منگنه کوب چیست

ماشین دوخت ، سوزن منگنه ، منگنه‌زن یا منگنه‌ کوب چیست ؟ از این دستگاه ها چه می­‌دانید؟ آیا این الفاظ اسامی گوناگون یک دستگاه‌اند یا با یکدیگر تفاوت دارند؟ از کاربردها و انواع منگنه‌کوب چه می­‌دانید؟ روش راه اندازی و کار با آن را بلدید ؟ اگر مشکلی در زمان استفاده از آن رخ داد می­‌توانید رفع عیب کنید یا حتما باید جیب تعمیرکاران را پر کنید؟ شاید هم اصلا دلتان بخواهد منگنه‌ کوب فرسوده خود را به هر دلیلی عوض کنید و دنبال بهترین نوع آن در بازار می­‌گردید. پیشنهاد می­‌کنم مقاله پیش رو را به دقت و گام به گام مورد مطالعه قرار دهید تا به یکایک این سوالات پاسخ دهیم.

در ادامه می توانید مشخصات یک مدل منگنه کوب بادی آروا را به صورت تخصصی مشاهده نموده و برای خرید آن اقدام کنید.

منگنه کوب چیست ؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که کارهای فنی­‌تان را خودتان انجام می‌‎­دهید، خوب می­‌دانید که منگنه کوب چیست . منگنه کوب ابزاری کاربردی برای انجام بسیاری از کارهای تعمیراتی است. وقتی یک منگنه‌کوب در دست داشته باشید، می­‌توانید گوشه­‌ای از روکش کاناپه ­‌تان را که جدا شده، منگنه کنید؛ یا رویه­‌های صندلی­‌های آشپزخانه را نصب کنید. یک منگنه‌کوب، برای پروژه­‌های دستیِ تزئینی و دکوراسیون داخلی خانه هم عالی است. انواعِ مختلفِ کارهایی که می­‌توانید با همین یک ابزار انجام دهید، برایتان تعجّب آور خواهد بود. از وصل کردن کف‌پوش تا نصب تأسیسات، همه را می‌­توان با آن انجام داد. همینطور دقت کافی برای انجام کارهای تخصصی، مثل ساختن قاب عکس یا تعمیر درهای توری­ دار و خیلی چیزهای دیگر را به شما خواهد داد. مخلص کلام برای یک فنی کار، که روزانه با انواع کارهای ریز و درشت سروکار دارد، منگنه‌کوب می‌­تواند یک دستیار سریع، مطمئن، با دوام و البته همه فن حریف برای متصل ساختن سطوح مختلف بهم باشد.

انواع منگنه کوب

امروزه در مشاغلی چون نجاری استفاده از دستگاه‌هایی به نام منگنه‌کوب بسیار رایج و متداول است و باعث گَشته ،کارها در این زمینه سریع‌تر انجام گیرد.  هدف این منگنه‌کوب ­­‌ها این است که اتصالات فلزی را درون پلاستیک، چوب یا مواد دیگر بکوبند. منگنه‌کوب ها ابزارهایی ضروری برای انواع مختلف صنعت هستند؛ و همینطور در کارهای خانه هم بسیار کاربردی­ هستند. همینطور، تولیدکنندگانی که همه کار، از ساخت قایق تا بسته­‌بندی غذا انجام می­‌دهند، از این ابزارهای اتصال برای پروژه­‌ها و اهداف مختلف­شان سود می‌برند.

اصولاً انواع منگنه کوب به سه دسته‌ تقسیم می شوند :

  1. منگنه کوب دستی
  2. منگنه کوب بادی
  3. منگنه کوب برقی

منگنه کوب دستی

کار با این نوع منگنه کوب به قدرت بدنی نیاز دارد. منگنه‌کوب دستی ارزان بوده و برای کارهای خانگی استفاده می‌شود. کار با این نوع منگنه بسیار ساده بوده و تنها با فشار دادن دسته منگنه می‌توان از آن استفاده کرد. از انواع منگنه‌کوب دستی می‌توان به منگنه چند منظوره، منگنه چکشی ، منگنه کارتن و منگنه نصب کابل و سیم اشاره کرد. در این نوع منگنه کوب تمامی کارها با فیزیک بدنی انجام می‌­شود. منگنه‌کوب دستی به خاطر قدرت تقریبا محدودی که یک فنر دارد.

اصولا در موارد زیر (حداکثر با سوزن به طول ۶ میلیمتر) کاربرد دارد:

  • در مواقع پرس­‌کاری، روکش را ثابت نگه می‌­دارد.
  • در کارهای رویه کوبی مورد استفاده قرار می­‌گیرد.

منگنه کوب بادی

یکی دیگر از انواع منگنه کوب ها ، منگنه کوب بادی ست .مکانیزم عملکرد منگنه‌ کوب بادی با استفاده از هوای فشرده است. هوای فشرده از کمپرسور با استفاده از شیلنگ وارد منگنه کوب شده و نیروی لازم برای منگنه کوبی را فراهم می‌کند. قدرت و کاربرد منگنه‌ کوب بادی در مقایسه با انواع دیگر بسیار بیشتر بوده و در کار نجاری بیشتر از این نوع استفاده می‌شود. نیرو و فشار منگنه کوب به قدری بالا است که یک سوزن ۸ میلی­متری را در کسری از ثانیه به راحتی در چوب نرم وارد می‌کند. درواقع هوا به وسیله شیلنگ خاص (شیلنگ تلفنی)، از کمپرسور به دستگاه منگنه کوب انتقال می‌­یابد. بست­ های مخصوصی در انتها و ابتدای شلنگ موجود است که یکی از آن­ها به کمپرسور و دیگری به انتهای دستگاه منگنه کوب وصل می­‌شود. توانایی استفاده از منگنه های بلند، قابلیتی ایجاد کرده است که هنگام ساختن لوازمی که چسب نمی­خورند (همچون پالت‌­های چوبی، لمبه کوبی سقف، جعبه بسته­‌بندی تجهیزات، دیوارکوبی های چوبی، پارکت کف و رویه‌­کوبی مبل) از آن­ها استفاده می‌شود.

با توجه به موارد بیان شده تولیدکنندگان مبلمان، نصابان کف پوش و برق کاران از این وسیله برای پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. سوزن این ابزار بادی به‌ صورت به ‌هم پیوسته و خشابی هستند تا در زمان ، صرفه‌جویی شود. از جمله مزایای منگنه‌ کوب بادی وزن کم، طول عمر بالا و دارا بودن سیستم ایمنی برای جلوگیری از شلیک اشتباه سوزن منگنه است.

**شرکت آروا دستگاه میخکوب و منگنه کوب بادی خود را با ۳۰ ماه گارانتی و خدمات پس از فروش فوق العاده ارائه می‌کند که این مورد در حال حاضر در هیچ شرکت و تولید کننده ای دیده نشده است**

منگنه کوب برقی یا شارژی

منگنه کوب برقی یا شارژی یکی دیگر از انواع منگنه کوب هاست که مکانیزم عملکرد آن مانند منگنه کوب دستی بوده و تنها تفاوت آن در منبع انرژی لازم برای انجام کار است. منگنه کوب برقی با جریان برق و منگنه کوب شارژی با باتری کار می‌کند. این نوع منگنه کوب یک شستی به جای اهرم فشرده شده داشته و تنها به فشار اندکی برای کوبیدن سوزن منگنه نیاز دارد. قیمت منگنه‌کوب برقی و شارژی از منگنه‌کوب دستی گران‌تر است.

با فشار دادن شستی، منگنه‌کوب در هر دقیقه تعداد زیادی سوزن منگنه را با فشار یکسان می‌کوبد که باعث ایجاد ظاهری یک دست می‌شود. برای ایمنی بیشتر و جلوگیری از آسیب ایمنی روی منگنه کوب برقی ،شستی ایمنی تعبیه شده تا زمانی که دستگاه در مکان درست قرار نگرفته باشد، کار نکند.

منگنه‌کوب برقی از لحاظ قدرت شبیه منگنه دستی است با این تفاوت که با برق کار می­‌کند. از منگنه‌کوب برقی برای اتصال قطعاتی که زیر کار هستند و هیچ دیدی ندارند استفاده می­‌شود و همچنین جهت جلوگیری از خارج شدن قطعات اتصال از محل خود، به کار می‌­رود.

انواع منگنه کوب

منگنه کوب بادی آروا مدل ۳۳۰۱

مگنه کوب بادی آروا مدل ۳۳۰۱ یک ابزار با ویژگی های منحصر به فرد است که در زمان کار با این ابزار می توانید تجربه متفاوت از کیفیت و سرعت را داشته باشید. منگنه کوب آروا یک ابزار استثنایی و ویژه است که در ساخت آن از استاندارد های جهانی تبعیت شده است. در ادامه برای شناخت هرچه بهتر شما از این ابزار به صورت تخصصی به معرفی مهم ترین مزیت ها و ویژگی های این ابزار می پردازیم.

منگنه کوب آروا مدل 3301

گارانتی بلند مدت

  • ۱۵ ماه بی قید و شرط: با گارانتی منگنه کوب مدل ۳۳۰۱، شما می‌توانید به آسانی از این ابزار استفاده کنید و هیچ نگرانی درباره احتمال خرابی نخواهید داشت. در مدت زمان مشخص شده به تعداد نامحدود و بی قید و شرط می توانید از خدمات آروا استفاده کنید.
  • ۱۵ ماه خدمات پس از فروش: در دوره دوم گارانتی، ما با خدمات پس از فروش حرفه‌ای و با یک بار تعمیر رایگان، در هر زمان که نیاز داشته باشید، پشتیبانی شما خواهیم بود. در ۱۵ ماه دوم به تعداد یک بار می توان از خدمات رایگان استفاده نمود.

طراحی ارگونومیک و سبک:

  • روکش دسته لاستیکی ارگونومیک: دسته لاستیکی با طراحی ارگونومیک، استفاده راحت و بدون خستگی یکی از مزیت های مهم منگنه کوب ۳۳۰۱ آروا است.
  • سبک و پرقدرت: این ابزار با وزنی سبک و همزمان با قدرت بالا، شما را در انجام وظایف مختلف همراهی می‌کند. سبک بودن بودن ابزار از خستگی دست در مدت زمان استفاده جلوگیری می کند.

مقاومت و کارایی در هر شرایط:

  • خشاب سخت کاری شده از جنس آهن: با استفاده از جنس آهن باعث شده است تا منگنه کوب آروا از دوام و مقاومت بالایی برخوردار باشد. خشای سخت کاری موجب می شود تا دستگاه در شرایط مختلف و سخت بهترین کارایی و عملکرد را داشته باشد.
  • سایز سوزن منگنه های قابل استفاده: مجموعه‌ای از سوزن منگنه با سایزهای گوناگون از ۶ تا ۱۶ میلی‌متر، به شما امکان می‌دهد تا از نگنه کوب آروا در کارها و پروژه های مختلفی استفاده کنید.

این محصول یک عدد شلنگ فنر نیز همراه خود دارد تا تجربه‌ کار با آن را ارتقا دهد. اگر به دنبال یک ابزار پرقدرت، سبک و با کیفیت هستید، منگنه کوب ۳۳۰۱ آروا بهترین انتخاب برای شماست.

ابزار پرقدرت با خصوصیات استثنایی

با ترکیب دو ویژگی مهم، یعنی سبکی و قدرت، این ابزار برای شما تجربه‌ای منحصر به فرد را به ارمغان می‌آورد. وزن کم منگنه کوب آروا باعث می‌شود تا به راحتی در دست شما قرار بگیرد، در عین حال توانایی انجام وظایف سنگین را حفظ می‌کند.

خشاب مقاوم از جنس آهن

یکی از اصلی‌ترین اجزای منگنه کوب ۳۳۰۱ آروا، خشاب آن با جنس آهن است که از مقاومت بالایی برخوردار است. این ویژگی به شما اطمینان را می‌دهد که در هر شرایطی، حتی در مواقع کارهای سخت، بهترین عملکرد را داشته باشد.

تنوع در اندازه‌ها با سوزن‌های منگنه

یکی دیگر از مزایای منگنه کوب آروا، تنوع در سایزهای سوزن‌های منگنه است. با قابلیت استفاده از سوزن‌های منگنه در سایزهای گوناگون از ۶ تا ۱۶ میلی‌متر، شما می‌توانید به راحتی و با تنوع اندازه‌ها، انواع کارها را انجام دهید.

انواع سوزن منگنه کوب

سوزن منگنه کوب، یک ابزار مهم در اتصالات است و جالب است بدانیم که این ابزار دارای انواع مختلفی است که هر کدام دارای ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به فردی هستند. انواع مختلف سوزن منگنه کوب، از سوراخ چشمی برای عبور نخ یا سیم تا شکل‌های خاصی مانند سوزن‌های سری V یا سوزن‌های ته گرد، هر یک به منظور انجام کارهای خاص طراحی شده‌اند. این تنوع در انواع سوزن‌ها، امکان بهترین انتخاب را برای هر پروژه و نیاز فراهم می‌کند و از جمله عواملی است که این ابزار را به یک انتخاب مناسب و کارآمد در دوخت و اتصالات تبدیل می‌کند. در ادامه به انواع آنها اشاره می کنیم.

سوزن منگنه سری ۹۰

سوزن منگنه سری ۹۰ یکی از پرکاربردترین انواع سوزن‌های منگنه است. این نوع سوزن‌ها سه ضلع فولادی دارند که ضخامتشان حداکثر ۱ میلیمتر است و این ضلع‌ها به شکل زاویه ۹۰ درجه نسبت به هم قرار گرفته‌اند.

استفاده از این سوزن‌ها در موارد متعددی می‌تواند مفید باشد. به عنوان مثال، در ساخت وسایل چوبی، تولید مبلمان، ساخت میزها و قفسه‌های چوبی و دیگر محصولات صنایع چوبی از این نوع سوزن‌ها استفاده می‌شود. مهم است که بدانیم ارتفاع سوزن‌های سری ۹۰ متفاوت است.

سوزن منگنه سری V

یک نوع دیگر از سوزن منگنه، سوزن‌های سری V هستند. این سوزن‌ها دارای دو ضلع فولادی هستند که به شکل زاویه ۴۵ درجه نسبت به یکدیگر قرار گرفته‌اند و این شکل باعث ایجاد حرف V شده است. این نوع سوزن‌ها به خاطر شکل خاص خود، به سوزن منگنه سری V معروف هستند.

کاربردهای اصلی این نوع سوزن‌ها مرتبط با تولید قاب ‌های عکس چوبی و پلاستیکی است. با توجه به شکل V، این سوزن‌ها برای ایجاد اتصالات محکم در این نوع محصولات استفاده می ‌شوند. با این سوزن‌ ها می‌توان قطعات مختلف را به هم متصل کرد و قاب‌ های عکس را به طرز محکمی ساخت.

سوزن منگنه ته گرد

سوزن‌های منگنه ته گرد، همانطور که از نامشان پیداست دارای شکل گرد هستند. این نوع سوزن ‌ها برای کاربرد های خاصی طراحی شده‌ اند و به طور کلی برای اتصال قطعات با ضخامت کمتر مورد استفاده قرار می ‌گیرند. سوزن‌های منگنه ته گرد در اندازه‌ های متنوعی وجود دارند، به تناسب با نیاز های مختلف تولید می‌شوند.

سوزن منگنه با سوراخ چشمی

سوزن ‌های منگنه چشمی با دارا بودن سوراخی کوچک، به شکل خاصی طراحی شده ‌اند که به وسیله‌ آن می‌ توان به راحتی نخ یا سیم را عبور داد. این سوراخ که به نام “چشم سوزن” هم شناخته می ‌شود، وظیفه ‌اش فراهم کردن مسیری برای عبور نخ یا سیم در دوخت‌ها و اتصالات دارد. سوزن‌های منگنه چشمی به عنوان ابزاری پرکاربرد در دوخت‌های صنعتی، اتصالات نخی و کاربردهای متنوع در زمینه‌های خیاطی و کارگاه‌های صنعتی به کار می‌روند.

آموزش کار با منگنه کوب (گام به گام)

تا اینجای کار توضیح دادیم که منگنه کوب چیست و باهم نگاهی اجمالی به اجزا و انواع منگنه کوب­‌ های متداول و همچنین کاربرد منگنه کوب ها انداختیم. حال تلاش می­‌کنیم با ارائه محتوای مفید آموزشی ، سهم کوچکی در بالابردن میزان آگاهی افراد و متخصصین در حوزه ابزار داشته باشیم. در این مقاله از سری مقالات آموزشی کار با ابزار آلات ، کارکرد صحیح و مناسب منگنه کوب را بیان می‌کنیم. آموزش کار با منگنه کوب به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی و بدون خطا با این نوع ابزار سودمند کار کنید. در واقع با مطالعه این مقاله، آموزش گام به گام کار با انواع منگنه کوب های بادی و برقی را فرا خواهید گرفت.

آموزش کار با منگنه کوب برقی

جهت کار با منگنه کوب برقی ، ابتدا دستگاه را از برق جدا کرده و قبل از شروع از قفل ایمنی استفاده نمایید.پس قفل ایمنی را پیدا کرده و قفل را به چپ یا راست تغییر دهید یا آن را به سمت ماشه فشار دهید تا ماشه در جای خود قفل شود. دستگاه شما ممکن است قفل ایمنی نداشته باشد. در این حالت، در حالی که قطعات اصلی را بارگیری می‌­کنید، مراقب باشید.

آموزش کار با منگنه کوب برقی

دکمه های خروج مخزن را از پشت دستگاه پیدا کنید.

کاربرد منگنه کوب برقی

با پیدا کردن این دکمه می­‌توانید، مخزن قرارگیری سوزن منگنه را بیرون بیاورید. به قسمت عقب دستگاه و به سمت پایین نگاه کنید. برای اینکه مخزن را بیرون بیاورید بعد از پیدا کردن دکمه، همانند شکل آن را بیرون بکشید. اگر نمی‌­دانید دکمه مخزن دستگاه منگنه کوب شما در کجای آن قرار دارد، کافی است محل شلیک دستگاه را بیابید، در این صورت دکمه باید در طرف مقابل و انتهای آن باشد.

کار با منگنه کوب برقی

دکمه خروج مخزن را فشار داده و آن را بیرون بکشید و انگشتان خود را همانند شکل، در هر دو طرف قرار داده و قبل از بیرون کشیدن فشار دهید. با این کار، مخزن بارگذاری سوزن منگنه بیرون می‌آید.

نحوه کار با منگنه کوب برقی

حال باید سوزن منگنه­‌ها را به درب مخزن قرار دهید. یک ردیف از سوزن منگنه‌­ها را به صورت وارونه در مخزن قرار داده و به سمت بالا در محفظه قرار دهید و آنها را به سمت جلو دستگاه بکشید. دستگاه را وارونه نگه دارید تا در جای خود نگه داشته شود.

منگنه کوب برقی چیست

مخزن را مجدداً از داخل محفظه بیرون بکشید تا به درستی در جای خود قرار گیرد. دکمه باز شدن مخزن را همانند شکل با دستانتان نگه دارید و مخزن را به داخل محفظه فشار دهید. صدای کلیک به شما اطلاع می‌­دهد که مخزن در جای خود قرار گرفته است. اگر صدای کلیک را نمی­‌شنوید، سعی کنید مخزن را بیرون بکشید و دوباره آن را به داخل فشار دهید.

حال شما صاحب یک منگنه‌کوب برقی هستید که پر و آماده شکلیک است.

آموزش کار با منگنه کوب بادی

در اینجا آموزش کار با یکی دیگر از انواع منگنه کوب ها یعنی منگنه کوب بادی را مورد بررسی قرار می دهیم.جهت کار با این نوع ،در مرحله اول ابتدا کمپرسور را خاموش کرده و آن را از دستگاه جدا کنید. دکمه پاور در پشت کمپرسور باد را بزنید و بعد از خاموش کردن آن، سرپیچ را که در قسمت انتهایی منگنه کوب قرار دارد، شل کرده و از کمپرسور جدا کنید. سپس اگر ماشه قفل دارد، حتماً آن را فعال کنید.

کار با منگنه کوب بادی

برای بارگذاری سوزن منگنه، اهرم جلوی دستگاه را فشار دهید. اهرم قسمت جلوی دستگاه را فشار دهید و میله را از دستگاه بیرون بکشید تا مخزن جدا شود. اطمینان حاصل کنید که میله در جای خود قفل شده باشد. این میله در واقع میله‌­ای است که مخزن را در محل خود نگه می‌‍­دارد و اطمینان می­‌دهد که حرکت نمی­‌کند. بیشتر منگنه کوب­‌های بادی به این شکل طرحی و ساخته شده‌­اند.

آموزش کار با منگنه کوب بادی

سوزن­‌های منگنه را بر روی ریل مخزن دستگاه قرار دهید. برای بارگذاری منگنه ­ها در داخل دستگاه، باید آنها را طوری قرار دهید که پایه­‌های آن در دو طرف ریل قرار گیرد و اطمینان حاصل کنید که به درستی در جای خود قرار گیرند.

کاربرد منگنه کوب بادی

اهرم جلوی دستگاه را رها کنید تا میله در جای خود قرار گیرد. مجددا اهرم جلوی دستگاه را فشار دهید تا میله در جای خود حرکت کرده و منگنه­‌ها در مخزن جای گیرند. دستگاه باید بطور خودکار منگنه­‌ها را در جای خود قرار دهد. به یاد داشته باشید که هرگز میله را وادار نکنید تا روی قسمت­‌های اصلی فشار بیاورد. این کار می‌­تواند بعداً مشکل­ ساز شود و سبب گیر کردن سوزن در دستگاه شود.

نحوه کار منگنه کوب بادی

و حالا باید دستگاه را تست کنید. دوباره به کمپرسور وصل شوید و قبل از کار با دستگاه، از عینک ایمنی استفاده کنید. سپس قسمت جلوی دستگاه را روی یک تکه چوب قرار دهید و سپس ماشه را بکشید. سعی کنید برای تست از قطعه چوبی استفاده کنید که تقریباً به ضخامت مواد واقعی باشد.

منگنه کوب بادی چیست

نکات ایمنی کار با منگنه کوب بادی

خب امیدوارم تا اینجا حسابی درباره انواع منگنه کوب­ ها مطالب مفید آموخته باشید و یک دستگاه خوب عالی و متناسب با نیازتان خریداری و راه­‌اندازی کرده باشید. منگنه کوب از دستگاه‌های متداول در صنایع چوب است و مانند همه‌ دستگاه‌ها، استانداردها و شرایط استفاده مخصوص به خود را دارد. هر شخصی در کنار آموزش چگونگی ساخت لوازم چوب، باید نکات ایمنی برای کار را رعایت کند. پس در ادامه این مقاله با نکات ایمنی هنگام کار با منگنه‌کوب بادی، با شما همراه می‌شویم.


بیشتر بخوانید : راهنمای خرید منگنه کوب


ایمنی محیط کار

در ابتدا بهتر است کمی در مورد شرایط ایمنی کار با دستگاه بیشتر بدانیم. در هنگام کار با دستگاه حتماً از عینک ایمنی و گوشی محافظ استفاده کنید. منگنه‌کوب به خاطر نداشتن اهرم محافظ به کوچک‌ترین برخورد دست با ماشه، منگنه را به‌شدت پرتاب می‌کند و برای نجار و اطرافیانش بسیار خطرناک است. برای همین وقتی در کارگاه کسی با انواع منگنه‌کوب کار می‌کند، دیگر افراد حاضر در کارگاه هم بهتر است از عینک استفاده کنند. شاید منگنه در اثر پرتاب نهایت به لباس بچسبد و در حد یک خراش یا سوراخ ایجاد کند. اما اگر این سوزن منگنه به داخل چشمان نفوذ کند، خسارت جبران ناپذیری وارد می‌شود. همچنین ضربات منگنه به چوب، مخصوصاً به هنگام منگنه­ کاری شبکه داخل درب، بسیار زیاد و گوش­ خراش است. پس بهتر است حداقل برای آرامش اعصاب خود از گوشی محافظ استفاده کنید.

منبع تغذیه باد

یکی دیگر از نکات ایمنی کار با منگنه کوب این است که هرگز از کپسول‌هایی مثل کپسول اکسیژن و کپسول گاز به عنوان منبع تغذیه منگنه کوب استفاده نکنید چون امکان انفجار در این حالت بسیار بالاست. فشار مناسب برای استفاده از منگنه‌کوب، ۷ تا ۱۲ بار است. تلاش کنید فشار باد پمپ باد را در همین حد نگه دارید. البته ۱۲ بار برای منگنه کوب بسیار بالاست و حتی فشار ۹ بار هم شلیک شدیدی را در پی خواهد داشت.

رفتار نا ایمن

هرگز برای شوخی، آزمودن و یا ترساندن، به‌ سوی اطرافیان خود شلیک نکنید (حتی اگر مطمئن هستید منگنه در داخل دستگاه نیست) بعد از اتمام کار، منگنه را از خشاب خالی کنید و از شیلنگ پمپ باد جدا کنید.

آماده سازی قبل از شروع کار

در صورتی که دمای هوا صفر یا زیر صفر هست، برای کارایی بهتر باید دستگاه را گرم کنید. به این صورت که منگنه‌ها را از خشاب خارج کنید و هر ۴ ثانیه یک بار شلیک کنید. می‌توانید این کار را با فاصله زمانی بیشتری هم انجام دهید. پس از ۱۵ بار شلیک، دستگاه آماده به کار است. با این کار دستگاه گرم می‌شود و پیستون به ضربه‌­گیر کمک می‌کند تا انعطاف پذیری خود را به دست آورد. اگر هر روز از دستگاه و در زمان­‌های طولانی استفاده می‌کنید، ابتدای هر روز کاری ۳ تا ۴ قطره روغن مخصوص از قسمت ورودی هوا، به داخل دستگاه بچکانید.

جاگذاری و خارج کردن سوزن

در هنگام جاگذاری و یا خارج کردن منگنه از خشاب، دماغه منگنه کوب را به سمت پایین نگه دارید تا در صورت شلیک احتمالی، سوزن به ‌صورت شما برخورد نکند.

اگر در هنگام کار با منگنه کوب بادی سوزن در داخل دماغه گیر کرد، دستگاه را از شیلنگ باد خارج کنید، منگنه‌ها را از خشاب خارج کنید و با آچار آلنی که در کارتن همه‌ دستگاه‌ها موجود هست، پیشانی بالایی را باز کنید و با استفاده از انبر دم باریک سوزن را خارج کنید. در هنگام جای‌گذاری منگنه در داخل خشاب، مراقب باشید گرد و خاک و یا هر شی‌ء ریز دیگری به داخل خشاب وارد نشود.

حل مشکلات احتمالی منگنه کوب

در این قسمت مشکلاتی که ممکن است شما با آن مواجه شوید را به اختصار نام می‌بریم و راه حل این مشکلات را نام خواهیم برد.

  • دستگاه عمل شلیک را انجام می‌دهد اما منگنه خارج نمی‌شود

علت فشار باد نامناسب. فشار‌ را باید بین ۷۰ تا ۱۲۰ Psi تنظیم کنید. در فشار سنج‌­هایی که واحد کاری آنها متفاوت است تنظیم فشار باد بین ۷ تا ۱۲ Bar می­‌تواند مناسب باشد.

  • گیر کردن منگنه در داخل دماغه دستگاه

شاید منگنه زنگ زده است و یا مناسب این دستگاه نیست. ابتدا محیط خشاب­ گذاری را وارسی کرده و در صورت عدم مشکل مطابق با آنچه که در بخش انواع سوزن منگنه بیان شد مطابقت سوزن منگنه را با دستگاه منگنه‌کوب و محیطی که سوزن به آن وارد می شود، از نظر عمق و جنس به خوبی بررسی کنید. بیاد داشته باشید که برای هر کاری باید از اندازه مناسب سوزن منگنه استفاده کنید.

البته امکان دارد که پیستون بیش از حد کثیف بوده و یا نیاز به روغن کاری داشته باشد. در این حالت باید از طریق ورودی هوا، ۳ تا ۴ قطره روغن در داخل دستگاه بریزید.

  • دستگاه کار نمی‌کند

اگر دلیل آن نرسیدن باد به دستگاه باشد به احتمال زیاد سوپاپ خراب شده است که باید واشر سوپاپ را تعویض کنید. و در غیر این صورت دیگر ریسک نکرده و به دستان پر توان تعمیرکار اعتماد کنید.

  • شلیک‌های نامنظم یا رد کردن منگنه

این امر می­توان به دلایل مختلف رخ دهد. از جمله این که:

  1. فشار باد نامناسب است.
  2. از منگنه مناسب و اندازه دستگاه استفاده نشده.
  3. منگنه به‌درستی در خشاب قرار نگرفته.
  4. واشر پیستون پاره یا مستهلک شده است.

هر کدارم از دلایل فوق را می‌­توانید به ترتیب چک کرده و به رفع عیب و تعمیر منگنه کوب خود بپردازید اما در صورت پا برجا بودن مشکل این بار از تعمیرکار کمک بگیرید.

  • در شلیک‌های معمولی خوب عمل می‌کند اما در شلیک‌هایی با سرعت بالا، نه

این امر نیز می­‌تواند به دلایل زیر رخ دهد:

  1. فشار باد نامناسب است.
  2. قطر داخلی شلنگ باد کم است.

با بررسی این دلایل در صدد رفع آن برآمده و در صورت پا برجا ماندن عیب به تعمیرکار مراجعه کنید.

کلام آروا:

در این مقاله سعی بر این بود که بطور کامل تشریح کنیم که دستگاه منگنه کوب چیست و انواع منگنه کوب را هم بیان کردیم ،همچنین کاربرد منگنه کوب های مختلف را در صنایع و مشاغل مختلف توضیح دادیم ، آموزش تصویری کار با منگنه کوب به همراه حل و رفع مشکلات احتمالی آن را نیز آموزش دادیم و همچنین نکات ایمنی حین کار با این دستگاه پر کاربرد را اعلام کردیم. امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما همراهان گرامی قرار گرفته باشد.

اما چنانچه به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داشتید می توانید با مشاوران خبره ما در شرکت ابزار آلات آروا تماس حاصل فرمایید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *