تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی

اهمیت وجود یک موتور برق در کارگاه، کارخانه و… به اندازه اهمیت داشتن یک پاور بانک در زمان سفر است. موتور برق ها انواع متفاوتی دارند اما در نهایت چه بنزینی باشند و چه گازوئیلی، وظیفه آن ها تولید انرژی الکتریسته است. ما قصد داریم با بیان تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی یا موتور برق گازوئیلی به شما کمک کنیم تا یک انتخاب متناسب با نوع کارتان را داشته باشید.

موتور برق بنزینی چیست؟

دقیق همان کار موتور برق گازوئیلی را انجام می دهد با این تفاوت که انرژی مکانیکی حاصل از سوخت بنزین به انرژی الکتریسیته تبدیل می شود. این نوع موتور برق به دلیل نوع سوختی که مورد استفاده قرار می گیرد؛ پر کاربرد تر است. سیستم احتراق این موتور برق ها از درون است زمانی که پیستون به سمت پائین حرکت می کند سوخت و هوا با هم مخلوط می شوند و داخل محفظه احتراق جمع شده و از جرقه شمع استفاده می شود تا گاز ها به دما و فشار بالا برسند و به خاطر انبساط حاصل از گرما پیستون موتور حرکت می کند و انرژی برای چرخیدن ژنراتور تامین می شود.

موتور برق گازوئیلی چیست؟

موتور برق گازوئیلی نوعی از موتور برق است که با استفاده از سوخت گازوئیل و طی مکانیسم چهار مرحله ای اقدام به تولید برق می کند. اولین مرحله تنفس نام دارد که پیستون از بالاترین مکان به سمت پائین ترین مکان حرکت می کند و با ورود هوا به مجرای سوپاپ، احتراق صورت می گیرد.

در مرحله دوم؛ پیستون از سمت پائین به بالا می آید و سوپاپ هوا بسته می شود و هوای داخل محفظه احتراق، متراکم می شود.

در مرحله سوم؛ زمانی که پیستون به نقطه مورد نظر می رسد دما بیش از ۶۰۰ درجه سانتی گراد افزایش پیدا می کند و دو سوپاپ بسته می شوند. در این مرحله بخشی از سوخت گازوئیل به داخل محفظه احتراق وارد و منجر به آتش گرفتن سوخت می شود و انرژی حاصل شده موجب حرکت پیستون به سمت پائین می شود.

مرحله چهارم؛ تخلیه است که سوپاپ دود باز می شود و گازهای سوخته تحت فشار از محفظه خارج می شوند و پیستون به بالا حرکت می کند تا تمامی دودها را از سیلندر به بیرون بفرستد.

با تکرار این سیکل میل لنگ بالا و پائین می رود و انرژی مکانیکی و در نهایت انرژی الکتریکی تولید می شود سیستم خنک کاری نیز می تواند به صورت هوا خنک یا آب خنک باشد.

اجزای موتور برق

اجزای موتور برق بنزینی

از آنجایی که مکانیزم کاری تمام موتور برق ها تولید انرژی الکتریکی است اجزای آن ها نیز تا هشتاد درصد مشابه هم می باشد از جمله اجزای موتور برق موارد زیر است.

  • موتور و دینام
  • سیستم سوخت
  • آلترناتور
  • پانل برق
  • روغن

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی

حال که با موتور برق بنزینی و دیزلی به طور جداگانه آشنا شدید به بررسی تفاوت های آن ها به صورت جداگانه می پردازیم و در هشت مورد این تفاوت ها را بررسی می کنیم.

تفاوت موتور برق دیزلی با موتور برق بنزینی از نظر سوخت

برای بررسی به صرفه بودن  میزان سوخت این دو نوع موتور برق، قیمت و میزان مصرف آن را باید مقایسه کرد از آن جاییکه قیمت بنزین نسبت به گازوئیل بیشتر می باشد باید قیمت تمام شده را بررسی کرد.

به طور کلی موتورهای دیزلی با مصرف گازوئیل کمتر، برق بیشتر تولید می کنند و دقیقا در موتور برق های بنزینی، برق کمتری با همان میزان مصرف بنزین تولید می شود هزینه هم بیشتر است.

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی از نظر نوع احتراق

علت اینکه در موتور برق های بنزینی مصرف سوخت بیشتر است به دلیل نوع سیستم احتراق آن ها است. در موتور های دیزلی برای مشتعل کردن از فشرده سازی و گرم کردن استفاده می شود اما در مدل های بنزینی از یک جرقه استفاده می شود.

تفاوت قابلیت استارت در موتور برق بنزینی و دیزلی

اگر قصد داشته باشید در هوای سرد استارت بزنید موتور برق های بنزینی مناسب هستند. زیرا در موتور برق های دیزلی با فشرده سازی هوا داخل سیلندر وگرم شدن ژنراتور خیلی سخت می توان استارت زد. اما در موتور برق های بنزینی به دلیل وجود شمع این مشکل رفع می شود و این امکان برای موتور فراهم می شود تا در هوای سرد شروع به کار کند.

مقایسه موتور برق دیزلی و گازوئیلی از نظر طول عمر

تفاوت موتور برق بنزینی و گازوئیلی از نظر طول عمر

میزان طول عمر این دو دستگاه به نوع سوخت استفاده شده در آن ها بسیار مرتبط است موتور برق های دیزلی به دلیل نوع سوختی که دارند خاصیت روان کنندگی دارند و نیاز به استفاده از روغن در آن ها بسیار کم می باشد اما در موتور های بنزینی، موتور دو زمانه نیاز است تا سوخت روغن به نسبت مشخصی با هم مخلوط شوند و استفاده از این روغن ها باعث مشکلاتی برای موتور می شود. پس موتور برق های دیزلی طول عمر بالاتری دارند. هم چنین در موتور برق های بنزینی برای تولید توان مشخصی دستگاه باید فشار بیشتری را تحمل کند در صورتی که این فشار به موتور برق های دیزلی وارد نمی شود و اجزای داخلی مدت زمان بیشتری سالم می ماند.

وزن موتور برق دیزلی و گازوئیلی چه تفاوتی دارد؟

وزن یکی از فاکتورها و ویژگی است که موتور برق های بنزینی نسبت به موتور برق های دیزلی برتری دارند. همین موضوع باعث شده که وزن موتور برق های بنزینی کمتر باشد و امکان حمل آن ها وجود داشته باشد. اگر موتور برق های دیزلی سنگین هستند به این دلیل است که انفجار و لرزشی که برای سوخت صورت می گیرد باعث ایجاد لرزش می شود و باید شاسی ها محکم تر باشد و شاسی تقویت شود. به همین دلیل موتور برق دیزلی سنگین تر است.

مقایسه از نظر میزان صدای تولید شده

به طور کلی میزان صدای تولید شده در موتور برق ها بسیار زیاد است. زیرا عملیات احتراق سوخت موجب تولید صدا می شود و این تولید صدا در موتور برق های دیزلی بیشتر است. چون برای احتراق سوخت عملیات با فشار بیشتری انجام می شود در مکان های مسکونی که نباید میزان سرو صدا زیاد باشد از موتور برق بنزینی استفاده می شود. البته باید این نکته را هم خاطر نشان کرد که نوعی عایق صدا در محفظه به کار برده شده است تا از صدا کم شود و همین موضوع باعث افزایش وزن دستگاه می شود از یاد نبرید هر چه دستگاه کارکرده و قدیمی تر باشد میزان سر و صدای تولیدی بیشتر است.

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی از نظر تعمیر و نگهداری دستگاه

از آنجایی که موتور برق ها بیشتر در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار می گیرند همیشه باید سالم باشند. در مواردی هم که باید ژنراتور به طور دائمی روشن باشد، دستگاه باید ساعتی چک شود. در موتور برق های دیزلی در مقایسه با موتور برق های بنزینی به علت گرمای کمتر و ساده بودن طراحی آن ها اجزا دیرتر دچار استهلاک می شود و هر شش ماه تا یک سال نیاز به سرویس دارد اما موتور برق های بنزینی بین سه تا شش ماه سرویس می خواهند.

سیستم هوا خنک یا آب خنک

برای کاهش دما و حرارت تولید شده که از احتراق بنزین وگازوئیل به وجود می آید سیستم آب خنک نسبت به هوا خنک قیمت بالاتری دارد. هر کدام از این سیستم های خنک کاری با توجه به میزان انرژی مورد نیاز قابل استفاده هستند. حجم کار در سیستم هوا خنک بیشتر در زمانی که حجم کار پائین بوده مورد استفاده قرار می گیرند. عمدتاً در موتورهای بنزینی از سیستم هوا خنک استفاده و در موتور های گازوئیلی از سیستم آب خنک استفاده می شود. مدل های آب خنک قیمت بالاتری دارند.

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی از نظر میزان امنیت

از آنجایی که سیستم احتراق در موتور برق های بنزینی، شمعک است و با هوا فرایند سوخت صورت می گیرد، در صورت هرگونه نگه داری نامناسب، امکان بروز خطر وجود دارد. اما در موتور های دیزلی این شمعک وجود ندارد و خطر کمتری دارد. هم چنین بنزین بسیار قابل اشتعال تر از گازوئیل است و به راحتی عکس العمل نشان می دهد.

تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی از نظر قیمت

بررسی قیمت هر محصول یکی از مواردی است که برای خریداری اهمیت دارد و می توان گفت موتور برق بنزینی نسبت به سایر موتور برق ها قیمت مناسب تری دارد. اما نکته مهم این است که سوخت موتور برق های بنزینی سه برابر گازوئیل می باشد و این پائین بودن قیمت موتور برق در جای دیگر جبران می شود.

تفاوت در قابلیت اطمینان

قابلیت اطمینان در صنعت به معنای سیستم توزیع قدرت به کار می رود. به این معنا که برای انجام شدن یک ماموریت و به سر انجام رسیدن آن چه میزان می توان به این دستگاه اعتماد کرد. برای پی بردن به این میزان باید میزان کارکرد را به نسبت نیازی که موتور به تعمیر دارد بررسی کرد.

مزایا و معایب موتور برق بنزینی

معایب و مزایای موتور برق بنزینی در یک نگاه

موتور برق های بنزینی بسیار سبک و قابل حمل هستند و به همین دلیل در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • سوخت این نوع موتور ها نسبت به گازوئیل در دسترس تر است.
  • قیمت موتوربرق های بنزینی از دیزلی بسیار کمتر است.
  • میزا ن سرو صدای آن ها نیز کمتر است.
  • امکان استفاده از موتور برق های بنزینی درهوای سرد نیز وجود دارد.

در کنار مزیت های ذکر شده این موتور برق ها دارای معایب زیر نیز هستند.

  • مصرف سوخت آن ها بالا است وهزینه سوخت بسیار بیشتر می باشد
  • به دلیل نوع سوخت که بنزین است خاصیت اشتعال پذیری بالایی دارد و از امنیت کمتری برخوردار می باشد

مزایا و معایب موتور برق دیزلی کدامند؟

  • این موتور سوخت کمتری مصرف می کند.
  • تعمیر و نگه داری آن کمتر است و طول عمر بالاتری دارد.
  • به دلیل نوع سوخت ونبود شمعک امنیت بالاتری نسبت به موتور برق های بنزینی دارد.

معایب

  • قیمت خرید آن بالا است.
  • در اب و هوای سرد به سختی روشن می شود.
  • وزن سنگین تری نسبت به موتور برق بنزینی دارد.

موتور برق بنزینی بخریم یا موتور برق دیزلی؟

اگر می خواهید به طور دقیق به شما بگوییم کدوم نوع موتور برق برای کار شما است، امکان پذیر نیست. شما باید با توجه به مزایا و معایبی که این موتور برق ها دارند و به شما اطلاعات کافی دادیم نوع موتور برق خودتان را با توجه به محیط، حجم کار و بودجه مشخص کنید که کدام مدل و با چه ویژگی هایی مناسب شما است؟

کلام آروا:

ما سعی کردیم یک مقاله کامل و مفید در رابطه با تفاوت بین موتور برق بنزینی و دیزلی در اختیارتان بگذاریم و هر آنچه که لازم است را به شما بگوییم ما در آروا تنوع وسیعی از ابزار آلات و محصولات را داریم حتی موتور برق ها!!!

شما در صورتی که موتور برق مورد نظر خود را انتخاب کردید می توانید برای خرید به نمایندگی های آروا در سراسر ایران مراجعه کنید و یا با مشاوران آروا تماس بگیرید آروا در کارخانه خود محصولات با کیفیت تولید می کند و تمام محصولات آروا دارای گارانتی بلند مدت هستند تا با خیال راحت آن را خریداری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *