چسب سنگ اپوکسی چیست

چسب سنگ اپوکسی از انواع چسب های پرکاربردی است و می تواند در صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد. چسب سنگ اپوکسی به دلیل دوام زیادی که در برابر عوامل خارجی دارد، برای چسباندن انواع مواد به یکدیگر عملکرد مناسبی دارد. با توجه به میزان سیالیت مناسب چسب رزین اپوکسی می توان برای رفع حفره ها و ایراداتی مانند شکستگی ها در مواد مختلف از آن استفاده نمود. برای آگاهی از ویژگی ها و طرز استفاده از رزین اپوکسی و تعریف کامل چسب سنگ اپوکسی چیست و انواع آن کدامند؟ با ما همراه باشید.

اپوکسی چیست؟

اپوکسی چیست

اپوکسی یک نوع پلیمر است که به دلیل ساختار مولکولی آن، خاصیت ارتجاعی دارد. رزین های اپوکسی با واکنش های شیمیایی و یا با ترکیب شدن با سایر مواد و سپس حرارت زیاد، سخت و محکم می شوند.

به طور کلی چسب اپوکسی در دو دسته تک جزئی و دو جزئی قرار می گیرند. اپوکسی های تک جزئی، زودتر آماده و خشک می شوند اما به اندازه اپوکسی های دو جزئی، مستحکم نیستند.

اپوکسی های تک جزئی در صنایع کاربردهای زیادی دارند، اما به این دلیل که حرارت زیادی نیاز دارند معمولاً در ساخت و ساز استفاده نمی شوند. از این رزین اپوکسی در محصولاتی مانند قطعات الکترونیکی، سیستم های هشدار حملات موشکی، تجهیزات پزشکی و همچنین تلسکوپ های فروسرخ استفاده می شود.

اپوکسی دو جزئی از ترکیب رزین و یک سخت کننده مانند فولاد ساخته می شود که پس از ۲۴ ساعت یک ماده بسیار محکم و سخت مانند یک بتونه به وجود می آید. اپوکسی های دو جزئی با حرارتی که می بینند می توانند در صنایعی مانند خودروسازی، هوانوردی، قایق سازی، ساختمان سازی و … کاربرد دارد. به اپوکسی دو جزیی چسب اپوکسی دو قلو نیز گفته می شود که رزین و یک سخت کننده با هم مخلوط می شوند.

چسب اپوکسی چیست؟

چسب اپوکسی بر پایه رزین است که با پلیمره کردن رزین و مواد افزودنی مختلف که به آن ها hardener می گویند، ساخته می شود. سرامیک و فلزات از جمله مواد پر کننده ای هستند که در ساخت چسب اپوکسی  به کار می روند. رزین با یک کاتالیزور خاص مخلوط شده و سپس آماده سازی آن آغاز می شود. چسب رزین اپوکسی در بهم چسباندن موادی مانند چوب، فلز، پلاستیک، سنگ و … به کار می رود.

مزایا چسب سنگ اپوکسی چیست؟

در این مطلب در مورد مبحث چسب سنگ اپوکسی چیست؟ توضیحات کاملی داده ایم. در این قسمت می خواهیم به مزایا و معایبی که انواع چسب اپوکسی دارند، بپردازیم.

مزایا و ویژگی های مثبت این چسب ها شامل موارد زیر می باشند:

– مقاومت بالا در برابر تغییرات دمایی و سرد و گرم شدن محیط در اپوکسی ها موجب می شود تا علاوه بر عدم تغییر حالت آن، شکستگی و تخریب نیز در آن رخ ندهد.

– استحکام مناسب در برابر فشار و کشش از ویژگی های مهم مصالح به کار برده شده در ساختمان می باشد که همیشه باید مدنظر قرار گیرد. چسب اپوکسی از جمله موادی است که دارای مقاومت بالایی در مقابل شرایط فشاری و کششی می باشد و میزان زیادی فشار و کشش را تحمل می کند.

– مقاومت در برابر شوک مکانیکی و ضربه در اپوکسی ها بسیار کارآمد است و استفاده از آن ها را در هر شرایط دشواری که می تواند تحت ضربه و شوک قرار گیرد، ممکن می سازد.

– پایداری و تعادل شیمیایی بالای اپوکسی به معنی عدم واکنش پذیری آن است که به میزان قابل توجهی حالت شیمیایی آن ثابت می ماند و در نتیجه دچار دگرگونی نخواهد شد و خاصیت خود را از دست نمی دهد.

– بالا بودن مقاومت چسب رزین اپوکسی موجب می شود تا در اثر تنش های تکراری و یا نوسانی، اپوکسی دچار شکستگی ناگهانی نشود. عدم شکست اپوکسی و سلامت آن، موجب افزایش طول عمر آن می شود.

– مقاومت حرارتی بالا نیز یکی از مزایای انواع چسب های اپوکسی است که در اثر آن انتقال حرارت رخ نمی دهد و به نوعی می توان گفت انتقال گرما و سرما از طریق این چسب اتفاق نمی افتد و یک نوع عایق حرارتی به شمار می رود.

– سازگاری چسب اپوکسی با مواد مختلف از جمله چوب، بتن و فولاد این امکان را فراهم می سازد تا بتوان آن را برای مواد متنوعی به کار برد و در جهت انجام کارهای زیادی از آن ها استفاده کرد.

سازگاری با مواد مختلف

– پایین بودن میزان کاهش حجم و عدم جمع شدگی چسب رزین اپوکسی موجب می شود تا نسبت به سایر مواد به میزان بسیار کمتری جمع شود و مشکلات کمتری را پس از خشک شدن و کاهش حجم، ایجاد نمایند.

– پایداری ابعادی بالا در چسب اپوکسی همه کاره موجب می شود تا پس از فرآیند خشک شدن، در اثر فشار بار و عوامل محیطی مختلف دچار ترک خوردگی و شکستگی نشود.

– غیر سمی بودن اپوکسی یکی از ویژگی های حائز اهمیت این ماده است که می تواند افراد را به استفاده از آن ترغیب کند. اپوکسی به خودی خود ضرر ندارد اما در صورتی که حرارت ببیند و داغ شود، گازهایی تولید می شود که به دستگاه تنفسی آسیب می زند.

– سرعت خشک شدن زیاد اپوکسی از مزایای آن است که استفاده از آن را ساده تر کرده است. رزین با توجه به هاردنر ی که در آن به کار برده شده است و میزان ترکیب آن ها با یکدیگر، زمان متفاوتی برای خشک شدن نیاز دارد. به طور کلی می توان گفت پس از حدود ۷ روز چسب اپوکسی به صورت ۱۰۰% خشک می شود و آسیبی به آن وارد نخواهد شد.

– بسیاری از اپوکسی ها در برابر رطوبت و نفوذ آب مقاومت زیادی دارند و همین ویژگی سبب می شود تا بتوان از آن ها در مناطق مرطوب نیز استفاده کرد و در کارایی آن ها خللی وارد نخواهد شد.

– عایق مناسب برای انتقال الکتریسیته از عواملی است که استفاده از اپوکسی به منظور ایجاد عایق بندی های الکترونیکی، الکتریکی و الکتریکی-حرارتی برای حفاظت از رله ها، ترانزیستورها، سیم ها، خازن و ها و … ممکن شده است.

– مقاومت خمشی مناسب یکی دیگر از مزایای چسب رزین اپوکسی می باشد که استفاده از آن را امکانپذیر می کند. این ویژگی موجب می شود تا حتی در شرایطی که اپوکسی تحت فشار قرار گیرد، آسیبی به آن وارد نشود.

– میزان نفوذپذیری مناسب اپوکسی نیز از مزایای آن است که به خوبی وارد ترک ها، منافذ، حفره ها و شکستگی های کوچک می شود. این ویژگی در تعمیر و از بین بردن ایرادات ریز وسایل، قطعات و مصالح و همچنین آب بندی آن ها بسیار اهمیت دارد.

چسبندگی بالای چسب اپوکسی

– دارا بودن خاصیت چسبندگی زیاد به مواد مختلف باعث می شود تا اپوکسی به راحتی و به میزان قابل قبولی در کارهای متنوع به هر جنس از سطوح متصل شود. این مزیت اپوکسی استفاده از آن را برای چسباندن و همچنین عایق بندی سطوح و افزایش استحکام آن ها میسر می سازد.

– امکان سنباده زنی و تراشکاری این ماده کمک می کند تا بتوان برای ساخت وسایل مختلف و در اشکال متنوع از آن استفاده کرد و محصول نهایی را به مدل مورد نظر تبدیل نمود.

انواع چسب اپوکسی

بعد از بررسی کامل اینکه چسب سنگ اپوکسی چیست باید به این موضوع اشاره کنیم که این چسب ها با توجه به کاربرد های مختلفی که دارند، دارای انواع متفاوتی هستند. هر کدام از انواع چسب سنگ رزین اپوکسی می تواند برای کاربرد خاصی استفاده شود و در واقع با توجه به نوع کاربرد این نوع از چسب ها، این دسته بندی ها را برای آن ها در نظر گرفته اند.

چسب اپوکسی سنگ

چسب سنگ اپوکسی

با ورود چسب سنگ اپوکسی به صنعت ساختمان سازی، بسیاری از مسائل به راحتی حل شدند و چسباندن و محکم کردن سنگ ها و سرامیک ها را امکانپذیر شد. همین موضوع باعث شد تا با نام چسب اپوکسی سرامیک نیز شناخته شود.

مزیت های مختلفی که این چسب دارد، موجب شد تا طرفداران زیادی پیدا کند و برای اهداف زیادی به کار برده شد. به عنوان مثال، با استفاده از آن برای مصالح و مواد متنوع مانند چوب، فولاد، بتن، آهن، پلاستیک و … در نمای داخل و بیرون ساختمان به نتایج مناسبی رسیدند و تنوع به کارگیری آن روز به روز افزایش یافت.

چسب اپوکسی شیشه

تاکنون در مورد چسب سنگ اپوکسی چیست و در چه مواردی کاربرد دارد صحبت کردیم اما بهتر است بدانید که چسب رزین روی شیشه می تواند برای ساخت وسائل تزئینی زیبا استفاده شود اما یکی از معایبی که چسب اپوکسی شیشه دارد این است که در صورت سرد یا گرم شدن شیشه و اپوکسی چسبیده به هم، میزان انقباض و انبساط هر کدام با یکدیگر متفاوت است.

بر این اساس، ترکیب شیشه و رزین می شکند و از یکدیگر جدا می شوند. برای استفاده از چسب اپوکسی بر روی شیشه حتماً اطراف شیشه را با چوب قاب بندی کنید و سپس رزین اپوکسی را روی آن بریزید. برای محافظت از این شیشه پوشیده شده با رزین، هرگز آن را در مکانی که تحت سرما و گرمای شدید قرار می گیرد، قرار ندهید تا ماندگاری بیشتری پیدا کند.

چسب اپوکسی پلاستیک

رزین اپوکسی شیشه

چسب اپوکسی پلاستیک که معمولاً همان چسب اپوکسی دوقلو است می تواند برای انواعی از پلاستیک ها مانند فایبرگلاس، اکریلیک و پلی استایرن قابل استفاده است. اپوکسی می تواند برای عایق بندی وسایل پلاستیکی و یا چسباندن آن ها کاربرد داشته باشد.

چسب اپوکسی فایبرگلاس

چسب اپوکسی فایبرگلاس در مقابل آب و رطوبت، عوامل محیطی مختلف مانند شوک های حرارتی و مکانیکی مقاومت زیادی دارد. با توجه به بالا بودن میزان مقاومت کششی و پایداری خواص و حالت های شیمیایی اپوکسی فایبرگلاس از آن برای چسباندن سطوح مختلف استفاده می شود. یکی از مزایای این نوع اپوکسی عدم سایش آن ها در شرایط متفاوت می باشد.

چسب اپوکسی فلز

چسب سنگ آهن

از چسب اپوکسی فلز برای چسباندن و یا تعمیر و از بین بردن خرابی های موجود در فلزات استفاده می شود. یکی از مزیت های این نوع چسب، سرعت آن در رسیدن به حداکثر میزان چسبندگی آن و اثرگذاری آن است. مقاومت چسب اپوکسی فلز نسبت به آب و رطوبت موجب شده است تا سریع ترین روش برای رفع ایرادات مربوط به لوله کشی های آب و شیرآلات به شمار رود. با چسب اپوکسی آهن می توان فلزاتی مانند آلومینیوم، مس، برنج، تیتانیوم، استیل و آهن را به راحتی به یکدیگر چسباند و مشکلاتی مانند سوراخ شدگی، چکه کردن آب و غیره را رفع کرد.

چسب اپوکسی چوب

چسب اپوکسی چوب

استفاده از اپوکسی چوب از جمله بیشترین کاربردهای رزین اپوکسی است که در طراحی داخلی دکوراسیون و وسایل تزئینی و ساخت وسایل چوبی مقاوم به آب، رطوبت، اسیدها و چربی بسیار کاربرد دارد. همچنین با توجه به امکان رنگ پذیری رزین اپوکسی می توان از آن برای ساخت و ایجاد تغییرات جدید در وسایل چوبی استفاده کرد.

چسب اپوکسی بتن

چسب اپوکسی بتن

استفاده از بتن در سازه های مختلف مانند ساختمان های مسکونی و تجاری، پل ها و به طور کلی بسیاری از کارهای عمرانی و شهرسازی رایج است و یکی از مصالح بسیار کاربردی در این پروژه هاست. با این حال ضعف های زیادی که در بتن وجود دارد، مشکلات بی شماری را برای مهندسان ایجاد کرده بود تا زمانی که از چسب اپوکسی بتن استفاده شد. استفاده آسان از چسب رزین اپوکسی بتن، بالا بردن مقاومت در برابر فشار و کشش و ضربه، عایق حرارتی، امکان اجرای بتن بر روی سطوح مختلف، ایجاد چسبندگی مناسب برای به کار بردن بتن جدید و اتصال آن به بتن قدیمی، امکان استفاده برای مناطق مرطوب و … از دلایل مهمی بودند که استفاده از آن را رواج داد.

کلام آروا:

در مواردی که به چسباندن مواد و مصالح مختلف مانند کارهای تأسیساتی و ساختمانی، عایق بندی و یا ساخت وسایل تزئینی نیاز باشد می توان از انواع چسب اپوکسی استفاده کرد. چسب رزین اپوکسی برای چوب، شیشه، پلاستیک، بتن، فولاد، آهن، سنگ و … کاربرد دارد. با توجه به نیاز خود می توان انواع چسب دو جزئی را آماده و استفاده کرد. برای استفاده از رزین اپوکسی حتماً نحوه استفاده از آن و موارد ایمنی را به دقت مطالعه کنید. در مورد تعریف چسب سنگ اپوکسی چیست باید این نکته مهم را در نظر داشته باشید که تهویه هوای محیط را در زمان استفاده از اپوکسی جدی بگیربد.

اگر برای خرید و استفاده از این محصولات در کاربرد های مختلف مشکلاتی را تجربه کرده اید می توانید از طریق بخش دیدگاه همین پست با آروا در ارتباط باشید. (نظرات و تجربیات شما در سریع ترین زمان ممکن بررسی و منتشر می شوند)


پاسخ سوالات شما:

چگونه می توان چسب اپوکسی را پاک کرد؟

اگر در زمان کار با رزین اپوکسی، مقداری از آن روی بخشی از بدن شما ریخته شد، حتماً آن را به خوبی با آب گرم و صابون بشویید. اگر قصد دارید چسب سنگ اپوکسی را از روی سطحی پاک کنید می توانید با استفاده از الکل اتانول، بوتانول، تینر ۲۰ هزار، سشوار صنعتی، رقیق کننده رنگ و همچنین اسپری منجمد کننده و یک چاقو یا تیغه تیز و محکم دیگر این کار را انجام دهید.

مزایا و معایب چسب اپوکسی کدامند؟

سرعت خشک شدن بالا، عایق نسبت به آب و الکتریسیته، مقاومت نسبت به فشار و ضربه و کشش، پایداری ابعادی زیاد و سازگاری با مواد مختلف برخی از مزایای چسب اپوکسی به شمار می روند. بوی شدید و آزار دهنده اپوکسی، زمان طولانی برای خشک شدن، قیمت بالا، مواج شدن سطح اپوکسی، گیر افتادن حباب و گرد و غبار در اپوکسی و لیز شدن سطح پس از خشک شدن نیز از معایب اپوکسی هستند.

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *