تفاوت پمپ آب

پمپ ‌ آب، یک ابزار اساسی در سیستم آب رسانی و انتقال آن به نقاط مورد نظر است. از این ابزار برای مکش و انتقال آب استفاده می شود که دارای انواع مختلفی است. آیا تا کنون به این فکر کرده ‌اید که چرا انواع مختلفی از پمپ آب وجود دارد؟ پاسخ این سوال در تنوع طراحی و عملکرد انواع پمپ آب است. تفاوت پمپ آب باعث شده تا در زمان خرید و انتخاب با چالش هایی مواجه شویم. پمپ آب، با توجه به نوع طراحی و استفاده دارای ویژگی ها و عملکرد های متفاوت است. در ادامه قصد داریم ضمن معرفی انواع پمپ آب برای کاربرد های مختلف، به بررسی

  • تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی
  • تفاوت پمپ آب محیطی با بشقابی
  • تفاوت پمپ آب بشقابی با معمولی
  • تفاوت پمپ آب با کفکش
  • تفاوت پمپ آب نیم اسب و یک اسب

انواع پمپ آب از نظر قدرت، فشار، میزان دبی، جنس مواد، و بسیاری عوامل دیگر، با هم تفاوت هایی دارند. این تفاوت ‌ها باعث شده است تا طیف گسترده ‌ای از پمپ‌ های آب در بازار موجود باشد. با بررسی تفاوت پمپ آب و نحوه انتخاب پمپ آب در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

پمپ آب جتی

پمپ آب جتی

 

از انواع پمپ آب سانترفیوژی که می تواند آب را از عمق زیادی به سطح آب منتقل کند پمپ آب جتی است. این مزیت باعث شده تا از این پمپ بتوان در جاهای مختلفی استفاده کرد.  محیط های خانگی و صنعتی عمده کاربرد های پمپ آب جتی است. مکانیزم کار این مدل پمپ به این صورت است که، پروانه اصلی با سرعت بالا می ‌چرخد و با ایجاد خلاء باعث مکش آب از عمق چاه می‌ شود.

پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی

پمپ آب بشقابی از دیگر پمپ آب های سانترفیوژی است که با توجه به ساختار طراحی پروانه، قادر به ایجاد فشار و دبی بسیار بالایی است.  این پمپ‌ ها در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و همچنین سیستم‌ های آبرسانی ساختمان ‌ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. تعداد پروانه های این مدل پمپ آب به صورت پروانه ای روی شفت قرار می گیرند.

پمپ آب محیطی

پمپ آب محیطی

از انواع پمپ ‌های سانتریفیوژی که ساختار پروانه ای دارد، پمپ آب محیطی است.ساختار پروانه ای باعث می شود تا فشار و دبی بالایی ایجاد شود. پمپ آب محیطی در مقایسه با پمپ آب های سانترفیوژی دیگر از راندمان بالایی برخوردار است. از این پمپ آب برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی استفاده می شود.

کفکش یا پمپ شناور

کف کش که به آن پمپ شناور نیز گفته می شود، یکی دیگر از انواع پمپ سانتریفیوژ است که به طور کامل در سیال (معمولاً آب) غوطه‌ ور می‌ شود. از کفکش برای پمپاژ آب از چاه‌ های عمیق و انتقال آن به سطح زمین استفاده می شود. این نوع پمپ آب به دلیل طراحی و ساختاری که دارد می تواند در کارهای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی

تفاوت پمپ آب جتی و بشقابی

دو نوع از پمپ آب های سانترفیوژی پمپ آب جتی و بشقابی هستند. از این دو نوع پمپ برای انتقال آب در حجم بالا استفاده می شود.  کاربرد و عملکرد این پمپ ها با هم تفاوت هایی را دارند. انتخاب هر کدام از این پمپ ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

ویژگی پمپ آب جتی پمپ آب بشقابی
قابلیت خود مکشی بسیار بالا متوسط
دبی پایین تا متوسط بالا
هد (فشار) بالا متوسط تا بالا
راندمان متوسط بالا
حساسیت به ذرات جامد بالا متوسط
مصرف انرژی بالا متوسط
کاربرد آبیاری باغات، چاه‌ های عمیق، سیستم‌ های آبیاری قطره‌ ای صنایع، ساختمان‌ های بلند، آبیاری مزارع
قیمت معمولاً کمتر معمولاً بیشتر

چه زمانی از پمپ یشقابی یا جتی استفاده کنیم؟

پمپ آب جتی و بشقابی دارای ساختار و عملکرد متفاوت هستند. هر کدام از این تفاوت ها باعث می شود تا زمان و نوع استفاده آنها متفاوت باشد. شما را با این تفاوت بیشنر آشنا می کنیم.

  • پمپ آب جتی: پمپ آب جتی برای آبیاری باغچه ‌ها، تأمین آب ساختمان‌هایی با چاه‌ های عمیق، مناسب است.
  • پمپ آب بشقابی: این نوع پمپ آب برای صنایع، سیستم ‌های آبرسانی ساختمان‌ های بلند، انتقال سیالات با دبی بالا و فشار متوسط تا بالا، مناسب است.

عوامل موثر در انتخاب پمپ آب جتی یا بشقابی

  • عمق چاه: برای چاه‌ های عمیق، پمپ جتی مناسب  است.
  • دبی مورد نیاز: برای دبی ‌های بالا، پمپ بشقابی مناسب است.
  • فشار مورد نیاز: برای فشار های بالا، پمپ جتی مناسب‌ است.
  • نوع سیال: برای سیالات با ذرات جامد زیاد، پمپ بشقابی مناسب‌ است.

تفاوت پمپ آب محیطی با بشقابی

تفاوت پمپ آب محیطی با بشقابی

دو مدل دیگر از پمپ آب های سانترفیوژی پمپ آب محیطی و بشقابی هستند. این دو مدل در صنایع مختلف کاربرد دارند که با توجه به نوع استفاده دارای تفاوت هایی هستند. تفاوت عمده این دو پمپ در طراحی پروانه و عملکرد است.

تفاوت در طراحی پروانه پمپ آب محیطی با بشقابی

  • پمپ بشقابی: در طراحی پمپ آب بشقابی از پروانه های دیسکی با تعداد زیاد استفاده شده است. اما پمپ آب محیطی دارای پروانه های توربینی شکل است.

تفاوت در عملکرد پمپ آب محیطی با بشقابی

  • دبی: پمپ آب محیطی دبی کمتری به نسبت پمپ آب بسقابی دارد
  • فشار: برای فشار های بالا پمپ آب محیطی کارآمدی بیشتری دارد.
  • پایداری در شرایط متغیر: پمپ‌ های محیطی در مقابل تغییرات دبی و فشار پایدارتر هستند.

تفاوت پمپ آب محیطی با بشقابی در یک نگاه

ویژگی پمپ محیطی پمپ بشقابی
طراحی پروانه توربینی دیسکی
دبی کم تا متوسط بالا
فشار بالا متوسط
سیالات قابل پمپاژ تک فاز و دو فاز تک فاز
مکش مثبت کمتر بیشتر
پایداری در شرایط متغیر بالا پایین
کاربرد ساختمان‌ های بلند، سیستم‌ های آبرسانی با فشار بالا صنایع، آبیاری، ساختمان‌ های با مصرف آب بالا

تفاوت پمپ آب بشقابی با معمولی

تفاوت پمپ آب بشقابی با معمولی

پمپ آب محیطی و بشقابی به خاطر شکل طراحی با هم تفاوت هایی دارند.  بیشترین تفاوت در طراحی و عملکرد است.  پمپ آب بشقابی دارای پروانه‌ های دیسکی شکل با پره‌ های متعدد است. پمپ آب محیطی اما دارای پروانه های توربینی شکل است.

تفاوت پمپ آب بشقابی و محیطی در عملکرد

ویژگی پمپ محیطی پمپ بشقابی
دبی کم تا متوسط بالا
فشار بالا متوسط
سیالات قابل پمپاژ تک فاز و دو فاز تک فاز
مکش مثبت کمتر بیشتر
پایداری در شرایط متغیر بالا پایین
کاربرد ساختمان‌ های بلند، سیستم‌ های آبرسانی با فشار بالا، پمپاژ سیالات حاوی حباب و شرایطی که نیاز به پایداری در برابر تغییرات دبی است، مناسب است. صنایع، آبیاری، ساختمان‌ های با مصرف آب بالا و شرایطی که نیاز به دبی بالا است، مناسب است.

تفاوت پمپ آب با کفکش

تفاوت پمپ آب با کفکش

کفکش که به آن پمپ آب نیز گفته می شود با پمپ آب تفاوت دارد. ساختار طراحی کفکش دارای یک محفظه ورودی، یک پروانه یا پیستون، و یک محفظه خروجی است. این دستگاه با چرخش پروانه و یا حرکت رفت و برگشت پیستون کار مکش و انتقال آب را انجام می دهد. پمپ آب اما دارای یک محفظه ورودی، پروانه‌ هایی با طراحی خاص، و یک محفظه خروجی است.

تفاوت پمپ آب و کفکش در یک نگاه

ویژگی کفکش پمپ آب
ساختار ساده‌تر، با پروانه یا پیستون پیچیده‌ تر، با پروانه‌ های خاص
عملکرد مکش و انتقال سیال ایجاد فشار و انتقال سیال
کاربرد اصلی لجن‌ زدایی، انتقال سیالات حاوی ذرات جامد آبرسانی، صنایع
دبی کم بالا
فشار پایین بالا
سیالات قابل پمپاژ سیالات حاوی ذرات جامد سیالات تمیز

تفاوت پمپ آب نیم اسب و یک اسب

تفاوت پمپ آب نیم اسب و یک اسب

پمپ آب ها دارای توان های مختلفی از جمله یک اسب، دو اسب و نیم اسب هستند. تفاوت اصلی این مدل ها به خاطر قدرت و توان آنها است. برای مثال پمپ آب یک اسب دبی، فشار و قدرت بیشتری نسبت به پمپ آب نیم است دارد. در جدول زیر به صورت کلی تفاوت پمپ آب نیم اسب و با یک اسب را نشان می دهیم.

ویژگی پمپ یک اسب پمپ نیم اسب
قدرت بالا پایین
دبی (حجم آب پمپاژ شده) بالا پایین
فشار بالا پایین
کاربرد صنعتی، کشاورزی، ساختمان‌های بزرگ خانگی، محیط‌های کوچک
قیمت بالا پایین

پمپ آب مناسب برای ساختمان

پمپ آب مناسب برای ساختمان ها پمپ آب جتی، بشقابی و محیطی است. در زمان انتخاب حتما به تعداد طبقات و واحد های ساختمان توجه داشته باشیم. برای مثال پمپ آب بشقابی ۱ اسب برای ساختمان دو طبقه دو واحدی مناسب است.

کلام آروا

مکش آب و انتقال به نقاط مورد نظر یکی از کارهایی است که در پروژه های مختلف صنعتی، کشاورزی و انتقال آب در ساختمان ها انجام می شود. برای این کار از دستگاهی به نام پمپ آب استفاده می شود. پمپ آب ها دارای انواع مختلفی هستند و باید پیش از انتخاب و اقدام به خرید کاربرد و عملکرد هر کدام را بهتر بشناسیم. تفاوت پمپ آب ها موضوعی بود که در این مطلب به آن اشاره کردیم. با توجه به اینکه آروا نوع پمپ آب به بازار ارائه می دهد برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *