هر ابزار یا وسیله ای که اختراع می شود به خاطر افزایش حس راحتی و از روی نیاز است. پیستوله رنگ پاش نیز دقیقا توسط یک نقاش اختراع شد و به مرور زمان به شکل امروزی در شکل های متنوعی در بازار عرضه شد. حال سوال من از شماست که آیا می دانید کدام مدل پیستوله مناسب شما است؟ اگر در این باره اطلاعاتی ندارید ما می خواهیم مقاله در رابطه با راهنمای خرید پیستوله برقی تمام نکات قبل از خرید این ابزار را به شما بگوییم.
انواع پیستوله از نظر منبع تغذیه
پیستوله نیز همانند بسیاری از ابزارها به روش های متفاوتی دسته بندی می شوند. یکی از این روش ها بر اساس منبع تغذیه است.
پیستوله بادی
در این پیستوله از فشار هوا برای خروج رنگ استفاده می شود.
پیستوله برقی
در این پیستوله توسط نیروی برق، سیلندر، موتور و پیستون ها رنگ از نازل خارج می شود.
بیشتر بخوانید: پیستوله برقی چیست؟
پیستوله شارژی
تفاوت این پیستوله با پیستوله برقی تنها این است که به سیم برق نیاز نیست و تنها با باتری می توان دستگاه را روشن کرد.
پیستوله ایرلس
زمانی که از هوا استفاده می شود، در صورت عدم مهارت نقاش بر روی سطح حباب هایی ایجاد می شود اما در پیستوله بدون هوا این حباب ها ایجاد نمی شود و غلظت رنگ بیشتر است. در این پیستوله ها از یک پمپ هیدرولیک استفاده می شود.
انواع پیستوله بر اساس نوع مخزن
پیستوله سیفونی همانند نامش با انجام عمل مکش رنگ به داخل مخزن که عمدتا در زیر محصول قرار دارد توانایی رنگ پاشی را دارد. سپس توسط فشار هوا و با استفاده از سری تفنگی عملیات پاشش انجام می شود. در این پیستوله برای تامین هوای مکش هم از هوای محیط و هم از سوراخی که روی منبع وجود دارد استفاده می شود.
پیستوله تحت فشار
مخزن در این پیستوله می تواند به صورت جدا یا متصل باشد و در اثر فشار موجود در مخزن رنگ بالا می آید. از این پیستوله برای پاشیدن رنگ های غلیظ استفاده می شود.
پیستوله سیفونی ثقلی (گرانشی)
در این پیستوله مخزن، بالای دستگاه و عمدتا در زاویه ۴۵ درجه نصب شده است تا هم برای سطوح عمودی و هم صاف استفاده شود و رنگ به راحتی تحت تاثیر نیروی جاذبه ی زمین و نیروی مکش کمتری از سری تفنگی خارج شود. این نوع پیستوله در رنگ آمیزی چوب و خودرو و …. استفاده می شود.
انواع پیستوله بر اساس نازل
نازل ها با توجه به حجم کار خروجی به سه حالت زیر تقسیم می شوند.
- نازل خرطومی شکل
- نازل خرطومی توخالی
- نازل جریان صاف
انواع پیستوله بر اساس رنگ پاشی
پیستوله ها با دو قابلیت HVLP , LVLP عملیات پاشش رنگ را انجام می دهند در سیستم HVLP ذرات با سرعت کمتری انتقال می یابد و با توجه به شکل لوله ها که بزرگ تر هستند غلظت رنگ و میزان ذرات رنگ روی سطوح بیشتر است. در این پیستوله می توانید از توربین ها و کمپرسور های فشار هوا استفاده کنید.
کاربرد پیستوله
هر جا که بحث رنگ آمیزی باشد پای یک پیستوله نیز وسط است. استفاده از انواع پیستوله به نوع سطح و میزان تمیزی که انتظار دارید بستگی دارد.
- برای رنگ زدن ساختمان و دکوراسیون داخلی
- رنگ آمیزی وسایل چوبی و مبلمان
- رنگ آمیزی خودرو، دوچرخه ، موتور
- در کارهای صنعتی موتورخانه، کشتی
- پاشیدن مواد ضدعفونی
- رنگ آمیزی فلزات و نرده ها
مزایا و معایب استفاده از پیستوله
قبل از اینکه بخواهید یک پیستوله را خریداری کنید باید با مزایا و معایب آن آشنا شوید تا اگر خرید این دستگاه به سود شماست برای آن هزینه کنید. اولین مزیت مهم خرید پیستوله، صرفه جویی در زمان است شما توسط پیستوله ها با سرعت بیشتری می توانید رنگ آمیزی داشته باشید حال اگر بخواهیم به یکی از معایب آن اشاره کنیم میزان مصرف رنگ است که هنگام کار با پیستوله بیشتر است.
البته میزان مصرف رنگ بسیار به مهارت نقاش بستگی دارد و یک ویژگی نسبی است در رابطه با کیفیت رنگ آمیزی و مسئله حمل و نقل نیز باید دقت کنید که ترجیح می دهید یک قلم در دست بگیرید یا یک ابزار دو تا سه کیلوگرمی. البته نباید از یاد ببرید که اگر به صورت مداوم از قلم خود استفاده می کنید امکان خستگی و کم شدن کیفیت رنگ آمیزی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین روش رنگ کردن خودرو با پیستوله
راهنمای خرید پیستوله
بدون هیچ مقدمه ای صفر تا صد نکات خرید پیستوله برقی را برایتان می گوییم. در ابتدا مشخص کنید چه سطحی و با چه ابعادی در قصد رنگ آمیزی آن را دارید. اگر حجم کار زیاد است بهتر است که از پیستوله های بدون مخزن استفاده کنید تا نیاز به حمل مخزن سنگین نداشته باشید و رنگ پاشی شما در هنگام وسط کار قطع نشود و البته مهم تر از همه این ها، یکنواختی کارتان بهم نریزد. همچنین برای نقاشی ساختمان و خودرو و چوب نیز می توان از پیستوله بادی استفاده کرد.
اندازه و وزن دستگاه
در راهنمای خرید پیستوله باید بدانید که اگر در صورتی که قصد حمل پیستوله را دارید حتما به ابعاد و اندازه آن توجه کنید تا متناسب با توانایی شما باشد.
مخزن دستگاه
حجم مخزن دستگاه را متناسب با توجه به سطوحی که قرار است آن ها رنگ کنید باید انتخاب نمود. البته بزرگی مخزن با قدرت و وزن دستگاه ارتباط تنگاتنگی دارد، زیرا هرچه ابعاد مخزن بزرگتر باشد قدرت و وزن دستگاه بیشتر می شود. همچنین جنس مخزن نیز باید بسیار با کیفیت باشد تا به راحتی سوراخ نشود چه فلزی باشد و چه پلاستیکی.
فیلتر داخلی
وجود فیلتر داخلی مانع از ورود گردو غبار محیط خارجی به خروجی رنگ می شود و همچنین موقع تمیز کردن دستگاه نیز با راحتی بیشتری با تمیز کردن فیلتر رنگ یکنواخت تری خواهید داشت.
بررسی پیچ تنظیم مقدار خروجی رنگ
توسط این پیچ که در زیر مخزن و پشت پیستوله قرار دارد می توان مقدار خروجی رنگ را متناسب با مدت زمان و سطح خودتان تنظیم کنید.
پیچ تنظیم میزان فشار باد
تنظیم کردن فشار هوای کمپرسور در زمان خروج یکی از مواردی است که بسیار مهم است و در صورت نیاز حتما وجود آن را بررسی کنید.
تنظیم گستره پاشش یا پرده رنگ
زمان خروج رنگ میزان همگرایی و واگرایی شعاع پاشش رنگ بسیار مهم است و باید بررسی کنید این امکان برای شما وجود دارد یا نه؟
پیستوله های آروا
آروا تنوع وسیعی از پیستوله های گازوئیل، سایه، کنیتکس و رنگ پاش را دارد که می توان فشار باد و حجم خروجی رنگ را با استفاده از آن ها کنترل نمود. بدنه و مخزن این پیستوله ها از با کیفیت ترین متریال ها هستند تا طول عمر بالاتری داشته باشد و بر روی آنها می توان نازل های متفاوت نصب کرد. در صفحه محصولات آروا می توانید با اطلاعاتی که در این مقاله در مورد راهنمای خرید پیستوله برقی به شما دادیم و البته اطلاعاتی که در صفحه محصولات قرار دارد، انواع پیستوله را همراه با مشخصات فنی هر مدل مشاهده نمایید.
کلام آروا:
شما را با انواع پیستوله و راهنمای خرید پیستوله آشنا کردیم و پیستوله های آروا را معرفی کردیم. حال با خیال راحت می توانید یک پیستوله مناسب حتی اگر قصد رنگ کردن خانه خود را دارید؛ برای خودتان تهیه کنید. درصورتیکه انتخابتان پیستوله های آروا است با مراجعه به نمایندگی آروا آن را با بهترین قیمت و تضمین کیفیت خریداری کنید.
بدون دیدگاه