نکات ایمنی در جوشکاری

علاوه بر اهمیت و ضرورت جوشکاری در اکثر پروژه‌های صنعتی و عمرانی، جوشکاری فعالیتی با ریسک بالای خطر به شمار می‌آید. مطابق با بررسی‌ها و آمارها در کشور ایالات متحده آمریکا بیش از نیم میلیون کارگر در طول سال در معرض خطرات جوشکاری قرار می‌گیرند. این آمار به ما نشان می‌دهد که مقوله رعایت نکات ایمنی در جوشکاری از اهمیت فراوانی برخوردار است.

خوشبختانه اصول ایمنی برای حفظ جان و سلامتی کارکنان و اپراتورها طراحی شده است که کارکنان با آگاهی از آن و آموزش مناسب می‌توانند از آسیب‌های کار با دستگاه جوشکاری دور بمانند. البته مهمترین گام در این زمینه نیز بررسی اینورتر جوشکاری و اطمینان از نحوه کار آن است. در این متن سعی داریم به این موضوع بپردازیم و بگوییم که جوشکاران چگونه می‌توانند ریسک خطرهای کار با اینورترجوشکاری را کاهش دهند. در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد که:

  • رایج ترین خطرات احتمالی در زمان کار با دستگاه جوشکاری چیست و چگونه می‌توان از آن‌ها اجتناب کرد؟
جوشکاری

رایج ترین خطرات احتمالی در زمان کار با دستگاه جوشکاری چیست و چگونه می‌توان از آن‌ها اجتناب کرد؟

۱. قرارگیری در معرض دود و گاز حاصل از جوشکاری

قرارگیری بیش از حد در معرض دود و گاز حاصل از جوشکاری آسیب بسیاری به سلامتی جوشکاران می‌زند و می‌تواند باعث مشکلاتی نظیر مشکلات تنفسی، سرطان و اختلال‌های گفتاری و حرکتی در جوشکار شود. پس اگر مدت زیادی در معرض دودها و گازهای حاصل از جوشکاری هستید، این نکات ایمنی جهت جوشکاری بسیار مهم را رعایت کنید:

  • در محل جوشکاری تهویه هوای مناسبی ایجاد کنید تا گازها و دودهای سمی از محیط داخلی به بیرون برود و وارد تنفس شما نشود.
  • جوشکاران همواره باید از یک دستگاه تنفس مناسب استفاده کنند، مگر آن که گازهای سمی در حدی نباشد که به سلامتی آسیب بزند.
  • اگر حس کنید که گازهای جوشکاری در محل کار شما در کارخانه آزار دهنده و نگران کننده است، این موضوع را گزارش دهید تا سریعا پیگیری و بررسی شود.

۲. آسیب‌های فیزیکی

آسیب‌های جسمی از دیگر خطرات رایج در زمان کار با اینورترجوشکاری است. این خطرات جسمی عبارت از سوختگی، آسیب دیدگی چشم، بریدگی انگشتان دست و پا است. با داشتن تجهیزات محافظ (PPE) که از آسیب‌های جسمی جوشکاری جلوگیری می‌کند، می‌توانید ریسک چنین خطراتی را برای خود به حداقل برسانید.

  • شما می‌توانید برای محافظت از سوختگی و نور شدید و جرقه‌های حاصل از جوشکاری از کلاه ایمنی و عینک جوشکاری استفاده کنید.
  • برای محافظت در برابر گرما، آتش سوزی و سوختگی نیز می‌توانید از لباس‌های مقاوم در برابر آتش و الکتریسیته و همچنین از دستکش جوشکاری، پیشبند و چکمه استفاده کنید.
  • همچنین استفاده از محافظ گوش می‌تواند، شنوایی جوشکاران را در برابر سر و صداهای بسیار سالم نگه دارد.
کلاه ماسک جوشکاری

۳. شوک الکتریکی

یکی دیگر از خطراتی که سلامتی و جان جوشکاران را تهدید می‌کند، برق گرفتگی است. تخلیه ناگهانی الکتریسیته باعث می‌شود که آسیب جدی به سلامتی جوشکار وارد شود و در بدترین حالت نیز ممکن است که منجر به مرگ او شود. البته این موضوع نیز قابل کنترل است و شما می‌توانید با رعایت مسائل ایمنی احتمال این خطر را نیز به حداقل برسانید. به شما توصیه می‌کنیم که اقدامات زیر را انجام دهید:

  • پیش از شروع به کار، تجهیزات جوشکاری و نگهدارنده الکترود خود را بررسی کنید.
  • قسمت فلزی نگهدارنده الکترود را با پوست یا پارچه خیس لمس نکنید.
  • به یاد داشته باشید که اگر مشکلی برای اینورترجوشکاری پیش آمده است، تنها یک تعمیرکار متخصص می‌تواند آن را تعمیر کند پس بدون دانش اقدام به تعمیر دستگاه جوشکاری نکنید.

۴. انفجار و آتش سوزی

اگر در اطراف محیط جوشکاری مواد قابل اشتعال وجود داشته باشد، امکان آتش سوزی و انفجار وجود دارد. پیش از اقدام به جوشکاری باید به خوبی این نکته را سنجید و شعاعی از محل جوشکاری را از مواد قابل اشتعال خالی کرد تا از آتش سوزی و انفجار جلوگیری شود. نکته دیگر که بسیار که بسیار پر اهمیت است، فراهم بودن کپسول‌های آتش نشانی و در دسترس بودن محل‎های ورود و خروج اضطراری است. برای مراقبت بیشتر این نکات را نیز بررسی کنید:

  • پس از اتمام کار با اینورترجوشکاری حداقل تا ۳۰ دقیقه در محل بمانید تا مطمئن شوید، آتش سوزی رخ نداده است.
  • حتما یک کپسول آتش نشانی در نزدیکی خود داشته باشید، اگر چنین نبود می‌توانید از وسایل دیگری مثل سطح پر از شن برای خاموش کردن آتش استفاده کنید.

جمع‌بندی

جوشکاری همانطور که از مهمترین عملیات در پروژه‌های صنعتی و عمرانی به شمار می‌آید، عملیات خطرناکی است اما ریسک خطرجوشکاری با رعایت نکات ایمنی در جوشکاری در محل کار به حداقل می‌رسد. در این متن به ۴ خطر رایج در زمان کار با اینورترجوشکاری پرداختیم و برای هر کدام هم راه حلی برای جلوگیری از خطر ارائه کردیم. این ۴ خطر عبارت از قرارگیری در معرض گازهای سمی، آسیب‌های فیزیکی، شوک الکتریکی و آتش سوزی و انفجار است.

به طور خلاصه برای جلوگیری از این خطرها پیشنهاد می‌کنیم که در زمان کار با دستگاه جوشکاری حتما از لباس کار مناسب استفاده کنید و همچنین کپسول آتش نشانی را در نزدیکی خود داشته باشید تا بتوانید در زمان لزوم از آن استفاده کنید. ابزار آلات ایمنی مورد نیاز برای جوشکاری را می­ توانید از شرکت آروا تهیه نمایید و از کیفیت آن شگفت زده شوید!

 

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *