دریل ابزاری است که برای سوراخکاری انواع فلز، چوب یا سایر مواد استفاده میشود. دریلها با یک ابزار حفاری، مانند مته تجهیز میشوند که با چرخش مداوم و رو به بیرون، در نهایت منجر به سوراخ شدن و برش مواد میشود. این ابزار به وسیله قطعهای چنگک مانند به نام سه نظام به دریل متصل میشود. راهنمای خرید دریل شارژی به شما کمک می کند تا بتوانید براساس نیاز خود و کار هایی که قرار است با دریل انجام دهید، بهترین و مناسب ترین دریل را خریداری کنید.
امروزه استفاده از دریلها تنها به سوراخکاری اختصاص پیدا نمیکند و برای کارهایی از قبیل پیچبندی و تخریب نیز مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. برای همین انواعی متفاوتی از آنها به بازار عرضه شدند که هر کدام بر اساس قدرت خود، در هر کدام از موارد گفته شده، قابل استفاده هستند. اینکه کدام یک از دریلها را انتخاب کنید، دریل شارژی یا برقی، کاملا به شما و کارتان وابسته است. در این مقاله میخواهیم با بیان یک سری اصول، راهنمای خرید دریل شارژی را به شما ارائه کنیم تا در انتخاب بهترین دریل شارژی متناسب با کارتان، شما را یاری کنیم.
با آروا همراه باشید.
انواع دریل
دریلها در دسته ابزار آلات برقی قرار میگیرند. به طور کلی دریلها از نظر نیروی کاری به دو دسته برقی و شارژی تقسیم میشوند. دریلهای شارژی را میتوان نوع خاصی از دریلهای برقی دانست. دریلهای شارژی و برقی تفاوت آنچنانی با هم ندارند. از دریلهای شارژی میتوان در مکانهایی که دسترسی به برق امکانپذیر نیست اسفاده کرد، اما از نظر قدرت و گشتاور، دریلهای برقی معمولی از دریلها شارژی قدرتمندتر و همینطور طیف بزرگتری را شامل میشوند.
با این حال استفاده مکرر از دریلهای شارژی، محبوبیت بالای آنها و در نهایت تنوع زیاد برندها و انواع آن، منجر به بروز برخی از نگرانیها به هنگام خرید شده است. برای مطالعه بیشتر لطفا مقاله معرفی انواع دریل را بخوانید.
به طور کلی آیا دریلهای شارژی ارزش آن که خریداری شوند، را دارند؟
از مدلهای بدون سیم دریلها میتوانید به عنوان ابزاری برای سوراخ کردن، پیچ کردن و تخریب کردن به طور همزمان استفاده کرد. با این حال باید به هنگام خرید توجه لازم را داشته باشید. اصلیترین راه برای انتخاب بهترین دریل شارژی، توجه به نوع کاربری خودتان است. از آنجایی که با افزایش قدرت دریل، قیمت آن نیز بالا میرود، اینکه برای یک دریل مبلغ بالایی بپردازید ولی از آن تنها برای بستن پیچ یا آویز کردن یک قاب استفاده کنید، منطقی نیست. اما اگر کارتان با دریلها حرفهایتر است، به سراغ مدلهای بالاتر بروید.
البته نیازی نیست خودتان را برای یافتن یک دریل مناسب خسته کنید. کافیست به جدول زیر نگاهی بیاندازید و به آسانی انتخاب کنید.
نگهداری و تعمیرات |
اصلاح و تغییر دکوراسیون |
ساخت و سازهای سنگین |
|
شغلها |
نصب براکتهای پارچهای، سوراخکاری و حفاری برای لنگرهای دیوار، مونتاژ کوره کباب پز، قرار دادن دسته های جدید بر روی درها و کشوهای کابینت، برداشتن و تعویض لولاهای درب |
ساخت قفسه، نرده و حصارهای چوبی، سوراخ کردن چوب و فلز، مجسمهسازی، ساخت مبلمان، دیوار آویز |
سوراخکاری پیچ و مهره در چوبهای فشرده و الوار های سنگین، سوراخکاری فولاد، بتن، سنگتراشی و کارهایی از این قبیل |
نوع دریل مورد نیاز |
این کارها به سرعت انجام میشوند. بنابراین دریلهای شارژی متناسب هستند. برای سوراخکاری و حفاری از دریلهای شارژی دوگیربکسه یا بیشتر استفاده کنید. همچنین به دنبال سه نظامهای قابل تنظیم باشید. |
حداقل به یک دریل با قدرت ۹.۶ ولت نیازمندید. هر چه قدرت دریل بیشتر باشد، در این کارها بهتر است. برای همین دریلهای شارژی ۱۲ ولت کارایی بیشتری دارند. |
برای این کارها، دریلهای شارژی را فراموش کنید. دریلهای برقی معمولی برای این قبیل کارها متناسبترند. |
نکات |
برای آنکه از یک دریل با سرعت و قدرت نسبتا خوب بهرهمند شوید، به سراغ دریلهای شارژی ۶ ولت بروید. |
برای انجام این امور، به سرعت های متفاوتی نیاز خواهید داشت. بنابراین از دریلها دو گیربکسه باید استفاده شود. |
دریل بتنکن برای سوراخکاری و تخریب بتن و دریلها چکشی برای کارهای سنگین مناسبترند. |
اجزای تشکیل دهنده دریل شارژی
۱)سه نظام:
حداکثر ظرفیت سه نظام در اکثر دریلها ۳/۸ اینچ است. برخی از دریلهای ۱۴.۴ و 18V میتوانند متههایی با قطر ۱/۲ اینچ را نیز در بر بگیرند.
۲)ترکمتر:
با چرخاندن ترکمتر، میتوانید گشتاور و قدرت پیچبند را تنظیم کنید.
۳)کلید تغییر حالت گیربکس:
با توجه به کاری که میخواهید انجام دهید؛ میتوانید دریل شارژی را در حالتهای مختلف چکشی، ساده و پیچ گوشتی قرار دهید.
۴)کلید چپگرد/ راستگرد:
برای باز و بسته کردن پیچ یا تنظیم جهت چرخش مته از این دکمه استفاده کنید.
۵)دسته:
اصلیترین قسمت دریل است. زیرا ارتباط مستقیم با دست دارد و اگر ارگونومیک نباشد در مدت زمان طولانی منجر به آسیب میشود.
۶)ولتاژ باتری:
هر چه ولتاژ بیشتر باشد، وزن باتری بیشتر است و به مراتب قدرتی که دریل شارژی دارد نیز بیشتر میشود.
۷)باتری:
توجه داشته باشید که دریل دارای دو عدد باتری باشد و اگر نوع آن لیتیوم یونی یا NIMH باشند، بهتر از انواع دیگر است.
۸)کلید روشن و خاموش:
این کلید باید ضدغبار باشد تا بتوان از دریل در مدت زمان طولانی استفاده کرد.
*این تمام بخشهای دریل شارژی نیست و با توجه به نوع و مدل دریل شارژی ممکن است شامل بخشهای دیگر نیز باشد در زیر لیستی از مواردی که ممکن است وجو داشته باشد را میآوریم:
- چراغ نمایشگر میزان شارژ باتری برای برنامه ریزی هنگام کار با دریل شارژی.
- چراغ LED برای مواردی که نور کافی وجود نداشته باشد.
- کیف BMC برای حمل و نقل راحتتر دستگاه
- اقلام همراه مانند: باتری اضافی، شارژر، دفترچه راهنما و کارت گارانتی
راهنمای خرید دریل شارژی
برای خرید دریل شارژی باید مراحل و نکات زیر را در نظر بگیرید
- به نوع کارایی که در نظر دارید برای آن دریل شارژی بخرید؛ توجه کنید.
- به قدرت و ولتاژی که دریل شارژی دارد توجه کنید.
- به وزن و جنس بدنهی آن (ضد آب و ضد غبار بودن) برای حفظ تعادل دستگاه هنگام کار توجه داشته باشید.
- موقعیتهای حفاری و سوراخکاری عمودی و افقی را امتحان کنید تا ببینید احساس راحتی میکنید یا خیر.
- ببیند میتوانید با ترکمتر و سه نظام به راحتی کار کنید یا خیر.
- به وجود دفترچه راهنما توجه کنید تا با قسمت های مختلف دستگاه آشنا شوید.
- مورد آخر توجه به گارانتی محصولی است که خریداری میکنید.
در ادامه برای توجه بیشتر شما و کامل شدن راهنمای خرید دریل شارژی، توضیحاتی در بخشهای مختلف ارائه میکنیم. پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر و در حالت کلی تر راهنمای خرید دریل را بخوانید.
کارایی مد نظر برای خرید
همواره کاری که با دریل شارژی انجام میدهید در اولویت انتخاب قرار دارد. بسته به موادی که قرار است بر روی آن کار کنید، دریل و مته مناسب را انتخاب کرده و کار را آغاز کنید.
قدرت دریل شارژی
در دریلهای شارژی قدرت را با ولتاژ نشان میدهند. هر چه ولتاژ بالاتر باشد، قدرت چرخش گشتاور بیشتر است. در طول دهه گذشته، ولتاژ نهایی از ۹.۶ به ۱۸ ولت افزایش یافته است، اما محدوده مدلها مختلف شامل ۶ ، ۷.۲ ، ۹.۶ ، ۱۲ ، ۱۴.۴ و ۱۸ ولت است. مته های ولتاژ بالاتر امروزه قدرت کافی برای ایجاد سوراخ های بزرگ در چوب و سرامیک را دارند.
بیشتر بخوانید : راهنمای خرید مته
برای دریلهای برقی قدرت را با وات نشان میدهند و آنها نیز درست مانند دریلهای شارژی با افزایش وات، قدرتشان افزایش مییابد. که در این مورد در مقالات بعدی توضیحات کاملی میدهیم.
دسته و بدنه
همانطور که گفته شد، دسته یکی از مهمترین بخشهاست. زیرا ارتباطی مستقیم با دست دارد و در طولانی مدت به دست فشار وارد میکند. اگر این دسته ارگونومیک نباشد یا بر روی آن لاستیکهای ضدتعریق قرار نگرفته باشد، منجر به آسیب در طولانی مدت خواهد شد. همچنین جنس بدنه دستگاه هم از اهمیت بالایی برخوردار است و این که بدنه دریل شارژی ضد آب و ضد غبار باشد یک امتیاز مثبت در هنگام خرید دریل شارژی محسوب میشود.
ترکمتر
ترکمتر قابل تنظیم چیزی است که دریلهای برقی را از دریلها شارژی جدا میکند. ترکمتر که درست در پشت سه نظام واقع شده است، با رسیدن به سطح مقاومت از پیش تعیین شده، شافت محرک دریل را از بین میبرد و صدای کلیک ایجاد میکند. نتیجه این است که موتور هنوز در حال چرخش است، اما پیچ گوشتی بیشتر از حد تنظیم شده، نمیچرخد.
چرا دریل به ترکمتر نیاز دارد؟ وجود چنین چیزی به شما کمک میکند که پیچ و مهره خود را از بین نبرید. ترکمتر دریلهای قوی حداقل تا ۲۴ درجه را دارد. با تنظیم ترکمتر میتوانید انواعی از پیچها را بدون آسیب به آنها باز و بسته کنید.
راهنمای خرید دریل شارژی براساس سرعت
دریلهای ابتدایی تنها با یک سرعت کار میکردند. اما بیشتر دریلهای شارژی جدید، دارای دو سرعت ثابت هستند. دکمه تعبیه شده بر روی دریلهای شارژی به شما این امکان را میدهد که سرعت بالا یا پایین را انتخاب کنید. برای کارهای نجاری و تعمیرات، دریلی را انتخاب کنید که دارای کلید دو سرعته باشد.
باتری و شارژر
باتریهای نیکل فلز-هیدرید (NiMH) و باتریهای لیتیوم یونی آخرین و پیشرفتهترین باتریها هستند. آنها نسبت به سایر باتریها کوچکترند و عمرشان نیز بالاتر است. این باتریها قابل شارژند و به کمک شارژر میتوان از ابتدا باری دیگر نیروی محرکه لازم برای کار با دریل را فراهم کرد. به هنگام خرید دریل به داشتن شارژرهایی برای شارژ سریع دقت کنید تا در مدت زمان کمتری باتری دستگاه شما را شارژ کنند.
بیشتر بخوانید: تفاوت باتری لیتیوم یونی و باتری نیکل کادمیوم
گارانتی و خدمات پس از فروش
برای اینکه خیالتان بابت خرید دستگاه راحت باشد به این مورد توجه زیادی داشته باشید. ابزار آلات برقی به دلایل مختلف مانند نوسانات برق، اضافه بار، خیس شدن دستگاه و… میتواند آسیب ببیند و خراب شود به همین دلیل گارانتی و خدمات پس از فروش محصولات برقی میتواند خیلی مهم باشد. شرکت آروا یکی از برندهایی است که نسبت به سایر برندها توجه زیادی به گارانتی و خدمات پس از فروش دارد و ابزارهای برقی خود را از ۱۲ تا ۱۵ ماه گارانتی میکند.
جمع بندی
در این مقاله در مورد راهنمای خرید دریل شارژی صحبت کردیم. همواره در هنگام خرید این ابزار کاربردی ابهاماتی در ذهن خریدار وجود دارد که با مطالعه این متن پاسخ تمام این ابهامات را دریافت میکند. مواردی که برای انتخاب دریل شارژی بتواند شما را یاری کند را کامل معرفی کردیم. امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد. نظرات خود را در این مورد با ما در میان بگذارید.
عالی بود
درود بر شما
بخش مقالات سایت آروا را مشاهده کنید و از مطالب آن استفاده کنید تا در حوزه ابزار آلات اطلاعات بالایی کسب کنید.
از رضایت شما بسیار خوشحالیم.
سلام
معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.