آشنایی با چسب 123

اتصال قطعات به یکدیگر و ساخت سازه های مختلف  از کارهایی است که در صنایع مختلف استفاده می شود. برای انجام دادن این کار از وسیله ها و محصولات مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها چسب ۱۲۳ است. چسب مایع ۱۲۳ به خاطر ترکیبات شیمایی و خاصیت چسبندگی بالا کاربرد مختلفی در جاهای مختلف دارد. به همین خاطر برای آشنایی با چسب ۱۲۳ به معرفی کامل این محصول و کاربرد هایی که دارد می پردازیم. در ادامه برای شناخت چسب ۱۲۳ با ما همراه باشید.

چسب ۱۲۳ چیست؟

چسب ۱۲۳، به دلیل ساختار شیمیایی و مواد تشکیل دهنده به عنوان یک چسب فوری شناخته می‌ شود. این چسب دارای دو بخش چسب قطره ای و اسپری فعال کننده است. چسب ‌های سیانوآکریلاتی که در ساختار چسب ۱۲۳ به کار رفته ‌اند، در ترکیب با شتاب ‌دهنده به ‌سرعت واکنش نشان می ‌دهند. این قابلیت موجب می شود تا چسب در کمترین زمان قطعات مختلف را به یکدیگر بچسباند.

اجزای تشکیل‌دهنده چسب ۱۲۳

چسب ۱۲۳ که به عنوان چسب قطره ای هم شناخته می شود از دو قسمت تشکیل شده که هر کدام دارای مواد تشکیل دهنده هستند. بخش چسب قطره ای شامل ترکیبات سیانوآکریلات است که باعث ایجاد چسبندگی قوی و سریع می ‌شود. به این صورت که با نفوذ به داخل منافذ یک اتصال قوی ایجاد می کند.

بخش دوم اسپری کمکی است که موجب می شود تا سرعت چسبندگی و خشک شدن سریع تر اتفاق بیافتد. اسپری فعال‌ کننده همچنین به یکنواختی و قدرت بیشتر چسبندگی کمک می‌ کند.

کاربردهای چسب ۱۲۳

کاربردهای چسب 123

چسب ۱۲۳ با توجه به نوع مواد تشکیل دهنده و ساختار چسبندگی در موارد مختلفی استفاده می شود. در ادامه، برخی از کاربردهای متداول چسب ۱۲۳ اشاره می شود:

نجاری

در صنعت چوب و نجاری از چسب قطره ای ۱۲۳ برای اتصال قطعات در مبلمان‌سازی، اتصال قطعات چوبی و تزئینی اتصال پایه های میز و صندلی و … استفاده می شود.

کارهای خانگی

در بسیاری از کارهای تعمیراتی مربوط به کارهای خانگی از چسب ۱۲۳ استفاده می شود.

  • چسباندن دستگیره های در
  • چسباندن اتصال های کابینت
  • اتصال و تزئین وسایل دکوری
  • اتصال و چسباندن ظروف پلاستیکی و شیشه ای

صنایع دستی و دکوراسیون

در صنعت دکوراسیون و صنایع دستی برای ساخت و تعمیر وسایل مختلف از چسب ۱۲۳ استفاده می شود. با توجه به قدرت چسبندگی بالا، این محصول کاربرد های کسترده ای دارد.

  • اتصال قطعات کوچک مانند مهره‌ ها و نگین‌ها روی دستبند و گردنبند به‌سرعت و به‌دقت استفاده می‌شود.
  • ساخت کارهای هنری و دکوراسیونی که نیاز به اتصال سریع و نامرئی دارند
  • ساخت قاب عکس یا تابلویی که قطعات مختلفی روی آن نصب شده است

کارهای ساختمانی و تاسیساتی

برای کارهای تاسیساتی از قبیل اتصال اوبه ها و کارهای ساختمانی مختلف برای اتصلات کاشی و سرامیک در بعضی مواقع از چسب ۱۲۳ استفاده می شود.

مواد تشکیل‌ دهنده چسب ۱۲۳

چسب 123 چیست

چسب ۱۲۳ از انواع چسب‌ های سیانوآکریلاتی که دارای دو بخش با ترکیبات شیمیایی خاص است. هر دو بخش به صورت تکمیلی در کنار هم کار چسبندکی را انجام می دهند.

چسب سیانوآکریلاتی (چسب قطره‌ای)

بخش اول که به صورت چسب مایع است از پلیمر های سیانوآکریلات تشکیل شده است. این بخش دارای یک نوع ترکیبات شیمیایی است که با قرار گرفتن در معرف هوا و ترکیب با آن فعال شده و با نفوذ در سطوح خشک می شود.  ویژگی‌ های چسب سیانوآکریلاتی:

  • سرعت بالای خشک‌شدن
  • چسبندگی قوی
  • استفاده در انواع سطوح

اسپری فعال ‌کننده (شتاب‌دهنده)

پس از ریختن چسب قطره ای رو منافذ از اسپری فعال کننده برای سرعت بخشیدن به چسبندگی و خشک شدن استفاده می شود. اسپری در واقع نقش مکمل دارد و با قدرت و سرعت چند برابری کار چسبندگی را انجام می دهد. اسپری فعال کننده دارای ویژگی ها و مزیت های مختلفی است.

  • کاهش زمان خشک‌شدن
  • افزایش یکنواختی اتصال

مزایای استفاده از چسب‌ های ۱۲۳

چسب ۱۲۳ که با توجه به ترکیبات شیمایی و قدرت چسبندگی بالا در موارد مختلفی استفاده می شود که همه اینها به خاطر ویژگی ها و مزیت های این نوع چسب است. در ادامه مهم ترین مزایای استفاده از چسب ۱۲۳ را با مثال بیان می کنیم.

  • سرعت چسبندگی و کارایی بالا: چسب ۱۲۳ به ‌دلیل سرعت خشک ‌شدن سریع، برای کارهای تعمیراتی و ساخت و ساز استفاده می شود.
  • پایداری و استحکام بالا در اتصال: اتصال های ایجادشده توسط چسب سیانوآکریلاتی (چسب ۱۲۳) به ‌دلیل ساختار شیمیایی بسیار در برابر فشار ها و ضربه ها بسیار مقاوم است.
  • کاربرد در سطوح مختلف: چسب ۱۲۳ با توجه به ساختاری که داراد می تواند روی سطوح مختلفی مرود استفاده قرار گیرد.

معایب و محدودیت ‌های چسب ۱۲۳

چسب ۱۲۳ در کنار مزیت های که دارد دارای معایبی نیز است که باید در زمان استفاده به این نکات توجه داشت. مهم ترین معایبی که در زمان کار با چسب قطره ای ۱۲۳ به وجود می آید موارد زیر است.

  • انتشار گازهای مضر
  • ضعف در برابر حرارت و رطوبت بالا
  • خطر چسبیدن به پوست و چشم

نکات ایمنی در استفاده از چسب ۱۲۳

چسب ۱۲۳ به خاطر ترکیبات شیمایی که دارد ممکن است برخی آسیب ها را به پوست و مجاری تنفسی وارد کند. این محدودیت ها ممکن است برخی مواقع کار را به کندی پیش ببرد. در زمان استفاده از این نوع چسب قطره ای باید نسبت به برخی از حساسیت ها نکات ایمنی را راعایت کرد. مهم ترین محدودیت ها به شرح زیر است.

  1. خطرات تنفسی و حساسیت‌های پوستی
  2. خطر چسبیدن سریع به پوست و چشم
  3. عدم استفاده در فضای با تهویه نا مناسب
  4. استفاده از دستکش و عینک ایمنی
  5. عدم استفاده در کنار منابع حرارتی
  6. نگهداری دور از دسترس کودکان

نحوه استفاده صحیح از چسب ۱۲۳

چسب ۱۲۳ مانند دیگر محصولات نیازمند راهنمای استفاده است. دلیل استفاده صحیحی به این خاطر است که بتوانیم بهترین استفاده را داشته باشیم. برای استفاده صحیحی از چسب ۱۲۳ باید موارد زیر را انجام دهیم.

  1. تمیز و خشک کردن سطح
  2. استفاده از چسب قطره‌ای
  3. اسپری فعال‌کننده روی سطح دیگر
  4. فشار دادن دو سطح به یکدیگر

معرفی چسب ۱۲۳ آروا

آروا دو مدل چسب ۱۲۳ یا همان چسب قطره را به بازار ارائه می دهد که در زیر هر کدام را معرفی می کنیم.

چسب مایع فوری مدل ۴۷۷۱ آروا

چسب مایع فوری مدل 4771 آروا

    • دارای اسپری ۴۰۰ میلی‌ لیتری
    • مایع چسب ۱۰۰ گرمی

چسب مایع فوری مدل ۴۷۷۰ آروا

چسب مایع فوری مدل 4770 آروا

    • دارای اسپری ۴۰۰ میلی‌ لیتری
    • مایع چسب ۱۰۰ گرمی

کلام آروا

چسباندن دو قطعه به یکدیگر چه در کارهای تعمیراتنی و چه در ساخت و ساز از کارهایی است که با کمک چسب ۱۲۳ انجام می شود. با توجه به اینکه آروا دو مدل چسب ۱۲۳ را ارائه می دهد در این مطلب روی موضوع آشنایی با چسب ۱۲۳ تمرکز کردیم و در این باره مطالبی را نوشتیم. برای آشنایی با دیگر محصولات آروا می توانید به سایت و یا نمایندگی های مجاز آروا در سراسر کشور مراجعه کنید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!