرت بیشتری برای سوراخ کاری نیاز داریم از آن استفاده می کنیم. قدرت ضربه هم به عوامل مختلفی نظیر وزن دریل، توان موتور، سه نظام و … بستگی دارد.


پیشنهاد می کنیم جهت آشنایی بهتر با این مبحث ، ابتدا مقاله انواع دریل را مطالعه کنید.


انواع دریل چکشی

انواع دریل چکشی

دریل های چکشی یا ضربه ای با توجه به منبع تغذیه به دو نوع چکشیِ شارژی و چکشی برقی تقسیم می شوند.

دریل شارژی چکشی :

در دریل های شارژی چکشی نیروی برق از طریق باطری تامین می شود و به وسیله آن می توان در مکان هایی که دسترسی به جریان برق نداریم به راحتی کار سوراخ کاری را انجام دهیم.

دریل برقی چکشی :

این دریل ها با نیروی مستقیم برق کار می کنند. برخی از مدل های دریل چکشی برقی از قدرت بیشتری برخوردار هستند.

اجزاء دریل چکشی

دریل های چکشی از اجزاء مختلفی تشکیل شده اند. شناخت اجزاء به ما کمک می کند تا هنگام کار با دریل بتوانیم با سهولت بیشتری فرایند سوراخ کاری را انجام دهیم. از مهم ترین اجراء دریل های چکشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موتور
  • کلید تغیر حالت
  • کلید پاور
  • بدنه
  • گیربکس

بیشتر بخوانید : تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی ؟


کاربرد دریل چکشی چیست ؟

دریل های چکشی با توجه به کارکردی که دارند در موارد مختلفی که نیاز به سوراخ کاری و تخریب داریم مورد استفاده قرار می گیرند. از چکش های تخریب می توان برای سوراخ کاری متریال های مختلفی مانند: سنگ، فلز و موارد مشابه اشاره کرد. از دیگر کاربرد های دریل های چکشی این است که از آنها می توان در عملیات های تخریب و دریل کردن نیز استفاده کرد. هنگام کار با دریل چکشی باید به نوع مته ای که استفاده می کنیم دقت داشته باشیم.

ایجاد سوراخ کاری در سطوح بتنی :

کاربرد حالت چکشی دریل

گاهی اوقات با اجسام سخت مواجه می شویم و برای اینکه بتوان از عهده کار برآییم نیاز به ابزاری قوی داریم. برای سوراخ کردن اجسام سخت نیاز به ابزاری است که بتوان به راحتی عملیات سوراخ کاری را انجام داد. هنگام کار برای سوراخ کاری در بتن نیاز به قدرت بالایی داریم و به کمک دریل چکشی به راحتی می توان این کار را انجام داد. هنگام کار با دریل چکشی برای سوراخ کاری در بتن باید توجه داشت تا مته مناسب برای این کار را انتخاب کنیم.

 


بیشتر بدانید : تفاوت دریل چکشی و بتن کن چیست ؟


ایجاد تخریب و سوراخ در آجر :

آجر ها سختی بالایی دارند و برای اینکه عملیات سوراخ کاری را انجام دهیم، بهتر است از ابزار قدرتمندی استفاده کنیم. دریل چکشی با قابلیت بالایی که دارد می تواند در مدت زمان کمی سوراخکاری را در آجر ایجاد کند. علاوه بر آجر ،می توان ملات هایی را هم که در کنار آجر ها وجود دارند سوراخ کرد و از آنجایی که مقاومت بالایی دارند انتخاب مته مناسب ، هنگام کار ضروری است.

کاربرد دریل چکشی

دریل کردن سنگ :

سوراخ کردن سنگ ها با توجه به بافت آن ،کمی دشوار است و زمان زیادی را باید برای سوراخ کردن آن صرف کرد که بدون ابزار ،تقریبا این کار غیر ممکن است. دریل چکشی این فرصت را به وجود می آورد تا بتوانیم با سرعت و دقت بالا عملیات سوراخ کاری روی سنگ ها را انجام دهیم. هنگام کار با دریل چکشی برای سوراخ کاری سنگ باید به این نکته دقت کنیم که از این دریل در حالت چکشی برای گرانیت و مرمر استفاده نکنیم به این دلیل که ممکن است موجب شکستن و ترک خوردن سنگ شود.

ایجاد سوراخ کاری و تخریب سرامیک :

برای عملیات های تخریب جهت بازسازی نیاز داریم که سرامیک های کف و دیوار را تخریب کنیم. استفاده از دریل چکشی ( دریل ضربه ای )به ما کمک می کند تا به راحتی بتوانیم کار را انجام دهیم. استفاده از دریل چکشی باعث می شود تا با سرعت بیشتری در مدت زمان کمی عملیات تخریب را انجام دهیم. سرامیک ها با توجه به جنسی که دارند بسیار شکننده هستند پس زمانی که قصد سوراخ کاری سرامیک را داریم بهتر است از مته هایی با قطر کمتر استفاده شود.

دریل ضربه ای چیست

انجام کارهای تخریب :

یکی از سخت ترین مراحل کار در تخریب و سوراخ کاری، تخریب سطوح سخت و بتنی است. از آنجایی که بتن ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و کار تخریب آن نیز به سادگی امکان پذیر نمی باشد، به همین منظور استفاده از دریل چکشی به ما کمک می کند تا به راحتی بتوانیم تخریب بتن ها و سطوح سخت را انجام دهیم.

نکته: یکی از حالت های دریل ،سوراخکاری فلز است. توصیه می شود که هنگام کار با دریل چکشی از حالت چکشی آن استفاده نشود، به این دلیل که باعث سُر خوردن مته روی سطح فلز می شود و ممکن است ایمنی شما به خطر بیاُفتد.

کاربرد حالت چکشی دریل

حالت چکشی در دریل چکشی قابلیتی است که، هنگامی که نیاز به قدرت بالایی داریم انتخاب می شود. هنگامی که این حالت را انتخاب می کنیم سرعت چرخش مته کم می شود و سرعت ضربه ها بالا می رود. این حالت را می توان در مواقعی انتخاب کرد که نیاز به قدرت ضربه ای داریم و می خواهیم سوراخکاری های عمیق تری را ایجاد کنیم. برای مثال برای تخریب بتن و سطوح سخت نیاز به ضربه های قوی داریم و از طریق کلید تنظیم حالت می توانیم نوع چکشی را انتخاب کنیم. توجه داشته باشیم در مواقعی که نیاز به ضربه زدن نداریم از این حالت استفاده نکنیم. ممکن است به ابزار و یا متریال آسیب برساند. از دیگر نکات مهم هنگام کار با دریل چکشی استفاده از مته مناسب برای سوراخ کاری و تخریب است.

چرا دریل چکشی پرکاربرد است ؟

از مهم ترین دلایلی که می توان به آن اشاره کرد این است که، دریل های چکشی دو کاره هستند یعنی از دو حالت چرخش و ضربه می توان استفاده کرد. این قابلیت باعث می شود که ما بتوانیم در شرایط مختلف کار سوراخ کاری و تخریب را انجام دهیم. انجام دادن هم زمان دو کار باعث شده است تا این دریل ها پرکاربرد باشند و طرفداران زیادی نیز پیدا کنند.

تفاوت دریل معمولی و دریل چکشی چیست ؟

اصلی ترین تفاوت میان دریل چکشی و معمولی به خاطر حالت چکشی در دریل است. این تفاوت مهم باعث می شود تا کاربرد های دریل چکشی وسیع تر شده و به وسیله آن بتوانیم عملیات های بیشتری را انجام دهیم. دریل های چکشی با توجه به قدرت بالایی که هنگام ضربه زدن ایجاد می کنند باعث تمایز با نوع معمولی می شوند. موتور این دریل ها از قدرت بیشتری نسبت به نوع معمولی برخوردار است. از دیگر تفاوت های دریل چکشی و معمولی می توان به طراحی دنده ها اشاره کرد. در دریل چکشی دنده ها دندانه دار هستند که موقع کار ،حالت ضربه را به وجود می آورند اما در دریل های معمولی دنده ها صاف هستند. این تفاوت هایی که به آنها اشاره کردیم از عمده فرق های بین دریل چکشی و دریل معمولی هستند.

سخن آخر :

دریل چکشی یکی از ابزار های پرکاربرد برای سوراخکاری و تخریب است. این ابزار می تواند با توجه به کاربردی که دارد نیاز ما را بر طرف کند. در این مقاله به موضوع دریل چکشی چیست پرداختیم و کاربرد دریل چکشی در موارد مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید و یا مایل به دریافت مشاوره هستید می توانید با همکاران ما در آروا تماس حاصل نمایید و یا در دسته محصولات آروا ،اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید.همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات در زیر همین مطلب، مطرح کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *